Nyheder

Livets træ i fuldt flor

På ganske kort tid er Livets træ i Funebariet 'sprunget ud' og er nu fuld af folks ønsker for livet.

Event: Sammen om sorgen

I forbindelse med Allehelgensaften har en række samarbejdspartnere valgt at sætte fokus på Sorg med en aften, hvor vi alle er Sammen om sorgen.

Del dine minder med os

Landsforeningen Liv&Død vil i en ny udstilling til efteråret sætte fokus på sorg og mindekultur i Danmark. Derfor har vi brug for dine erfaringer med at mindes en kær afdød.
SMK Fridays

Liv&Død gæster Statens Museum for Kunst

Når Statens Museum for Kunst den 4. maj endnu engang slår dørene op til arrangementet SMK Fridays, er Kirsten Søndergaard fra Landsforeningen Liv&Død blandt aftenens oplægsholdere.

Foredrag: På rejse med døden

Kom til foredrag med fotograf Klaus Bo og hør ham fortælle om sine stærke og unikke fotografier af døderitualer fra rundt om i verden.

Foredrag: På rejse med døden

Kom til foredrag med fotograf Klaus Bo og hør ham fortælle om sine stærke og unikke fotografier af døderitualer fra rundt om i verden.

Medvirkende søges til DR1-dokumentar

Til en fascinerende og livsbekræftende dokumentar om livets begyndelse og afslutning søger DR1 personer, der kan hjælpe med at sætte ord på, hvordan det er at leve i den sidste tid.

Foredrag: På rejse med døden: UDSOLGT

Kom til foredrag med den prisbelønnede, danske fotograf Klaus Bo og hør ham fortælle om sine fotografier af døderitualer fra rundt om i verden.

Foredrag: På rejse med døden: UDSOLGT

Kom til foredrag med den prisbelønnede, danske fotograf Klaus Bo og hør ham fortælle om sine fotografier af døderitualer fra rundt om i verden.
Klaus Bo

Fotoudstilling: På rejse med døden

PRESSEMEDDELELSE: Fotograf Klaus Bo rejser verden rundt for at fotografere døderitualer. Se hans fotos af døderitualer i udstillingen ”Dead and Alive” hos Landsforeningen Liv&Død.
Min Sidste Vilje

Fokus på Min Sidste Vilje

Journaliststuderende har sat fokus på danskernes ønske om at tage stilling til deres egen død ved bl.a. at udfylde formularen ”Min Sidste Vilje”.

Pressemeddelelse: Vi vil dø på nettet

Danskere 'lever videre' på de sociale medier efter deres død, selvom næsten halvdelen af os ikke ønsker det. Politikere er begyndt at interessere sig for udfordringen.

Konference om digital arv

Den 8. april 2016 afholder Liv&Død konferencen "Vi vil dø på nettet. Digital arv - alles udfordring og et fælles ansvar".
Liv&Død afholdt igen i år Kulturnat

Festlig kulturnat hos Liv&Død

Liv&Død bød endnu engang indenfor til Kulturnatten og i år lagde omkring 500 gæster vejen forbi Nikolaj Plads 27 i indre København.

Ny folder sætter fokus på vores digitale liv og arv

I "Dit digitale liv - din digitale arv" finder du en kort information om følgende punkter: • Hvad er Digital arv? • Et skematisk eksempel på et digitalt liv. • Hvorfor det er vigtigt, at vi forholder os til vores digitale liv, digitale spor og arv.

Liv&Død sætter fokus på det sidste log af

Må man tage Facebook med sig ind i Himmelen, og har du sikret, at dit sidste log af bliver værdigt? Det sætter Landsforeningen Liv&Død fokus på med kampagnefilmen ”Din Digitale Bedemand”, som lige nu går sin virale sejrsgang på YouTube

Hvad er en værdig afsked med livet?

I Liv&Døds videncenter, Funebariet, har vi de seneste år givet de godt 3.000 årlige besøgende mulighed for at komme med deres eget bud på, hvad de mener er en værdig afsked med livet.

Gys, gru og gravøl på Kulturnatten 2014

Der bliver både gys og gravøl på menuen, når Landsforeningen Liv&Død endnu engang åbner dørene og byder indenfor under Kulturnatten i København. Gæsterne til Kulturnatten 2014 kan således stifte bekendtskab med forfatteren og tegneserietegneren Steen Langstrup, der af flere er

Kristeligt Dagblad tør tage døden alvorlig men har let til smilet

Der var sol fra en klar himmel og højt humør, da Landsforeningen Liv&Død onsdag d. 17. september uddelte Liv&Død Prisen 2014 til Kristeligt Dagblad. Uddelingen foregik ved en festlig reception i Landsforeningens videncenter om død og begravelse, Funebariet.  Her bød næstformanden

Nu debatterer danskerne døden – Dagblad får Pris

Siden 2011 har Landsforeningen Liv&Død uddelt Liv&Død Prisen, der er den eneste pris af sin art i Danmark. I 2014 har priskomiteen – med formanden for Landsforeningen Liv&Død, Inge Nesgaard, i spidsen – valgt at hylde Kristeligt Dagblads samlede indsats for at nedbryde tabuet om døden i det daglige.
Liv&Død Prisen 2017

Update: Liv&Død Prisen 2014

Liv&Død Prisen uddeles for fjerde gang. Det sker ved en reception onsdag d. 17. september 2014 hos Landsforeningen Liv&Død på Nikolaj Plads.
Liv&Død Prisen 2017

Liv&Død Prisen uddeles for fjerde gang

Formålet med Liv&Død Prisen er at hylde personer eller organisationer, der har gjort en særlig indsats for at nedbryde tabuet omkring døden ved at sætte fokus på døden og skabe debat og eftertanke om emnet i det offentlige rum.
Fiskekiste fra Ghana.

Fisk fra festival nu i Funebariet

Landsforeningen har købt den usædvanlige kiste, og den vil fremover have fast plads i Liv&Døds videncenter om død og begravelse, Funebariet. Fiskekisten er lavet af den 28-årige ghaneser Eric Adjetey, der bor i Ghana, hvor han leder Ghanas første og

Sig goddag til folkene bag ’LittleStorm siger Goddag og Farvel’

’LittleStorm siger Goddag og Farvel’ er et underholdende leg & lær spil, der kan spilles med børn fra 2 ½ -års alderen. Spillet er udviklet af brætspilsfirmaet Four Esses i samarbejde med Landsforeningen Liv&Død og indeholder, foruden en række spillekort, otte plader, der

Åben høring om dødshjælp

Høringen vil foregå i Landstingssalen på Christiansborg. Formålet med høringen er at åbne op for en åben dialog og debat om emnet. Det skal ske ved at belyse de forskellige perspektiver på dødshjælp samt få afklaret de centrale begreber. Det er

Unikt indblik i hverdagen på hospice

Filmen vises som en del af den københavnske dokumentarfilmfestival CPH:DOX 2013. I filmen følger vi personalet på et hospice i deres omgang med tre døende kvinder, Hanne, Myrna og Britt, og vi kommer helt tæt på deres indbyrdes samtaler. Produktionsselskabet

Festlig fejring af Liv&Død Prisen 2013

Marianne Harboe og Hans Dal fik årets Pris for deres store og beundringsværdige indsats for beboerne på Danmarks hospicer. Ved receptionen i lokalerne på Nikolaj Plads i København var det formanden for Landsforeningen Liv&Død, Inge Nesgaard, der overrakte diplomet, blomster samt

Foredrag, fotos og forunderlig musik fylder Funebariet

Datoen for årets Kulturnat er i år den 11. oktober, hvor der bydes på en blanding af musik, foredrag, fotoudstilling og åbent hus i Funebariets faste udstilling. Under overskriften ’Livet, døden og den grønne tråd’ vil man blandt andet kunne

200 gæstede Funebariet til fem dage med film

Funebariet – Landsforeningen Liv&Døds videncenter om død og begravelse – blev midlertidigt udvidet med en biograf under dette års BUSTER Filmfestival for Børn og Unge.

BUSTER på besøg i Funebariet

Under titlen ’Kom tæt på døden’ vil man på hver af de fem dage kunne opleve både en rundvisning samt en kortfilmspakke med seks små kortfilm, der hver især behandler emnet døden. Forestillingen kører fredag og søndag d. 6. og
Liv&Død Prisen 2017

Update: Liv&Død Prisen 2013

Bestyrelsen i Landsforeningen Liv&Død har nu besluttet, hvem der skal modtage Liv&Død Prisen 2013. Hvem, der er årets prismodtager/e, vil blive offentliggjort torsdag d. 29. august 2013 dels her på siden og dels via en pressemeddelelse. Prismodtageren/prismodtagerne er allerede orienteret.
Liv&Død prisen 2012 til Per Bøge og Jes Dige

10.000 kr. på højkant til tabubrydere

Det er igen tid til at uddele Liv&Død Prisen, som gives til personer eller organisationer, der har sat fokus på døden i det forløbne år. Landsorganisationen Liv&Død søger lige nu efter egnede kandidater. Med Liv&Død Prisen sætter Landsforeningen Liv&Død fokus
Liv&Død Prisen 2017

Prismodtager skal turde tale om tabu

Landsforeningen Liv&Død uddeler hvert år en pris på kr. 10.000 til personer eller organisationer, der har taget hul på en diskussion om døden i det offentlige rum.

Kendte kvinder tager livtag med døden

Ritt Bjerregaard, Christine Antorini, Anne Linnet og Hanne-Vibeke Holst bryder tabuer, når Landsforeningen Liv&Død samler de fire til en snak om sorg og savn.