-
At miste sin mor og forholde sig til den digitale arv: Thea Gommesens historie →
Da Thea Gommesen var 14, mistede hun sin mor i en tragisk ulykke. Thea oplevede efterfølgende, at hendes mors digitale arv, fx sms'er og beskeder på Facebook, både havde en negativ og positiv indflydelse på hendes sorgproces. Læs interviewet med Thea om at forholde sig til digital arv.
-
At miste sin far og forholde sig til den digitale arv: Laura Harup-Hansens historie →
Laura Harup-Hansen mistede sin far efter et sygdomsforløb. Han havde været meget aktiv på Facebook, og Laura synes i dag, at det føles som om, at hun stadigvæk har lidt af ham tilbage, når hun besøger hans profil. Læs interviewet med Laura om at forholde sig til digital arv.
-
Podcastserie: Jeg plejede at tro på for evigt →
Podcastserien ‘Jeg plejede at tro på for evigt’ baserer sig på fortællinger om det at miste og savne, om sorg og minderitualer. I hvert afsnit taler podcastværterne med en gæst, som har mistet en af sine nærmeste.
-
At miste en mor som barn: Catrine Engelgreens historie →
Her kan du læse et interview med Catrine Engelgreen om at miste som barn. Da Catrine var 7, mistede hun sin mor. Selvom hun er voksen i dag, kan hun stadigvæk huske hvordan det var at være et barn i sorg.
-
At miste et barn til selvmord: Katriina Huttunens historie →
Katriina Huttunen mistede sin datter til selvmord. Her kan du læse hendes historie om at miste sin datter og om den sorg, som fylder alt. Katriina Huttunens historie er skrevet på svensk.
-
At miste en mor og mormor: Heidi Bjerre Olsen og Sara Bjerre Sørensens historie →
Heidi Bjerre Olsen og Sara Bjerre Sørensen mistede henholdsvis en mor og mormor. De var på daværende tidspunkt hver især 39 og 12 år. Det har de skrevet en bog om, som 'hedder Snefnug i mørket'. Her kan du læse om deres oplevelser og følelser i forbindelse med tabet.
-
At miste en mor: Stine Bujes historie →
Stine Buje mistede sin mor til kræft. Her kan du læse om Stines erfaring med at få talt ud om alle de ting, som man ville mangle svar på efter dødsfaldet - og hvordan disse samtaler, selvom de ikke mindsker savnet, fungerer som en trøst i sorgen.
-
At leve med en dødelig sygdom: Kristian Lunds historie →
Her kan du læse Kristian Lunds tanker om, hvordan det er at leve livet tæt på døden.
-
At miste en bror: Charlotte Drues historie →
Charlotte Drue mistede sin lillebror i en bilulykke. Her kan du læse Charlottes fortælling om, hvordan hendes lillebror støtter hende i hendes liv, også selvom han ikke er her mere, og hvordan hun efterfølgende opstartede Søskendekram til andre, der også har mistet en søskende.
-
At miste et barnebarn: Bente Svane Kristensens digte →
For over 20 år siden mistede Bente Svane Kristensen sit første barnebarn. Her kan du læse om hendes sorg, der er samlet i digte, som hun har skrevet i håbet om, at de vil kunne hjælpe andre, der har mistet et barnebarn.
-
At miste et spædbarn: Susanne Holms historie →
Efter et liv, hvor alt har været planlagt til mindste detalje, mistede Susanne Holm sin ufødte søn i slutningen af hendes graviditet. Her kan du læse Susannes fortælling om, hvordan det ubærlige ved at miste et barn kan lede til, at man begynder at fokusere på de ting i livet, der betyder noget.
-
At miste et spædbarn og de pårørendes reaktioner: Susanne Holms historie →
Susanne Holm mistede sin søn en uge før, han skulle fødes. Her kan du læse hendes tanker og erfaringer med, hvad man som pårørende kan og bør gøre, og hvordan selv den mindste gestus engang imellem er nok.
-
At miste en ægtefælle: Marianne Barfods enke-alfabet →
I 2013 blev Marianne Barfoed enke. Her kan du læse hendes enke-alfabet, hvor hun med alfabetets bogstaver får sat ord på, hvad det vil sige at miste, og hvordan det er at leve med savnet.
-
At miste en ægtefælle: Ole Hartlings historie →
Ole Hartling har igennem sit liv mistet to koner. Her kan du læse og høre hans fortælling om, hvordan man ændrer sig, efter man har mistet, og hvordan der opstår en mærkelig glæde ved tanken om, at man aldrig helt kommer over sorgen.
-
Ole Olsen om at fylde 70: Indtil døden kommer, er det mig, der styrer mit liv →
Ole Olsen ønsker sig en fredfyldt død, men indtil da må livet gerne været præget af fart og fremdrift. Selvom den tidligere mangedobbelte verdensmester i speedway fylder 71 næste gang, drømmer han på ingen måde om et roligt pensionistliv med plads til rejser og ferie. Læs interviewet med Ole Olsen.
-
Ole Hartling om at fylde 70: Man kommer over sorgen, fordi livet melder sig med ny magi →
Ole Hartling har levet side om side med døden hele sit liv. Som ledende overlæge har han gennem et langt arbejdsliv hjulpet mennesker med livstruende sygdomme. Og personligt har han haft den store sorg at miste to hustruer efter langvarig sygdom. Læs interviewet med Ole Hartling.
-
Mogens Lykketoft om at fylde 70: Der er brug for masser af oprør →
Mogens Lykketoft var gennem 38 år folketingsmedlem for Socialdemokratiet og har også været formand for FN’s generalforsamling. Den erfarne politiker har hverken mistet engagementet eller skarpheden i forhold til, hvad samfundet har brug for. Tværtimod. Læs interviewet med Mogens Lykketoft.
-
Helle Degn om at fylde 70: Vi 68’ere bliver nok rigtig irriterende →
Helle Degn er en af de 68’ere, der for alvor er gået på barrikaderne og har ført an i nogle af de mærkesager, generationen er kendt for. Privat har Helle Degn haft sit at kæmpe med. Ikke mindst sorgen i forbindelse med sin søns død. Læs interviewet med Helle Degn.
-
Leif Skov om at fylde 70: Gamle stjerner lyser også →
Når venner begynder at falde bort, kommer tanker om døden oftere. Men Leif Skov har ikke tænkt sig at gå i panik over at skulle nå en hel masse, inden den uundgåelige dag. Han vil blive ved med at søge de oplevelser og leve det aktive liv, han altid har levet. Måske lidt på samme måde som gamle rockmusikere. Læs interviewet med Leif Skov.
-
Lisbeth Dahl om at fylde 70: Når du dør, så forsvinder du jo ikke →
Lisbet Dahl har et afslappet forhold til døden. Hun bryder sig ganske vist ikke om begravelser og bruger ikke mange kræfter på at overveje, hvordan hun selv vil herfra. Men døden skræmmer hende ikke. Det hænger sammen med, at hun er synsk, siger hun. Læs interviewet med Lisbet Dahl.