- Sorggrupper og hjælpemuligheder →
Har du mistet til dødsfald - eller kender du en, der har? Her kan du finde information omkring sorggrupper og hjælpemuligheder for dem, som har mistet.
- Sorg og sorgreaktioner ved dødsfald →
Her kan du læse om sorg og sorgreaktioner, når man mister en nærtstående ved dødsfald.
- Podcastserie: Jeg plejede at tro på for evigt →
Podcastserien ‘Jeg plejede at tro på for evigt’ baserer sig på fortællinger om det at miste og savne, om sorg og minderitualer. I hvert afsnit taler podcastværterne Pernille Strøm Øster og Julie Schelhart med en gæst, som har mistet en af sine nærmeste.
- Død og sorg i børnehøjde →
Her kan du læse om, hvor vigtigt det er at vide lidt om, hvordan børn forholder sig til døden og deres sorgreaktioner, når nogen dør i og omkring familien.
- Sorg: Den nødvendige fortælling – af Christian Busch →
Læs hospitalspræst Christians Buschs artikel om sorgens forskellige udtryk og sorgen som fortælling.
- Sorg som relation og emotion – af Michael Hviid Jacobsen →
Læs sociolog Michael Hviid Jacobsens artikel om sorg som relation og emotion - og konturerne af en kritik af sorgens patologisering.
- Sorghjælp er huskehjælp – af Ole Raakjær →
Læs præst Ole Raakjærs artikel om sorg og sorgarbejde som det at hjælpe den sørgende med at huske afdøde.
- Dansk sorgkultur under forandring – af Michael Hviid Jacobsen →
Læs sociolog Michael Hviid Jacobsens artikel om sorg, sorgbegreber og forandringer i sorgkultur.
- Nutidens sorgkultur set ud fra den voksne efterladtes perspektiv – af Kirsten Søndergaard →
Artiklen sætter fokus på forståelsen af nutidens sorgkultur set ud fra voksne efterladtes oplevelser af netværkets reaktioner ved tabet af en betydningsfuld voksen. Direktør i Landsforeningen Liv&Død, Kirsten Søndergaard, står bag artiklen.
- Voksne efterladte ønsker kvalificeret sorghjælp – af Kirsten Søndergaard →
Artiklen sætter fokus på voksne efterladtes oplevelser af sundhedsprofessionelle i forbindelse med kontakt med sundhedssystemet. Direktør i Landsforeningen Liv&Død, Kirsten Søndergaard, står bag artiklen.
- Snak på livet løs – af Stine Buje →
Forfatter, foredragsholder og podcastværtinde Stine Buje fortæller om samtalernes betydning på kort og lang sigt, og om årsagerne til, at det kan være svært for mange pårørende at tage hul på de nære samtaler i den sidste tid.
- At miste en mor og mormor: Heidi Bjerre Olsen og Sara Bjerre Sørensens historie →
Heidi og Saras verdener forandrede sig pludselig, da deres elskede mor og mormor blev alvorligt syg og døde. Her kan du læse om, hvordan tabet af den samme person kan resultere i forskellige erfaringer og indsigter - og hvordan disse kan lede en mor og en datter til at skrive en bog sammen.
- At miste en mor: Stine Bujes historie →
Stine Buje mistede sin mor til kræft. Her kan du læse om Stines erfaring med at få talt ud om alle de ting, som man ville mangle svar på efter dødsfaldet - og hvordan disse samtaler, selvom de ikke mindsker savnet, fungerer som en trøst i sorgen.
- At miste en bror: Charlotte Drues historie →
Charlotte Drue mistede sin lillebror i en bilulykke. Her kan du læse Charlottes fortælling om, hvordan hendes lillebror støtter hende i hendes liv, også selvom han ikke er her mere, og hvordan hun efterfølgende opstartede Søskendekram til andre, der også har mistet en søskende.
- At miste et barnebarn: Bente Svane Kristensens digte →
For 22 år siden mistede Bente Svane Kristensen sit første barnebarn. Her kan du læse om hendes sorg, der er samlet i digte, som hun har skrevet i håbet om, at de vil kunne hjælpe andre, der har mistet et barnebarn.
- At miste et spædbarn: Susanne Holms historie →
Efter et liv, hvor alt har været planlagt til mindste detalje, mistede Susanne Holm sin ufødte søn i slutningen af hendes graviditet. Her kan du læse Susannes fortælling om, hvordan det ubærlige ved at miste et barn kan lede til, at man begynder at fokusere på de ting i livet, der betyder noget.
- At miste et spædbarn og de pårørendes reaktioner: Susanne Holms historie →
Susanne Holm mistede sin søn en uge før, han skulle fødes. Her kan du læse hendes tanker og erfaringer med, hvad man som pårørende kan og bør gøre, og hvordan selv den mindste gestus engang imellem er nok.
- At miste en ægtefælle: Marianne Barfods enke-alfabet →
I 2013 blev Marianne Barfoed enke. Her kan du læse hendes enke-alfabet, hvor hun med alfabetets bogstaver får sat ord på, hvad det vil sige at miste, og hvordan det er at leve med savnet.
- At miste en ægtefælle: Ole Hartlings historie →
Ole Hartling har igennem sit liv mistet to koner. Her kan du læse og høre hans fortælling om, hvordan man ændrer sig, efter man har mistet, og hvordan der opstår en mærkelig glæde ved tanken om, at man aldrig helt kommer over sorgen.