‘Kamille og morfar mister hinanden’: Undervisningsmateriale til bog

Børnebogen ’Kamille og morfar mister hinanden’ henvender sig til børn i alderen 8-12 år. I forbindelse med brug af bogen i skolesammenhænge kan man anvende det undervisningsmateriale, som findes her på siden.

Om bogen

Bog Kamille og morfar mister hinanden

Bogens forside.

’Kamille og morfar mister hinanden’ af Pia Olsen handler om at være 10 år og se sine stærke morfar blive syg. Om at se, hvad sygdommen gør ved ham og ved hele familien. Om døden og om at få sagt ordentligt farvel. Den handler også om, hvordan det ser ud, når et menneske dør, hvad der sker bagefter, bisættelse, sorg, savn, sorggruppe og et nyt liv uden morfar.

Ud over at blive præsenteret for nogle af de mange følelser, som sygdom og afsked rummer, giver bogen også svar. Hvad er en bedemand? Er der forskel på begravelse og bisættelse? Hvad er en sorggruppe? Bliver man glad igen, når man har mistet en, man elsker?

Bestil klassesæt

Bogen kan bestilles som klassesæt hos Landsforeningen Liv&Død.

Pris pr. bog: 200 kr. ved bestilling som klassesæt.

For mere information – skriv til info@livogdoed.dk

Undervisningsmateriale: Info til læreren

I kan som klasse læse bogen sammen eller hver for sig for at åbne op for en samtale om følelser, relationer, døden, begravelse og minder.

Kamille oplever en masse forskellige følelser, fra hun finder ud af, at hendes morfar er syg, til han dør – og også efter. Måske er der nogen i klassen, der har alle deres bedsteforældre, eller nogen, der har mistet dem alle – eller ikke har kendt til dem.

I mange klasser er der en elev, der har mistet en, de holder af, eller kender nogen, der har mistet.

De fleste har fortællinger om savnet af kæledyr, naboer, bedsteforældre, forældre osv. Et tab kan også være i forbindelse med en skilsmisse. Alle tab tæller og vægtes lige, og alle tab kan bruges som refleksioner over at miste nogen, man elsker.

Landsforeningen Liv&Død har valgt at støtte udgivelsen af ‘Kamille og morfar mister hinanden’.

Vi mener, det er vigtigt at understøtte samtalen om døden med børn og unge. Ved at gøre det kan vi hjælpe dem med at få et mere naturligt forhold til døden, der kan komme dem til gavn fremadrettet i livet, når de selv får døden tæt på og mister. Bogen er et godt bidrag i det vigtige arbejde med at give børn og unge et sprog for døden.