I artiklen, som du kan klikke dig ind på herunder, har hospitalspræst Christian Juul Busch, overlæge Ove Gaardboe og professor i sociologi Michael Hviid Jacobsen sammen formuleret en “realistisk utopi”, for at styrke dialogen om døden i Danmark. Artiklen er udkommet i lægetidsskriftet “Bibliotek for Læger”.
Læs sociolog Caroline Kongstes artikel, der sætter fokus på 'bedsteforældresorg'. Artiklen peger på, at bedsteforældre, der har mistet deres barnebarn, kan opleve en indgribende sorg, der ofte bliver overset og kommer i skyggen af deres eget barns sorg.
Læs sociologerne Michael Hviid Jacobsen og Anders Petersens artikel, hvori de skitserer en samtidsdiagnose over, hvordan vi forholder os til døden i dag - også under Corona-krisen.
Læs cand.theol og præst Jan Bagers artikel om sprogets mange udtryksformer i forbindelse med dødsfald, bl.a. med udgangspunkt i filosofien og teologien.
Her kan du læse et interview med sorgforsker Mai-Britt Guldin der, med udgangspunkt i vores daværende udstilling om sorg og minder, forholder sig til, hvilken betydning minder og minderitualer har.
Artiklen sætter fokus på forståelsen af nutidens sorgkultur set ud fra voksne efterladtes oplevelser af netværkets reaktioner ved tabet af en betydningsfuld voksen. Tidligere direktør i Landsforeningen Liv&Død, Kirsten Søndergaard, står bag artiklen.
Forfatter, foredragsholder og podcastværtinde Stine Buje fortæller om samtalernes betydning på kort og lang sigt, og om årsagerne til, at det kan være svært for mange pårørende at tage hul på de nære samtaler i den sidste tid.
Artiklen sætter fokus på voksne efterladtes oplevelser af sundhedsprofessionelle i forbindelse med kontakt med sundhedssystemet. Tidligere direktør i Landsforeningen Liv&Død, Kirsten Søndergaard, står bag artiklen.
Vi anvender cookies for at sikre, at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site, vil vi antage, at du er indforstået med det.Det er fint med migPrivatlivspolitik