Dødsannoncer

De fleste pårørende vælger at indrykke en dødsannonce i aviser eller på internettet for at informere venner og bekendte om dødsfaldet. Her kan du læse kort om dødsannoncen.

Dødsannoncer indeholder som oftest også eventuel tid og sted for afholdelse af begravelse/bisættelse og mindesammenkomst.

Dødsannoncer kan indrykkes både før og efter begravelsen/bisættelsen har fundet sted afhængigt af, om de pårørende eller afdøde har ønsket opmærksomhed omkring højtideligheden. Prisen for at indrykke en dødsannonce varierer alt efter annoncens størrelse og avisens oplag præcis som med øvrige annoncer.

Dødsannoncer på nettet

I 2004 blev det muligt at få dødsannoncer på internettet. På afdoede.dk kan man se dødsannoncer fra hele landet og også abonnere på dødsannoncer fra et bestemt område. Når et dødsfald fra det valgte område bliver annonceret på afdoede.dk eller i en avis, får abonnenten direkte besked om det på e-mail eller mobiltelefon.

Der er også enkelte bedemænd, der står bag dødsannoncer på nettet.

Del din historie og billeder i ny udstilling

Vi søger for tiden efter fortællinger om og billeder af spontane mindesteder og offentlige mindearrangementer fra rundt om i landet, som skal bruges i vores nye udstilling om ritualer ved død, begravelse og sorg i Danmark. Har du en historie og billeder, som vi må bruge?

Læs mere X
Del din historie i ny udstilling