Dødsannoncer

De fleste pårørende vælger at indrykke en dødsannonce i aviser eller på internettet for at informere venner og bekendte om dødsfaldet. Her kan du læse kort om dødsannoncen.

Hvad er en dødsannonce?

En dødsannonce er en offentlig meddelelse indsendt af de pårørende om, at en person er død. Dødsannoncen indrykkes ofte i aviser og indeholder som oftest eventuel tid og sted for afholdelse af begravelse/bisættelse og mindesammenkomst.

Dødsannoncer kan indrykkes både før og efter begravelsen/bisættelsen har fundet sted afhængigt af, om de pårørende eller afdøde har ønsket opmærksomhed omkring højtideligheden. Prisen for at indrykke en dødsannonce varierer alt efter annoncens størrelse og avisens oplag præcis som med øvrige annoncer.

Dødsannoncer på nettet

Der er flere steder, hvor man kan oprette og se dødsannoncer på netten. På afdoede.dk kan man bl.a. se dødsannoncer fra hele landet og også abonnere på dødsannoncer fra et bestemt område. Når et dødsfald fra det valgte område bliver annonceret på nettet eller i en avis, får abonnenten direkte besked om det på e-mail eller mobiltelefon.

Der er også enkelte bedemænd, der står bag dødsannoncer på nettet.