Jeg plejede at tro på for evigt: Sæson 7

Sæson 7 af vores podcastserie ‘Jeg plejede at tro på for evigt’ blev sendt fra den 13. januar til den 26. maj 2022 i samarbejde med 24syv. Der udkom i alt 20 afsnit.
Værterne var Pernille Strøm Øster og Jeppe Vester.
(OBS: Der er pt. fejl i links her på siden, men I kan stadigvæk lytte med der hvor I ellers plejer at lytte til podcast)

Lyt til sæson 7 herunder: 

 • Afsnit 1: Camilla - om at miste sin morfar

  “Du var en stor idiot, men det her fortjente du ikke”, siger Camillas mor, da de står over morfaren begravelsessted.
  Camillas historie er ikke som de flestes. Hun har i mange år ikke kontakt til sin morfar, da to uniformerede betjente en dag dukker op ved familiens hoveddør og fortæller ikke bare at morfaren er død, men også at han har været død i noget tid. Meget lang tid.
  Camilla beskriver hvordan morfarens hårde skæbne påvirker hendes, både i social og psykologisk forstand og hvordan hun efterfølgende har fundet roen og en plads til den sorg der er knyttet til en morfar hun ikke rigtig kendte.

  Lyt til podcasten:

  Jeppe, Tobias og Pernille

  Et billede af Tobias, hans tante og hans søster og et tæppe, som tanten har strikket til ham

   

  ×
 • Afsnit 3: Thale - om at miste sin søster og far

  På seks uger mister Thale både sin lillesøster, til kræft, og sin far, til alkoholmisbrug. Thale fortæller om en presset familie, om at bo på et hospital, at blive væltet bagover af livet, og at gribe sig selv igen. Men hun fortæller også om konflikter mellem søsteren og faren og om at tilgive både farens misbrug og sig selv.

  Lyt til podcasten: 

  Jeppe, Janne og Pernille

  Janne med hendes far og hendes forældre

  Jannes forældre som unge og et smykke, med billeder af Jannes søskende i

  ×
 • Afsnit 5 - særafsnit: Allan Køster - Sorgen som fænomen og oplevelse

  Allan Køster har i det meste af sit liv beskæftiget sig med sorg som forskningsobjekt. Han beskriver på fin vis sorgen som en menneskeligt fænomen og sætter lup på selve oplevelsen af at være i sorg. Vi taler om begreberne distance, længsel og livshistorie og taler også om hvorfor det at miste en forælder kan være definerende for et barn.

  Lyt til podcasten: 

  Mia og Jeppe

  Et billede af pyt-knappen og et billede af Michael

  Et billede af Mia og Michaels vielsesringe og et billede af Michaels kiste

  ×
 • Afsnit 7: Agnes - om at miste sin far

  Da Agnes er lille drømmer hun at hendes far slet ikke er død, men i virkeligheden har en lejligheden på kirkegården, lige under gravstenen. Men Agnes’ far er død. Hun mister ham til selvmord da hun er tre år gammel, efter han i flere år har lidt af psykisk sygdom.
  Agnes fortæller om at savne en far hun aldrig kendte, og at stykke en historie sammen bid for bid, og om hvordan det stadig gibber i hende, når faren bliver nævnt.

  Lyt til podcasten: 

  Pernille og Victor

  Billede af Victors mor og et tørklæde som måske stadig dufter lidt af hende

  ×
 • Afsnit 9: Julie - om at miste sin søn

  Julie vågner en morgen og går ned til sin 10 mdr gamle søn, Bille. Allerede da hun ser ham i døråbningen er der på en eller anden måde noget galt. Bille har mistet livet over natten, uden varsel og uden årsag.
  En tid med politi, obduktion og forvirring følger, men også en tid hvor hjemmets andre børn skal forstå at Bille ikke kommer tilbage. Julies historie er mere end noget andet en historie om at være mor. Både til de børn her på jorden, og dem der er taget herfra.

  Lyt til podcasten: 

  Jeg plejede at tro på for evigt

  Laura og Jeppe

  Jeg plejede at tro på for evigt

  Fotografi af Lauras far, de to sammen – og en halskæde, der betyder meget for Laura.

  ×
 • Afsnit 11: Olivia - om at miste sin mor

  Må man lade være at fortælle sine børn at man skal dø?
  Olivias mor får konstateret ALS, en nervesygdom der unægtelig ender med døden, men vælger ikke at fortælle sine børn om det. I dagens afsnit fortæller Olivia hvordan der er at have en mor, der bliver tiltagende syg, om vrede og sorg og forskellige behov blandt søskende.

  Lyt til podcasten: 

  Jeppe og Freja

  Billeder af Freja og hendes far

  En billedbog som Frejas mor har lavet til Freja

  ×
 • Afsnit 13: Kim - om at miste sin kone

  Kan man sørge færdig på forhånd? Da Kims hustru, Dianne, bliver syg af kræft, starter et to år langt farvel. Mens Kim må tage mere og mere over som far, forsvinder den hustru, han kendte, langsomt for øjnene af ham, mens sygdommen tærer på funktioner og overskud.
  Kim fortæller ærligt om at sige ordentligt farvel, at føle lettelse og om at finde kærligheden igen.

  Lyt til podcasten: 

  Jeg plejede at tro på for evigt

  Jeppe og Thor

  Jeg plejede at tro på for evigt

  Thors mor med Thor og Thors mor med hunden, som hun var tæt knyttet til.

  ×
 • Afsnit 15: Isabella - om at miste sin farbror

  “Han bragte andre værdier ind i vores familie”. Sådan beskriver Isabella sin farbrors betydning for familien. Bjarne, der er født med Downs Syndrom, var et sprudlende, og anderledes indslag i familien. Han dør af cancer, og på grund af Bjarnes handicap skal familien træffe vigtige beslutninger på vegne af ham.
  Familien valgte at takke nej til livsforlængende behandling – hør Isabella fortælle om hvorfor dét var den rigtige beslutning, om at finde Bjarnes livsglæde i den kunst han efterlod og om svære samtaler.

  Lyt til podcasten: 

  Amanda og Jeppe.

  Amandas mors parfumer og en kalender, som hun skrev lidt dagbog i.

  Forskellige fotografier af Amandas mor og deres familie.

  ×
 • Afsnit 17: Ditte - om at miste sin mand

  “Der er dage hvor jeg ikke vil livet. Ikke fordi jeg gerne vil døden. Men jeg vil ikke livet”. Følgende citat er et af mange fine fra samtalen mellem Jeppe og Ditte, der mistede sin mand, Søren, for tre år siden. Hun fortæller også, at var hun sikker på at møde Søren på “den anden side”, så sad hun her ikke i dag. Stærke, rørende og fine citater er det helt særlige ved dagens afsnit.

  Lyt til podcasten:

  Pernille, Emilie og Jeppe

  Emilies storesøster, lillesøster og Emilie

  Emilies tatovering af en havskildspadde

  ×
 • Afsnit 19: Patricia - om at miste sin mor og mormor

  I næsten parallelle forløb mister Patricia både sin mor og mormor til kræft. Hun tager plejeorlov for at tage sig af sin mormor, der langsomt mister lysten til livet. Hør Patricia fortælle om et udmattende forløb, om at påtage sig mange roller og om at føle sig alene med plejen og derefter alene i sorgen.

  Lyt til podcasten:

  Jeppe, Jeppe og Pernille

  Jeppe sammen med sin storebror Morten i Mortens lejlighed i Spanien

  ×

Vil du høre flere afsnit?

Her kan du finde alle sæsoner af ‘Jeg plejede at tro på for evigt’.