Jeg plejede at tro på for evigt: Sæson 6

Sæson 6 af vores podcastserie ‘Jeg plejede at tro på for evigt’ blev sendt fra den 12. august til den 23. december 2021 i samarbejde med LOUD. Der udkom i alt 19 afsnit.
Værterne var Pernille Strøm Øster og Jeppe Vester.
(OBS: Der er pt. fejl i links her på siden, men I kan stadigvæk lytte med der hvor I ellers plejer at lytte til podcast)

Lyt til sæson 6 herunder: 

 • Afsnit 1: Sara - om at miste sin far

  Jeg plejede at tro på for evigt er tilbage med en ny sæson. I første afsnit taler Jeppe og Pernille med Sara, der har mistet sin far. Det udvikler sig til en rørende snak om en fantastisk mand og far, der var ufatteligt livsglad, men samtidig bevidst om døden, da den kom tæt på og gjorde, hvad han kunne, for at klæde sin familie på til tiden efter.

  Lyt til podcasten:

  Jeg plejede at tro på for evigt

  Pernille, Frederikke og Jeppe

  Jeg plejede at tro på for evigt

  Frederikke med broderen Christian

  Jeg plejede at tro på for evigt

  Frederikke med broderen Christian – og Christian som voksen.

  ×
 • Afsnit 3: Sara - om at miste sin mor

  Sara mister som barn sin mor efter et længere sygdomsforløb. Morens personlighed ændres over årene, fordi kræften sidder i hjernen. Sara fortæller om at være barn i et hjem med en meget syg mor, om at længes efter en værdig afsked og om at skrive tekster om og til sin mor.

  Lyt til podcasten:

  Pernille, Yasmin og Jeppe

  Billeder af Yasmin og hendes far

  Et smykke som Yasmins far valgte til hende på en af hendes rejser i Tyrkiet.

  ×
 • Afsnit 5: Trine - om at miste sin lillebror

  Trines historie og liv er spundet omkring både døden og livet. Som ung mistede hun sin bror til cancer, og som voksen sygeplejerske har hun valgt at arbejde på hospice. Med Jeppe og Pernille taler hun både om at være på rette hylde som voksen og om at finde sine ben i en rystet familie mens man står midt i ungdommen.

  Lyt til podcasten:

  Jeppe, Thorbjørn og Pernille

  Thorbjørns far

  Thorbjørn og hans mor

  En nisse opkaldt efter Thorbjørns nevø. Thorbjørns mor elskede jul, men i dag bryder Thorbjørn sig ikke om julen.

  ×
 • Afsnit 7: Rosa - om at miste sin mor

  Rosa bor kun sammen med sin mor i sine allerførste leveår, og under ti år senere dør moren alene i sin lejlighed. I dag er Rosa 23 år, og netop selv blevet mor. Men hvordan er man den bedste mor, når man ikke selv har en at spejle sig i? Og har man mere “ret” til at sørge når man ikke kan huske at have boet med sin mor. For første gang har vi også en baby med i studiet, nemlig Rosas datter, Sommer.

  Lyt til podcasten:

  Jeppe, Nicoline og Pernille

  Nicolines søn Kalle

  Kalles girafbamse

  ×
 • Afsnit 9: Kenneth - om at miste sin far

  En smuk afsked med livet, kærligheden og tilværelsen. Sådan kunne man beskrive Kenneths fars afsked med verden. I familien taler de åbent om farens sygdom, om døden og om tiden efter. Kenneths far, Anders, dør hjemme i sit eget hus, med en søn i hver hånd og sin kones hånd på panden, og Kenneth fortæller om, hvad den afsked og åbenhed har gjort for et ellers trist farvel til en forælder.

  Lyt til podcasten:

  Pernille, Julie og Jeppe

  Flere forskellige billeder. Bl.a. pasfotos af Julies mor, et billede af Julie som lille med sin mor, og et billede af moren i en skræddersyet kjole, som hun havde på til et bal, hun skulle til sammen med faren.

  Julies lille bamse som hun fik på familiens første rejse til USA sammen, da hun var fire år.

  ×
 • Afsnit 11: Rikke - om at miste sin mor

  Rikkes mor fik svær demens, inden hun døde. Da det var værst, kunne hun komme på besøg mange gange i træk med 10 minutters mellemrum, fordi hun havde glemt, at hun lige havde været der. Undervejs i forløbet mistede Rikke flere gange, og da døden kom, var det både en sorg og en lettelse.

  Lyt til podcasten:

  Jeppe, Kristian og Pernille

  Et brev fra Kristians far

  Kristians far

  Kristian, hans lillebror Lasse og hans far

  ×
 • Afsnit 13: Stine - om at miste sin far

  Stine vokser op med sin far alene, fordi hun og søsteren bliver skilt ad da forældrene bliver skilt. Hun fortæller om at føle sig alene i en sorg, på trods af at have søskende, at opleve tabet af en forældre helt forskelligt. Men hun fortæller også at sørge i andre sammenhænge, og at finde sine egne fællesskaber.

  Lyt til podcasten:

  Jeppe, Line Kirsten og Pernille

  Den ene genstand er den sten, som Line Kirstens podcast er opkaldt efter. Hun har den ene halvdel mens hendes lillesøster havde den anden. Den anden genstand er lillesøsterens sok, der plejede at dufte hjemligt.

  ×
 • Afsnit 15: Jens - om at miste sin mor

  Jens mister sin mor som barn, og fortæller i dette afsnit om at mangle en voksen mor i sit liv, men også om at finde både troen og roen i tabet og manglen på moren. Inden Jens’ mor dør, efterlader hun en række bøger til Jens, både med og uden noter. Og selvom det er længe siden, mangler Jens endnu at læse de sidste, for det vil være de sidste døre der kan åbnes ind til historien om den mor, der ikke er her længere. Slutteligt spiller Jens selv sit musiknummer, for ingen udgave af “Håndslag til Tony” rammer helt den rigtige stemning.

  Lyt til podcasten:

  Pernille, William og Jeppe

  Williams far

   

  ×
 • Afsnit 17: Bente - om at miste sit barnebarn, sin datter og sin mand

  En ufattelig tragedie. Det er måske det tætteste man kommer på en beskrivelse af Bentes historie. Hun mister først sit barnebarn til vuggedød, og nogle måneder senere sin mand, datter og svigersøn i en brand, startet af svigersønnen. Bente bliver derfor værge for sit ældste barnebarn, Nina på tre år. Bente fortæller om at blive automatisk, at finde hinanden og sig selv i en ny hverdag og om at finde fodfæstet igen.

  Lyt til podcasten: 

  Pernille, Rikke og Jeppe

  Rikke og Lea

  Halskæde med aftryk fra Leas hånd

  ×
 • Afsnit 19 - særafsnit: Niels Overgaard - om at miste sin far og om stoiske livsprincipper

  Sæsonafslutning. I dette særafsnit får Jeppe og Pernille besøg af Niels Overgaard, forfatter til bogen “Det hele handler ikke om dig”. Niels fortæller både om at miste sin far, men også om hvordan antikkens stoiske principper er relevant for det moderne menneske; både som generel livsfilosofi, og hos de sørgende. For de gamle grækere handlede det om at være fornuftig og acceptere livet som der er, men hvor findes fornuften når man mister en kær? Det og meget mere, vil Niels Overgaard dykke ned i dagens afsnit.

  Lyt til podcasten: