Jeg plejede at tro på for evigt: Sæson 6

Sæson 6 af vores podcastserie ‘Jeg plejede at tro på for evigt’ sendes fra den 12. august 2021 i samarbejde med LOUD. Der udkommer i alt 20 afsnit.
Værterne er Pernille Strøm Øster og Jeppe Vester.

Lyt til sæson 6 herunder: 

 • Afsnit 1: Sara - om at miste sin far

  Jeg plejede at tro på for evigt er tilbage med en ny sæson. I første afsnit taler Jeppe og Pernille med Sara, der har mistet sin far. Det udvikler sig til en rørende snak om en fantastisk mand og far, der var ufatteligt livsglad, men samtidig bevidst om døden, da den kom tæt på og gjorde, hvad han kunne, for at klæde sin familie på til tiden efter.

  Lyt til podcasten:

  Jeg plejede at tro på for evigt

  Jeppe, Sara og Pernille

  Billede af et fotografi af Saras far og en lille figur i birketræ. Figuren er den sidste gave, som Sara fik af sin far.

  ×
 • Afsnit 2: Frederikke - om at miste sin storebror

  Frederikke fortæller om at miste sin storebror, der hele sit liv var fuld af glæde, energi og livskraft, men som ændrede sig drastisk, efter han blev syg. Derfor føles det næsten som at miste ham to gange. Efter sin brors død oplevede Frederikke en forsinket sorgreaktion og taler med Jeppe og Pernille om, hvordan hun bearbejdede sit tab i årene efter.

  Lyt til podcasten:

  Jeg plejede at tro på for evigt

  Pernille, Frederikke og Jeppe

  Jeg plejede at tro på for evigt

  Frederikke med broderen Christian

  Jeg plejede at tro på for evigt

  Frederikke med broderen Christian – og Christian som voksen.

  ×
 • Afsnit 3: Sara - om at miste sin mor

  Sara mister som barn sin mor efter et længere sygdomsforløb. Morens personlighed ændres over årene, fordi kræften sidder i hjernen. Sara fortæller om at være barn i et hjem med en meget syg mor, om at længes efter en værdig afsked og om at skrive tekster om og til sin mor.

  Lyt til podcasten:

  Jeg plejede at tro på for evigt

  Jeppe, Sara og Pernille

  Jeg plejede at tro på for evigt

  Billede af moren i begyndelsen af hendes sygdomsperiode – og morens ur, der er en af de ting, Sara har arvet, som betyder noget særligt for hende,

  ×
 • Afsnit 4: Yasmin - om at miste sin far

  Yasmins far bor i Tyrkiet og dør af corona. Et lidt kaotisk forløb med forsøg på at komme til begravelsen bliver et kapløb mod tiden og coronarestriktioner, som Yasmin taber. Det betyder at hun ikke får den afsked med sin far hun drømmer om, og stadig mangler. Yasmins historie er også en historie om at være ‘ny’ i sorgen, og om at se ind i en fremtid uden sin far.

  Lyt til podcasten:

  Pernille, Yasmin og Jeppe

  Billeder af Yasmin og hendes far

  Et smykke som Yasmins far valgte til hende på en af hendes rejser i Tyrkiet.

  ×
 • Afsnit 5: Trine - om at miste sin lillebror

  Trines historie og liv er spundet omkring både døden og livet. Som ung mistede hun sin bror til cancer, og som voksen sygeplejerske har hun valgt at arbejde på hospice. Med Jeppe og Pernille taler hun både om at være på rette hylde som voksen og om at finde sine ben i en rystet familie mens man står midt i ungdommen.

  Lyt til podcasten:

  Jeppe, Trine og Pernille

  Trines lillebror inden han blev syg

  Lillebrorens tegninger og et sprog, som han selv har fundet på

  ×
 • Afsnit 6: Thorbjørn - om at miste sin far og mor

  I en eller alder af 28 er Thorbjørn forældreløs. Han mistede sin far som barn, og sin mor som ung voksen. Vi taler med Thorbjørn om forskellen på at miste en forælder når man er et barn, og når man selv er voksen. Vi taler om facader, og om det at løbe fra sorgen – helt bogstaveligt talt.

  Lyt til podcasten:

  Jeppe, Thorbjørn og Pernille

  Thorbjørns far

  Thorbjørn og hans mor

  En nisse opkaldt efter Thorbjørns nevø. Thorbjørns mor elskede jul, men i dag bryder Thorbjørn sig ikke om julen.

  ×
 • Afsnit 7: Rosa - om at miste sin mor

  Rosa bor kun sammen med sin mor i sine allerførste leveår, og under ti år senere dør moren alene i sin lejlighed. I dag er Rosa 23 år, og netop selv blevet mor. Men hvordan er man den bedste mor, når man ikke selv har en at spejle sig i? Og har man mere “ret” til at sørge når man ikke kan huske at have boet med sin mor. For første gang har vi også en baby med i studiet, nemlig Rosas datter, Sommer.

  Lyt til podcasten:

  Pernille, Rosa med sin datter Sommer og Jeppe.

  Rosa med sin mor og storebror

  Sweater som Rosas mor hæklede til Rosa da hun var barn

  ×
 • Afsnit 8: Nicoline - om at miste sin søn

  Nicoline mister sin søn, da han bare er fire år gammel. Han dør efter at have levet med et transplanteret hjerte, siden han var 1½ år. Hvordan er man mor til et barn, der ikke er her mere? Og hvilke valg er de bedste, man kan tage? Nicoline fortæller om et stort kærlighedstomrum, begravelsesbeslutninger og om at slukke for sit barns respirator.

  Lyt til podcasten:

  Jeppe, Nicoline og Pernille

  Nicolines søn Kalle

  Kalles girafbamse

  ×
 • Afsnit 9: Kenneth - om at miste sin far

  En smuk afsked med livet, kærligheden og tilværelsen. Sådan kunne man beskrive Kenneths fars afsked med verden. I familien taler de åbent om farens sygdom, om døden og om tiden efter. Kenneths far, Anders, dør hjemme i sit eget hus, med en søn i hver hånd og sin kones hånd på panden, og Kenneth fortæller om, hvad den afsked og åbenhed har gjort for et ellers trist farvel til en forælder.

  Lyt til podcasten:

  Pernille, Kenneth og Jeppe

  Kenneth og hans far i New York og Kenneths far med børnebørn på armene

  Kenneths tatovering, der refererer til en broche, der er gået i arv i familien

  ×
 • Afsnit 10: Julie - om at miste sin mor

  To uger efter Julie er startet i gymnasiet, mister hun sin mor til selvmord. Julie beskriver tiden som en dobbelt identitetskrise: At stå midt i ungdommens løsrivelse, og samtidig skulle sige farvel til en forælder alt for tidligt. Vi taler også om det tabu som selvmord kan være, og hvilke følelser der er, eller ikke er, knyttet til det. Julie tilgiver nemlig sin mor fra dag et, og det er ikke alle der kan forstå den tilgivelse.

  Lyt til podcasten: 

  Pernille, Julie og Jeppe

  Flere forskellige billeder. Bl.a. pasfotos af Julies mor, et billede af Julie som lille med sin mor, og et billede af moren i en skræddersyet kjole, som hun havde på til et bal, hun skulle til sammen med faren.

  Julies lille bamse som hun fik på familiens første rejse til USA sammen, da hun var fire år.

  ×

Vil du høre flere afsnit?

Her kan du finde alle sæsoner af ‘Jeg plejede at tro på for evigt’.