17. oktober 2023

Liv&Død sætter fokus på døden landet rundt i uge 44

PRESSEMEDDELELSE: Landsforeningen Liv&Død sætter fokus på døden i uge 44 ved at samle landets tiltag ét sted.

Verden over markeres de døde og døden i efteråret. Halloween, Allehelgens, Día de Muertos i Mexico og Famadihana på Madagaskar. Men i Danmark har vi endnu ikke haft en landsdækkende tradition for at sætte døden i fokus. Før nu.
For i perioden den 30. oktober til 5. november vil Landsforeningen Liv&Død sætte gang i og fokus på en række aktiviteter med omdrejningspunkt i kulturen, som skal gøre det lettere at tale om og reflektere over døden.

Det vil vi gøre under navnet ”UGE 44 – Fokus på døden”.

I løbet af de sidste år er der i Danmark opstået flere og flere initiativer, der gerne vil sætte samtalen om døden i gang. Gennem billedkunst, teater, musik, film og mange andre kreative og kulturelle aktiviteter forsøger mange foreninger, organisationer og hele byer rundt om i landet at give døden en plads i vores liv. Og mange af disse aktiviteter foregår i løbet af uge 44. Men indtil nu har der ikke fandtes et sted, hvor man kunne danne sig et overblik over, hvilke initiativer der foregår, hvor og hvornår.

Derfor har vi samlet en række arrangementer på vores hjemmeside på en side dedikeret til uge 44 – en uge som vi netop fremover ønsker, skal have døden som fortegn. Vi håber på, at det vil medvirke til, at flere vil sætte døden i fokus i uge 44 fremover. 

Find Liv&Døds hjemmeside, hvor du kan se oversigten over aktiviteter i uge 44, her.

Om Landsforeningen Liv&Død
Landsforeningen Liv&Død er en forening, der arbejder for at starte den gode samtale om døden og den værdige afsked.

Om Funebariet
Funebariet er Landsforeningen Liv&Døds udstillingssted om døden.
Funebariet er åbent efter aftale alle hverdage, og det koster 50 kr. pr. person. Grupper kan i samme tidsrum booke en rundvisning for 850 kr.

For mere information:
Skriv til info@livogdoed.dk