6. juni 2023

Liv&Død varmer op med plakatkonkurrence og samtalespil om liv og død

Med plakatkonkurrence og samtalespil om livet og døden tager Landsforeningen Liv&Død så småt hul på temauge om døden i uge 44.

Verden over markeres de døde og døden netop i perioden slut oktober – start november: Halloween, Allehelgens, Dia de Muertos i Mexico og Famadihana på Madagaskar.

Under overskriften ‘UGE44 – Fokus på døden’ sætter Landsforeningen Liv&Død i perioden den 30. oktober til 5. november gang i en række aktiviteter med omdrejningspunkt i kulturen, som skal gøre det lettere at tale om og reflektere over døden.

Plakatkonkurrence

Landsforeningen Liv&Død varmer nu op til temaugen med forskellige tiltag. Blandt andet en plakatkonkurrence med titlen ‘De Dødes Dag’, der skal belyse sammenhængen mellem liv og død.

Landsforeningen Liv&Død vil gerne se et forslag til en plakat for De Dødes Dag i Danmark. En dag for at fejre livet og huske de døde. Og for at bygge bro mellem dem og os.

Fra inspirationskatalog til plakatkonkurrencen. Se hele inspirationskataloget og kunstnerne på Liv&Døds hjemmeside her.

De vil gerne se et forslag, der viser sammenhængen mellem livet og døden – og ikke døden som en modsætning til livet.

De tre vindere udvælges af en nedsat jury og offentliggøres den 6/10.

Alle indkomne forslag vises i Funebariets udstillingsrum med åbning på dette års Kulturnat den 13/10, hvor vinderne også modtager en præmie.

1. pladsen modtager 5.000 kr., 2. pladsen 2.500 kr. og 3. pladsen 1.000 kr.

Vinderplakaterne optrykkes i et større oplag og indgår i en større landsdækkende kampagne.

Praktisk om plakatkonkurrencen:

Mediet er frit og kan fx være maleri, foto eller genstand. Blot skal forslaget kunne indsendes som en A4-plakat i PDF, 300 dpi, sammen med en kort beskrivelse af værk og materialer. Forslaget skal uploades via foreningens hjemmeside senest den 1/10 2023.

Indsend din plakat her.

Samtalespil

Samtalespillet ’LIVET og døden’, som bl.a. kan købes på SNAK’s hjemmeside her.

Sammen med spilfirmaet SNAK står Landsforeningen Liv&Død også bag et samtalespil om livet og døden, der skal sætte gang i de svære samtaler, der er gode at tage for alle.

Alle spørgsmålskort indeholder to spørgsmål, ét om livet og ét om døden. Det er altså op til den enkelte, om omdrejningspunktet skal være livet eller døden. Spillet kan spilles på alle tidspunkter i livet.

Samtalespillet ’LIVET og døden’ kan købet på SNAK’s hjemmeside og hos Landsforeningen Liv&Død.

For yderligere information
Kontakt Landsforeningen Liv&Død på: info@livogdoed.dk

Om Funebariet
Funebariet er Landsforeningen Liv&Døds udstillingssted om døden.
Læs mere om Funebariet

Om Landsforeningen Liv&Død
Landsforeningen Liv&Død er en almennyttig organisation, der arbejder for at starte den gode samtale om døden og den værdige afsked.
Læs mere om Landsforeningen Liv&Død