Vi kommer alle i kontakt med døden. I vores familier, gennem vores arbejde og blandt vores venner. Men mange har svært ved at tale om døden og vil helst undgå emnet.
Et besøg i Funebariet er et godt sted at starte en samtale om døden. Hvilke tanker og ønsker har vi hver især? Det kan være med til at gøre det mere naturligt at tale om døden.
Læs om vores rundvisningerHvorfor flager man på halv? Skal der spilles ’Stairway to Heaven’ ved din bisættelse – og skal din aske spredes over havet eller lægges i jorden under et træ? Og må man tage hunden med sig ind i himmelen?
Med særudstillingen ’FAR VEL – afskedsritualer i Danmark’ sætter vi fokus på vores fælles og individuelle ritualer i forbindelse med døden i dag.
Læs mereFunebariets mål er at være undersøgende og nysgerrig, at gøre os klogere, at nedbryde tabuer og forhåbentlig starte samtaler om døden.
Book en rundvisning
Vores faste udstilling skaber et godt afsæt for en reflekteret samtale om døden.
Hvad sætter udstillingen fokus på?
Du kan blandt andet se vores udgave af Livets Træ, skrive dine livsønsker på et blad og sætte det på træet. Du kan se en kiste og en urne – og en sorgklump.
Vær opmærksom på, at udstillingen ligger på 1. sal, og der kun er adgang via trappe, hvorfor det ikke er muligt at besøge udstillingen for kørestolsbrugere.
Funebariet er åbent for alle – både børn og voksne – hvor du selv kan gå rundt og se udstillingen.
Grupper skal booke en rundvisning i udstillingen (max 25 personer). Rundvisninger varer 1 – 1 ½ timer og finder sted i den faste udstilling.
En rundvisning for en gruppe koster 850 kr. En rundvisning for en gruppe uden for normal åbningstid (som er hverdage kl. 9-15) koster 1275 kr.
Vi har mange rundvisninger blandt andet inden for disse grupper:
Flere besøger Funebariet i forbindelse med deres uddannelse. Til rundvisningerne med skoler og studerende arbejder vi dialogbaseret og har fokus på deltagelse og variation.
Vi har løbende forskellige særudstillinger i Funebariet, som sætter fokus på døden i et personligt, kulturhistorisk og kunstnerisk perspektiv.
Læs om tidligere udstillinger
Åbningstider:
Funebariet er åbent alle hverdage kl. 9-15.
Priser:
×
Navnet tager udgangspunkt i den latinske og franske betegnelse for begravelse: Funus og funébre.
Det har vi sat sammen med den latinske betegnelse árium, der refererer til et sted, som man associerer med en bestemt ting – i dette tilfælde begravelse. Vi kender det også fra navne som planetarium og eksperimentarium.
×