Funebariet

Funebariet er Landsforeningen Liv&Døds udstillingssted om døden.

Åbningtider: Hverdage kl. 9-15.

Start samtalen om døden

Vi kommer alle i kontakt med døden. I vores familier, gennem vores arbejde og blandt vores venner. Men mange har svært ved at tale om døden og vil helst undgå emnet.

Et besøg i Funebariet er et godt sted at starte en samtale om døden. Hvilke tanker og ønsker har vi hver især? Det kan være med til at gøre det mere naturligt at tale om døden.

Læs om vores rundvisninger

‘FAR VEL’

Hvorfor flager man på halv? Skal der spilles ’Stairway to Heaven’ ved din bisættelse – og skal din aske spredes over havet eller lægges i jorden under et træ? Og må man tage hunden med sig ind i himmelen?

Med særudstillingen ’FAR VEL – afskedsritualer i Danmark’ sætter vi fokus på vores fælles og individuelle ritualer i forbindelse med døden i dag.

Læs mere
Farvek udstilling om afskedsritualer

Besøg Funebariet

Funebariets mål er at være undersøgende og nysgerrig, at gøre os klogere, at nedbryde tabuer og forhåbentlig starte samtaler om døden. 

 

Book en rundvisning

Hvad kan du se i Funebariet?

Vores faste udstilling skaber et godt afsæt for en reflekteret samtale om døden.

Hvad sætter udstillingen fokus på?

  • Hvad vi kan tage stilling til, inden vi dør
  • Den sidste tid og en værdig afsked
  • Begravelsen/bisættelsen
  • Sorg- og minderitualer

Du kan blandt andet se vores udgave af Livets Træ, skrive dine livsønsker på et blad og sætte det på træet. Du kan se en kiste og en urne – og en sorgklump.

Vær opmærksom på, at udstillingen ligger på 1. sal, og der kun er adgang via trappe, hvorfor det ikke er muligt at besøge udstillingen for kørestolsbrugere.

Alle er velkomne

Funebariet er åbent for alle – både børn og voksne – hvor du selv kan gå rundt og se udstillingen.

Grupper skal booke en rundvisning i udstillingen (max 25 personer). Rundvisninger varer 1 – 1 ½ timer og finder sted i den faste udstilling.

En rundvisning for en gruppe koster 850 kr. En rundvisning for en gruppe uden for normal åbningstid (som er hverdage kl. 9-15) koster 1275 kr.

Vi har mange rundvisninger blandt andet inden for disse grupper:

  • Uddannelser inden for social- og sundhedsområdet
  • Konfirmander og skoleklasser
  • Gymnasieklasser

Flere besøger Funebariet i forbindelse med deres uddannelse. Til rundvisningerne med skoler og studerende arbejder vi dialogbaseret og har fokus på deltagelse og variation.

Sorgarkivet

Særudstillinger

Vi har løbende forskellige særudstillinger i Funebariet, som sætter fokus på døden i et personligt, kulturhistorisk og kunstnerisk perspektiv.

 

Læs om tidligere udstillinger
Hvad siger de besøgende?

“Tak for jeres arbejde - ikke blot for døden og de døde - men for de levende med døden i livet.”

Besøgende i Funebariet

“Jeg synes, det var berigende og givende, og jeg gik derfra med en viden, som jeg sætter pris på. Dejligt at tale med andre om noget, der er så normalt og samtidig tabu for mange.”

Besøgende i Funebariet

“Jeg fik virkelig meget stof til eftertanke. Både i forhold til refleksion og også helt praktisk. Vedkommende, givende og virkelig interessant sted at besøge. Kan kun anbefale andre at få oplevelsen. Ingen af os kommer alligevel udenom døden, så man kan ligeså godt forholde sig til den. ”

Besøgende i Funebariet

“Det var utrolig relevant med et besøg i Funebariet, hvor vi forud havde arbejdet med et forløb om liv og død. Formidlingen var super, og eleverne fik lov til at stille en masse spørgsmål.”

Lærer om rundvisning i Funebariet

“Det var spændende, og vi fik en masse ny viden om døden, og vi kunne lære meget af at besøge stedet.”

Skolelev om rundvisning i Funebariet