5. oktober 2022

’FAR VEL – afskedsritualer i Danmark’

PRESSEMEDDELELSE: Med udstillingen ’FAR VEL – afskedsritualer i Danmark’ sætter Landsforeningen Liv&Død fokus på vores fælles og individuelle ritualer i forbindelse med døden. Udstillingen åbner den 14. oktober.

Hvorfor flager man på halv? Skal der spilles ’Stairway to Heaven’ ved din bisættelse – og skal din aske spredes over havet eller lægges i jorden under et træ?

Og må man tage hunden med sig ind i himmelen?

Vi har brug for ritualer i livet. For at markere særlige begivenheder og hjælpe os ved overgange fra én livsstatus til en anden. Og for at skabe en orden i livets gang. Men i takt med, at vores fællesskaber, kultur og samfundsstruktur ændrer sig, ændrer vores ritualer sig også.

Med udstillingen ’FAR VEL – afskedsritualer i Danmark’ sætter Landsforeningen Liv&Død fokus på vores fælles og individuelle ritualer i forbindelse med døden, og hvordan de afspejler os som mennesker og samfund i dag.

I udstillingen kan man gå på opdagelse i de mange forskelligartede – nye og gamle, religiøse og ikke-religiøse – ritualer, der hver dag finder sted i Danmark – og som mange måske slet ikke kender til eller ved, hvor kommer fra.

Der er blandt andet fotos og videoer fra en buddhistisk begravelse, mindealtre der står i private hjem – og en cykelbegravelse gennem de københavnske gader. Man kan få historien om, hvordan gravøl opstod, og hvorfor vi flager på halv. Og skrive en hilsen til nogen eller noget, man har mistet.

Udstillingen kan ses i Funebariet, Landsforeningen Liv&Døds udstillingssted om døden.
Nikolaj Plads 27, 1067 København K.
Funebariet har åbent hverdage kl. 9-15.

Udstillingen åbner den 14. oktober kl. 18 i forbindelse med Kulturnatten.

Udstillingen kan ses den 24. oktober til 18. november.

Herefter bliver udstillingen sat op på DOKK1 i Aarhus.

OBS: Funebariet er lukket i efterårsferien uge 42.

For yderligere information – kontakt Landsforeningen Liv&Død på:
Mail: info@livogdoed.dk
Tlf. 33 36 49 70

Om Funebariet:

Funebariet er Landsforeningen Liv&Døds udstillingssted om døden.
Læs mere om Funebariet.

Om Landsforeningen Liv&Død:

Landsforeningen Liv&Død er en humanitær, almennyttig organisation, der arbejder for at nedbryde tabuet om døden.