20. september 2022

‘Landsforeningen for efterladte efter selvmord’ modtog Liv&Død Prisen 2022

Ved en reception hos Landsforeningen Liv&Død blev dette års Liv&Død Pris overrakt til 'Landsforeningen for efterladte efter selvmord'.

Prisoverrrækkelsen fandt sted fredag den 16. september kl. 15.30-17.

Foreningen fik prisen for deres mangeårige og vedholdende arbejde for at hjælpe efterladte og andre, der er berørt af selvmord, og for at skabe åbenhed omkring selvmord.

Dagen bød på taler fra både Michael Hviid Jacobsen, formand for Landsforeningen Liv&Død, og Ellen Bæk, formand for ‘Landsforeningen for Efterladte efter Selvmord’.

Undervejs blev der spillet smuk musik af Lasse Aagaard.

Taler ved Liv&Død Pris overrækkelsen

Formand for Landsforeningen Liv&Død, Michael Hviid Jacobsen, bød gæsterne velkommen og sagde i talen om dette års prismodtager bl.a.:


At miste en nær, der har taget sit eget liv, er en på alle måder ubeskrivelig smerte.
Mange efterladte oplever et dobbelttab: For ud over at miste en nær, så mister man mange gange også muligheden for at tale om den, man mistet. For når det kommer til selvmord, følger i kølvandet ofte berøringsangst, fejlagtige antagelser omkring selvmord og tavshed fra omgivelserne.

Mange efterladte risikerer at blive isoleret i deres sorg på grund af de tabuer, der omgiver selvmord. Og fordi venner, familie og arbejdsplads m.m. ikke ved, hvordan de skal reagere.
Derfor er det arbejde, som ’Landsforeningen for efterladte efter selvmord’ står bag, så enormt vigtigt.

Læs hele formandens tale her (pdf).

Efter Michael Hviid Jacobsens tale fik Ellen Bæk, formand for ‘Landsforeningen for efterladte efter selvmord’ ordet. Hun sagde bl.a.:

TUSIND TAK,

Det er en meget stor ære for mig at må stå her i dag.

At være nomineret – og være dem, der modtager Liv&Død Prisen – er en kæmpe ære for Landsforeningen for efterladte efter selvmord. Det er en stor anerkendelse af vores frivillige arbejde.

Læs hele Ellen Bæks tale her (pdf).

Se billeder fra dagen

Om Liv&Død Prisen

Læs mere om Liv&Død Prisen og se, hvem der også har modtaget prisen gennem tiden, her.