17. november 2022

Se ’FAR VEL’ i Aarhus

Med udstillingen ’FAR VEL – afskedsritualer i Danmark’ sætter vi fokus på vores fælles og individuelle ritualer i forbindelse med døden. Se den fra den 25/11 i DOKK1.

Hvorfor flager man på halv? Skal der spilles ’Stairway to Heaven’ ved din bisættelse – og skal din aske spredes over havet eller lægges i jorden under et træ?
Og må man tage hunden med sig ind i himmelen?

Plakat for udstillingen Farvel om afskedsritualer

Plakat for udstillingen.

Vi har brug for ritualer i livet. For at markere særlige begivenheder og hjælpe os ved overgange fra én livsstatus til en anden. Og for at skabe en orden i livets gang. Men i takt med, at vores fællesskaber, kultur og samfundsstruktur ændrer sig, ændrer vores ritualer sig også.

Med udstillingen ’FAR VEL – afskedsritualer i Danmark’ sætter Landsforeningen Liv&Død fokus på vores fælles og individuelle ritualer i forbindelse med døden, og hvordan de afspejler os som mennesker og samfund i dag.

I udstillingen kan man gå på opdagelse i de mange forskelligartede – nye og gamle, religiøse og ikke-religiøse – ritualer, der hver dag finder sted i Danmark – og som mange måske slet ikke kender til eller ved, hvor kommer fra.

Der er blandt andet fotos og videoer fra en buddhistisk begravelse, mindealtre der står i private hjem – og en cykelbegravelse gennem de københavnske gader. Man kan få historien om, hvordan gravøl opstod, og hvorfor vi flager på halv. Og skrive en hilsen til nogen eller noget, man har mistet.

  • Udstillingen kan ses hos DOKK1, Torvet, Hack Kampmanns Pl. 2, 8000 Aarhus C.
  • Udstillingen kan ses i perioden 25/11 2022 -4/1 2023.

Se mere om udstillingen.

Find information om udstillingen hos DOKK1.

For yderligere information – kontakt Landsforeningen Liv&Død på:
Mail: info@livogdoed.dk
Tlf. 33 36 49 70