10. januar 2023

Ny bog om at miste en betydningsfuld bedsteforælder

En bog om alle de store følelser, der dukker op, når en man elsker dør. Landsforeningen Liv&Død har støttet udgivelsen af bogen.

Kamille er 10 år, da hendes morfar bliver syg. Hun opdager snart at det ikke er en helt almindelig sygdom, som forkølelse, eller ondt i halsen. Morfar har fået cancer og det er af den slags man dør af.

’Kamille og morfar mister hinanden’ henvender sig til alle børn i alderen 8-12 år. Bogen kan bruges som oplæsningsbog både hjemme og i skolen, i sorggrupper og andre sammenhænge, hvor børn og unge mødes for at tale om livet. Den kan også bruges som en læs selv bog, men vi anbefaler, at man også taler sammen undervejs i læsningen af bogen. Det er en bog, der lægger op til at tale sammen om kærlighed, død og sorg. Om de store følelser i livet. Og at dele erfaringer, bekymringer og fortællinger om døden.

Bog Kamille og morfar mister hinanden

Bogens forside

I børnebogen Kamille og morfar følger vi Kamille og hendes familie gennem en tid, hvor morfar bliver mere og mere syg, kommer på hospitalet og hjem igen. Bliver tilknyttet hospice og dør. Bliver hentet af bedemændene, brændt og bisat.

Alle børn oplever før eller siden, at en de kender dør. Det kan være en morfar, en farmor en nabo eller en helt anden. Døden er en naturlig del af livet, og alligevel taler vi for lidt om den. For mange børn og voksne er døden skræmmende og meget svær at forholde sig til.

Bogen om Kamille og morfar giver viden om, hvordan døden kan opleves og se ud. En viden der kan punktere den angst, døden skaber i de fleste af os.

Udgivelsen af bogen er støttet af Landsforeningen Liv&Død, der også har udviklet undervisningsmateriale til bogen. Undervisningsmateriale er gratis og kan bruges af lærere og andre, der bruger bogen i deres arbejde.

”Vi håber bogen kan støtte samtalen om døden med børn og unge. Ved at gøre det kan vi hjælpe dem med at få et mere naturligt forhold til døden, og det vil gavne dem, når de selv får døden tæt ind på livet. Bogen er et bidrag til at arbejde med at give børn og unge et sprog for døden.” 
Vibeke Sonntag Larsen, sekretariatschef i Landsforeningen Liv & Død.

”Jeg tror mange børn har billeder i hovedet af sygdom og død, som er meget værre end virkeligheden. Jeg håber bogen kan give konkrete svar, der skaber tryghed og naturlighed midt i al sorgen,” siger forfatter Pia Olsen.

Kamille og morfar mister hinanden er udgivet på Forlaget Citat.
Forfatter: Pia Olsen. Illustrator: Nadia Staldgaard.
For yderligere information og bestilling af presseeksemplar, kontakt Pia Olsen, mail: pia@citat.dk, tel. 22793716.

Bogen forhandles af Forlaget Citat, www.citat.dk, mail: pia@citat.dk, tel: 22793716
og Landsforeningen Liv&Død, mail: info@livogdoed.dk

Bogen kan bestilles som klassesæt hos Landsforeningen Liv&Død – skriv til info@livogdoed.dk

Læs mere om bogen og undervisningsmaterialet på vores hjemmeside her.