Hvordan kommer familien ind på din computer?

Vil du gerne give din familie adgang til din computer, tablet og smartphone, når du dør? Læs om, hvad du kan gøre med dit digitale liv og din digitale arv her.

Din computer, tablet eller smartphone gemmer måske på feriefotos og videoer af mindeværdige familiestunder. Eller vielsesattesten, kontrakter og breve. Filer som alle kan være vigtige og ligefrem uvurdelige for dine nærmeste efter din død.

Udsnit af oversigten over dit digitale liv med fokus på indhold gemt på bl.a. computer.

Login-oplysninger sikrer adgang til computeren

Hvis du videregiver brugernavne og adgangskoder til din computer, tablet og smartphone, kan familien få adgang til de filer, du har gemt.

Du kan gemme koderne blandt personlige papirer, hos pårørende eller i e-Boks, som din familie kan få adgang til efter din død. Du kan også skrive dem ind i Min Sidste Vilje.

Én app – én kode

Derudover kan du gemme koderne i en app, fx TrueKey, Keeper, LastPass eller Dashlane. Dermed skal der kun være styr på én kode: Koden til appen. Nogle apps er gratis, andre koster penge, og med visse apps er det muligt at dele logins med venner og familie eller udvælge en person, som kan varetage de gemte koder ved dødsfald.

Hvor kan du også gemme filerne?

Udover at gemme dine filer på computeren, en tablet eller smartphone, kan du gemme dine filer:

Computeren kan også være en indgang til konti og profiler

Mange er automatisk logget ind på forskellige konti og profiler på computer, tablet og smartphone. Hvis du også er det, er der mulighed for at dine pårørende kan få adgang til din Facebook, Instagram og Dropbox mv., hvis de har login-oplysninger til din computer.

  • Hvad er digital arv

    Digital arv er betegnelsen for personlige, digitale ejendele – som tæller alt fra digitale fotos, videoer, elektronisk lagrede dokumenter, sociale profiler, konti, hjemmesider m.m., som vi efterlader os ved død på computere eller nettet.

    Fælles for vores digitale ejendele er, at de som oftest er beskyttet af personlige koder og derfor svære for de efterladte at få adgang til efter vores død.

    Læs mere

    ×