Familiebillederne er væk – hvad stiller du op?

Et familiemedlem er død, og alle familiebillederne ligger på vedkommendes computer. Læs om, hvad du kan gøre, hvad angår den digitale arv.

Det er ikke kun dine familiefotos, der kan blive væk, når en i familien dør. Det kan også være fx kontrakter, vielsesattesten, dagbøger eller videoer fra familiefester, som ligger gemt på afdødes computer, tablet eller smartphone. Hvordan får du adgang til det hele?

Udsnit af oversigten over et digitalt liv med fokus på indhold gemt på bl.a. computer.

Login-oplysninger er vejen til filerne

Hvis du har fået brugernavne og adgangskoder til computer, tablet og smartphone, kan du få adgang til alle de filer, som ligger gemt her.

Hvad gør du, hvis du ikke kan få adgang til computeren?

Hvis du ikke har login-oplysningerne og ikke kan komme ind på hverken computer, tablet eller smartphone, kan alle filerne desværre være gået tabt.

Nogle computerfirmaer eller serviceforretninger kan måske hjælpe med at låse computeren, tabletten eller smartphonen op. 

Det er muligt at gemme mange forskellige slags filer i e-Boks, og her ligger måske de fotos og dokumenter, du leder efter? Du har gode muligheder for at få adgang til e-Boks. Læs mere om at få adgang her.

Er familieminderne blevet gemt på cloud-tjenester? Der findes mange cloud-tjenester, fx Dropbox, Picasa og Google Drev. Hvis du har brugernavne og adgangskoder, kan du undersøge, om filerne er gemt her.

  • Hvad er digital arv

    Digital arv er betegnelsen for personlige, digitale ejendele – som tæller alt fra digitale fotos, videoer, elektronisk lagrede dokumenter, sociale profiler, konti, hjemmesider m.m., som man efterlader sig ved død på computere eller nettet.

    Fælles for de digitale ejendele er, at de som oftest er beskyttet af personlige koder og derfor svære for de efterladte at få adgang til.

    Læs mere

    ×