25. august 2013

BUSTER på besøg i Funebariet

Funebariet bliver udvidet med en biograf, når børne- og ungdomsfilmfestivalen BUSTER gæster videncentret tre dage i september 2013.

Under titlen ’Kom tæt på døden’ vil man på hver af de fem dage kunne opleve både en rundvisning samt en kortfilmspakke med seks små kortfilm, der hver især behandler emnet døden. Forestillingen kører fredag og søndag d. 6. og 8. september samt i dagene 9.-11. september.

Tre danske og tre tyske film på programmet

I den danske film ‘Tro, håb og Batman’ dør Christians far af kræft, og han må pludselig forholde sig til sorgen. I tegnefilmen ‘Når livet går sin vej’ vendes og drejes døden på finurlig vis, og en række børn kommer med deres tanker om emnet. I endnu en dansk tegnefilm, den fantasifulde ‘Hund i Himlen’, nægter Lora at give slip på sit elskede kæledyr, og i trods beslutter hun sig for selv at blive en hund.

Der er også tre tyske film på programmet: I filmen ’Den sidste rejse’ sender en pige sin mus ud på den sidste rejse, og herved får man et humoristisk men fint indblik i forskellige kulturers begravelsesritualer. I tegnefilmen ‘Skatten’ er det døden og årstidernes skiften, der bliver tematiseret i en lille fin historie om en pige og hendes bedstefar. I den sidste film på programmet, tegnefilmen ’Anden, døden og tulipanen’, får en and besøg af Døden, hvilket der kommer en både underfundig og poetisk fortælling ud af.

Skriv en hilsen på kisten

Efter filmforevisningerne, der hver dag starter kl. 09:30 (bortset fra søndag d. 8/9, hvor starten går kl. 10:00), er der rundvisning i Landsforeningen Liv&Døds videncenter, Funebariet. Her kan man fx finde svar på, hvorfor det hedder en bedemand eller en rustvogn. Man kan også blive klogere på, hvordan man kan være med til at sige farvel til en, der er død, og der bliver mulighed for at skrive sin egen hilsen på en kiste.

 

KØB DIN BILLET HER: www.buster.dk

 

BUSTER er Danmarks største filmfestival for børn og unge mellem 3-16 år. Den finder sted hvert år over 10 dage i september i en lang række biografer, kulturhuse og museer i København og hovedstadsområdet. Festivalen viser et bredt udvalg af de bedste film fra hele verden, og en billet koster altid kun 15 kr.

Funebariet er Landsforeningen Liv&Døds videncenter om død og begravelse i Danmark. Det er en permanent udstilling, der giver et historisk tilbageblik, men også oplysninger om nutidens love og regler, om hvad der sker, når man dør, og hvad man kan tage stilling til, før det sker.