Uddannelser med børnefokus

Tag fat på emnet emnet død og begravelse med udgangspunkt i barnet.

De voksne, som arbejder med børn, kan ofte møde børn, der har mistet.

Hvordan hjælper man børn, der har mistet? Hvert år er der børn, der mister en forælder, en søskende eller en anden, der står dem nær.

Det er altid vigtigt at tage hånd om børnene og give dem mulighed for at sætte ord på det tab, de oplever. Her kan den voksne, som arbejder med børn, der har mistet, gøre en stor forskel.

Hvad får I ud af et besøg i Funebariet?

På vores rundvisninger for alle grupper af studerende inden for det pædagogiske område tager vi fat på emnet død og begravelse med udgangspunkt i barnet.

Formålet med rundvisningerne er at gøre de studerende fortrolige med, hvordan døden helt praktisk håndteres i Danmark og give værktøjer til, hvordan de gennem deres arbejde kan støtte børn, der mister en kær.

Vi fik åbnet op for emnet døden og fik nye vinkler på, hvordan vi kan hjælpe børn, der mister en mor, far eller bedsteforælder.Underviser på pædagoguddannelsen

Funebariet: En sidste hilsen

Et barn har skrevet en sidste hilsen.

Hvordan foregår en rundvisning?

På en rundvisning sætter vi fokus på:

 • Den voksnes ansvar og rolle i forhold til barnet.
 • Hvordan man sætter ord på død og begravelse over for et barn.
 • Sprogkufferter og andre redskaber til at arbejde med død, begravelse og sorg.

Vi gennemgår også, hvad der sker, når et menneske dør. Hvad tager bedemanden sig af? Hvordan afholdes en begravelse? Hvad er tilladt?

Vi har også udstillet bl.a. en kiste og en urne.

En rundvisning i Funebariet tager halvanden til to timer.

Materialer, kontaktinformation og åbningstider

Nedenfor finder du inspiration til materialer om tab og sorg, død og begravelse rettet mod børn og unge - ligesom du finder vores åbningstider, priser og kontaktinformation.

 • Materialer til brug i arbejdet med børn og unge

  Der er mange nyttige materialer og værktøjer, som man anvendes, hvis man ønsker at tage hul på emnet tab og sorg, død og begravelse sammen med børn. Her er et par eksempler.

   

  Brætspillet "Little Storm siger goddag og farvel".

  Spillet “Little Storm siger goddag og farvel”.

  Goddag og farvel

  Brætspil er en god anledning til at få snakket om emner, der ellers er svære at få taget hul på. Via leg kan børnene leve sig ind i forskellige roller, hvor de svære ting bliver lettere at forklare og forstå.

  I Funebariet finder du bl.a. leg- og læringspillet ‘LittleStorm Siger Goddag & Farvel’. Spillet kan spilles med børn fra 2 ½ -års alderen og er udviklet af brætspilsfirmaet Four Esses i samarbejde med Liv&Død.

  Spillet indeholder otte plader, der alle beskæftiger sig med situationer, hvor man siger goddag eller farvel, herunder en begravelse.

  Bogen "Til minde om".

  Du finder bl.a. bogen “Til minde om” i Funebariet.

  Til minde om

  Bogen “Til minde om” er en blandt de mange bøger om død, sorg og begravelse, som vi har udstillet i Funebariet. Bogen er skrevet af Rikke Høgsted, og Liv&Død har støttet udgivelsen af bogen.

  “Til minde om” er en mindebog, hvor børnene selv kan lege forfatter og bidrage med historier, som de synes er vigtige eller sjove at huske om et menneske, de har mistet.

  Bogen fungerer samtidig som scrapbog med mulighed for at sætte tegninger og fotografier ind.

  ×
 • Bøger for børn og unge

  Vi har en bogoversigt med en lang række bøger inden for emnerne tab og sorg, død og begravelse. Her finder du også en lang række bøger for børn og unge.

  Se vores bogoversigt her.

  ×
 • Åbningstider, priser og kontaktinformation

  Funebariet har åbent alle hverdage kl. 9-15.

  Priser – Funebariet:

  • Enkeltpersoner: 30 kr.
  • Grupper skal booke en rundvisning i udstillingen (mindst 10 og max 20 personer). Rundvisninger er af 1-2 timers varighed, og finder sted i Funebariets faste udstilling..
  • Rundvisning for en gruppe (min. 10 og max. 20 personer): 750 kr.
  • Rundvisninger for grupper uden for normal åbningstid (som er hverdage kl. 9-15): 1125 kr.

  Bestil altid tid i forvejen til en rundvisning.

  Kontakt os:

  Nikolaj Plads 27
  1067 København K
  Tlf. 33 36 49 70
  E-mail: info@livogdoed.dk

  Covid-19 og booking af en rundvisning: Vi tager forbehold for ændringer i de gældende retningslinjer i forbindelse med Covid-19 og vil ved ændringer kontakte jer omkring jeres booking af en rundvisning i Funebariet.

  ×

 

Del din historie og billeder i ny udstilling

Vi søger for tiden efter fortællinger om og billeder af spontane mindesteder og offentlige mindearrangementer fra rundt om i landet, som skal bruges i vores nye udstilling om ritualer ved død, begravelse og sorg i Danmark. Har du en historie og billeder, som vi må bruge?

Læs mere X
Del din historie i ny udstilling