Sorgarkivet

Udstillingsperiode i Funebariet:
25/5 – 30/9-2022

I udstillingen ’Sorgarkivet’ delte ni deltagere deres oplevelse af sorg og tab i en undersøgelse af sorgs materialitet.

En keramisk kat, der er gået i stykker. Et stykke musik. Et røntgenbillede af en hofte. Løsrevne genstande, der hver især alle fortæller en personlig historie om sorg og oplevelser af tab.

Sorgarkivet

Billede af keramisk kat fra udstillingen. Katten er lavet af Sara Marie Sandfær

Ni deltagere delte i udstillingen ’Sorgarkivet’ deres oplevelse af sorg i form af ting. Ting, der er nedarvet gennem generationer, ting der er udvalgt fra dødsboet, eller ting der er skabt under sorg. Nogle er kunstnere og andre ikke. Fælles for dem alle er, at de har mistet en eller flere af deres nærmeste.

Bag udstillingen stod Franciska Wild, der selv har haft tab tæt inde på livet efter at have mistet sin mor, ældste veninde og far over en femårig periode. Hendes oplevelse af sorg var en lammende ensomhed. Men ved at omsætte sin sorg i et kunstnerisk udtryk fik hun en genvej til at udtrykke følelser, der var svære at dele med andre.

Udstillingen var en del af Franciska Wilds speciale og bygget op som et arkiv, hvor sorg kunne deles, opleves og inspirere, men samtidig en undersøgelse af, hvordan deltagere og publikum oplevede sorg gennem forskellige udtryk.

Om udstillingen sagde Franciska Wild:

”Jeg ønsker at bryde tavsheden og ensomheden ved sorg efter et tab. Det prøver jeg at gøre ved at give ni deltagere et rum til at dele deres oplevelse af sorg, som materialiserer sig i ting eller kreative udtryk. Samtidig håber jeg, at publikum kan bruge dette som inspiration til at være i deres egen sorg.”

Sorgarkivet

Plakat for udstillingen. Af Dorte Naomi.

De ni udstillere var:

Franciska Wild lavede også en Facebookside, hvor man kunne dele sine erfaringer med sorg.

Franciska Wild ønsker at skabe en fælles kultur om at sørge, og derfor kan alle, der har lyst, dele deres oplevelser om sorg med hinanden på Facebooksiden og være med til at skabe et offentligt Sorgarkiv – med billeder af de ting man har arvet, eller ting man har skabt, mens man sørgede. Se Facebook-siden

For yderligere information – kontakt: