Særudstilling: ‘5’

Udstillingsperiode: 02.03.2023 – 31.03.2023

Det Frie Gymnasium har i samarbejde med Landsforeningen Liv&Død udformet og skabt en udstilling, som appellerer til unge besøgende med forskellige vinkler og tanker omkring døden.

Særudstillingen ‘5’ tog udgangspunkt i fem forskellige fokusområder angående livet og døden. De udstillede værker ønskede at vise bud på, hvordan forskellige aspekter ved døden kan formidles gennem diverse kunstneriske medier og dermed bidrage til at rejse
forskellige spørgsmål til refleksion om livet og døden på en god måde.

Plakat for udstillingen '5'

Plakat for udstillingen ‘5’

Et formål med udstillingen var at undersøge, hvordan døden kan sættes i spil ved at arbejde kunstnerisk, udvide begreber og bruge dette som et redskab til at skabe et rum for refleksion og den gode snak om døden for de besøgende i Funebariet.

Afgivelse

Billede 1 af 8

Afgivelse - af Frey Bang Norengaard, Naëlle Sky Bigaignon, Vilhem Thiesgaard Pedersen, Viola-My Ambo

Udstillingen ‘5’ var også en undersøgelse af, hvordan man kan formidle livet og døden → emner som kan være svære at snakke om og reflektere omkring.

Udstillingens fem forskellige fokusområder tog hver især udgangspunkt i et aspekt omkring livet og døden, og udarbejdelsen af hvert værk havde desuden et benspænd i forhold til hvilke metoder og medier, der måtte anvendes til at udvikle værkerne.

Bidraget til udstillingen ‘5’ blev vist i Liv&Døds udstillingsrum i en periode henover en måned og var en del af Funebariet som en særudstilling – og skulle dermed bidrage til at rejse forskellige spørgsmål til refleksion om livet og døden.

Skabere af udstillingen:

Alfred Bjørn Viderø
Naëlle Sky
Caroline Gørtz
Johan Olesen
Viola-My Ambo
Tobias Lind
Mille Cornelia Gehl Jensen
Olivia Gullberg Skou
Isabella Havre Nelander
Halfdan Toksvig
Clara Thysgaard
Orbit Schiøler Mackerprang
Christian Buch
Nora Ray Abraham
Villads Hagen Juul
Amanda Styring Haapanen
Bertram Skov Bjørnlund
Sebastian Camara
Eskil Hebbelstrup
Frey Bang Norengaard
Mathias Nielsen
Vilhelm Thiesgaard Pedersen