16:00 - 17:00 Åbning

Udstillingsåbning: ‘5′

Kom til fernisering på særudstillingen ‘5’ torsdag d. 2. marts. Oplev værker, som tager udgangspunkt i livet og døden + endnu mere!

Udstillingen er åben for alle, og der vil være forfriskninger til besøgende på åbningsdagen. Dørene til Funebariet åbner 16.00 → vi glæder os til at se jer!

Det Frie Gymnasium har i samarbejde med Landsforeningen Liv&Død udformet og skabt en udstilling, som appellerer til unge besøgende med forskellige vinkler og tanker omkring døden.

Særudstillingen ‘5’ tager udgangspunkt i fem forskellige fokusområder angående livet og døden. De udstillede værker ønsker at give et bud på, hvordan forskellige aspekter ved døden kan formidles gennem diverse kunstneriske medier – og dermed bidrage til at rejse forskellige spørgsmål til refleksion om livet og døden på en god måde.

Et formål med udstillingen er at undersøge, hvordan døden kan sættes i spil ved at arbejde kunstnerisk, udvide begreber og bruge dette som et redskab til at skabe et rum for refleksion og den gode snak om døden for de besøgende i Funebariet.

Funebariet er Landsforeningen Liv&Døds udstillingssted om døden. Udstillingen ‘5’ er også en undersøgelse af, hvordan man kan formidle livet og døden → emner som kan være svære at snakke om og reflektere omkring.

Udstillingen består af fem forskellige fokusområder, som hver især tager udgangspunkt i et aspekt omkring livet og døden, og udarbejdelsen af hvert værk har desuden haft et benspænd i forhold til hvilke metoder og medier, der har måttet anvendes til at udvikle værkerne, og derudfra har dannet udgangspunkt for projektets tilblivelse.

‘5’ bliver vist i Liv&Døds udstillingsrum i en periode henover en måned og er en del af Funebariet som en særudstilling – og vil dermed bidrage til at rejse forskellige spørgsmål til refleksion om livet og døden.

Plakat for udstillingen '5'

Plakat for udstillingen ‘5’

Skabere af udstillingen:

Alfred Bjørn Viderø
Naëlle Sky
Caroline Gørtz
Johan Olesen
Viola-My Ambo
Tobias Lind
Mille Cornelia Gehl Jensen
Olivia Gullberg Skou
Isabella Havre Nelander
Halfdan Toksvig
Clara Thysgaard
Orbit Schiøler Mackerprang
Christian Buch
Nora Ray Abraham
Villads Hagen Juul
Amanda Styring Haapanen
Bertram Skov Bjørnlund
Sebastian Camara
Eskil Hebbelstrup
Frey Bang Norengaard
Mathias Nielsen
Vilhelm Thiesgaard Pedersen

Hvor: Landsforeningen Liv&Død, Nikolaj Plads 27, 1067 København K

Pris: Gratis

Tilmelding

Tilmelding ikke nødvendig

2023 Tor 02 Mar