7. august 2018

UDSOLGT: Tre foredrag om tab, sorg og nyt livsmod

Kom til foredrag med den efterspurgte foredragsholder, forfatter, cand. theol. og ph.d. Jørn Henrik Olsen, og få indsigt i, hvad sorg er og gør ved os mennesker.

FOREDRAGENE ER NU UDSOLGT.

Hold øje med vores kalender for nye arrangementer om sorg med andre foredragsholdere senere på året.

Sorg er den reaktion, vi oplever, når vi mister noget, der er betydningsfuldt for os. Det kan være en elsket person, som dør, men det kan også være en lang række andre tab. Sorg er en helt grundlæggende følelse, og de fleste mennesker vil opleve sorg mange gange i livet.

Ud fra det overordnede tema ”Tab, sorg og nyt livsmod” sætter Jørn Henrik Olsen til tre foredrag fokus på sorgen ud fra forskellige perspektiver:

Foredrag om sorgens aftryk og udtryk i livet

Sorg er en reaktion på tabet af noget eller nogen, vi holder af. Sorgens aftryk og udtryk kan være stærke, når det umistelige mistes. Ethvert menneske har sin måde at sørge på. Sorgens symptomer og forløb udgør et broget billede. Shakespeare skrev engang smukt: ”Lad være at trække hatten ned i panden. Giv sorgen ord. Den sorg, der ikke taler, hvisker i det overbebyrdede hjerte og befaler det at briste.”

Dato: 27.9. 2018, kl. 19-21.

UDSOLGT

Foredrag om sorg der breder sig – ensomhed og gensorg

Mennesket pendler normalt med sin sorg mellem to spor. Eller mellem et rum af tab og et rum med plads til nyorientering. Det går ind i sorgen, men det holder også pauser fra sorgen. Det sker dog også, at sorgen ligesom går ud over sine bredder. Den bliver næsten totalt bestemmende og fylder alt i det enkelte menneskes livshorisont. Også senere hen i livet genaktiveres sorgen i mange situationer. Gensorg bliver en del af en fortsat og levende sorgproces.

Dato: 25.10. 2018, kl. 19-21.

UDSOLGT

Foredrag om et liv i sorg – og med nyt livsmod

Sorg sætter mange personlige, eksistentielle aftryk i livet. Man kan gøre gældende, at tab og sorg er en naturlig del af livet. Alligevel kan tabet af ens nære medføre store ændringer og livet blive farvelagt på en helt ny måde. Det gør en stor forskel for det enkelte menneske, om det lykkes at finde vej til livsglæden, livsmodet og livskvaliteten igen. Hvordan kan der lukkes op for et nyt blik på fremtidens dage?

Dato: 22.11. 2018 kl. 19-21.

UDSOLGT

 

Jørn Henrik Olsen.

Foredragsholder Jørn Henrik Olsen.

Efter Jørn Henrik Olsens oplæg vil der være spørgsmål og samtale om aftenens tema.

Der vil undervejs være pause med kaffe og te.

Foredragene er for alle med interesse for emnet sorg.

Man behøver ikke at deltage i alle foredrag.

Foredragene afvikles i samarbejde med Forældreforeningen – Vi har mistet et barn.

Sted

Foredragene er gratis og finder sted hos Landsforeningen Liv&Død, Nikolaj Plads 27, 1067 København K.

Tilmelding

FOREDRAGENE ER ALLE UDSOLGT.

Hold øje med vores kalender for nye arrangementer om sorg med andre foredragsholdere senere på året.