5. september 2016

Pressemeddelelse: Liv&Død Prisen 2016 går til Esben Kjær for bogen ”Min usynlige søn”

PRESSEMEDDELELSE: Årets Liv&Død Pris går til journalist Esben Kjær for sin bog om tabet af sin syvårige søn.

I bogen ”Min usynlige søn – Kunsten at leve med sine døde resten af livet” fortæller Esben Kjær om sin erkendelsesrejse gennem sorgen efter at have mistet sønnen Sebastian, der døde af kræft. Samtidig rummer bogen research og interviews med sorgforskere, præster og andre eksperter om, hvad sorg og tab gør ved mennesker.

Esben Kjær får Liv&Død Prisen, fordi han med sin bog har bidraget stort til at nedbryde tabuet om døden. Med bogen formår han at sætte ord på det forhold, at når en elsket dør, skal vi finde en ny måde at være på i verden. Han kaster lys på, hvor stort et problem det er at være sørgende i vores kultur og kommer med forslag til, hvordan vi skal håndtere sorgen. Samtidig sætter han fokus på sorgen som transformerende kraft og livslang følgesvend – og ikke en periode, der bør overvindes, så man kan ”komme videre i tilværelsen””, siger Inge Nesgård, formand for Landsforeningen Liv&Død.

 

 

Med sin personlige fortælling, solide research og berigende interviews er bogen en gave både for dem, der har mistet, og dem, der kommer til det, altså os alle.

“Vi er derfor stolte over at kunne belønne Esben Kjær med Liv&Død Prisen 2016”, slutter Inge Nesgård.

 

Om at modtage prisen siger Esben Kjær:

De døde lever videre indeni os - men omverden forsøger systematisk at tie dem ihjel, så de kan dø én gang til. Det er to af bogens centrale budskaber, som giver enorm genklang hos de mange, mange mennesker, der har skrevet til mig efter at have læst bogen. Her i landet kan vi slet ikke finde ud af at håndtere den eneste ting, vi alle har til fælles. Og jeg modtager - glad og stolt - prisen på vegne af alle de efterladte, der har skullet lære at leve med deres døde i et fattigt samfund, der ikke evner at rumme hverken de døde eller de efterladte. Prisen er ikke mindst en anerkendelse til dem og alt det, de må gå igennem.”

Liv&Død Prisen overrækkes til Esben Kjær ved en reception den 19. september 2016 kl. 14-16 i Landsforeningen Liv&Døds lokaler på Nikolaj Plads 27, København K. Med Prisen følger 10.000 kr. og et diplom.

Receptionen er kun for inviterede.

Journalister er velkomne til at dække arrangementet.

Du kan læse om receptionen og se billeder her på hjemmesiden, når arrangementet er afholdt.

FAKTA

Om Esben Kjær

  • Journalist og radiovært på programmet ”Bagklog” på P1.
  • Uddannet cand.scient.pol., MA i journalistik og yogalærer.
  • Udgav i 2016 bogen ”Min usynlige søn. Kunsten at leve med sine døde resten af livet”.

Om Liv&Død Prisen

  • Liv&Død Prisen blev stiftet i 2011 i forbindelse med Landsforeningen Liv&Døds 130 års jubilæum. Prisen hylder personer eller organisationer, der har gjort en særlig indsats for at nedbryde tabuet om døden ved at sætte fokus på den og skabe debat og eftertanke om emnet i det offentlige rum.
  • Alle kan indstille en kandidat til prisen, som uddeles en gang om året. Bestyrelsen gennemgår alle indstillinger og beslutter, hvem der skal modtage prisen.

Om Landsforeningen Liv&Død

  • Landsforeningen Liv&Død er en humanitær, almennyttig organisation, der arbejder for en værdig afsked med livet og for at nedbryde tabuet om døden.

 

Læs mere her:

For yderligere information, kontakt venligst Inge Nesgård, formand i Landsforeningen Liv&Død, på telefon 40 14 91 94, eller Mogens Balling, direktør i Landsforeningen Liv&Død, på telefon 20 22 64 15.