5. november 2019

Podcasten ’Jeg plejede at tro på for evigt’ har premiere på anden sæson – denne gang i et samarbejde med Radio 4

PRESSEMEDDELESE: Podcastserien ’Jeg plejede at tro på for evigt’ lå allerede dagen efter sin premiere i foråret nr. 1 på iTunes over mest populære podcasts. Den er fortsat blandt de mest hørte. Landsforeningen Liv&Død, som står bag podcasten, mener, at interessen afspejler et enormt behov for at tale om dem, vi mister. Nu bliver den også til et fast radioprogram hos Radio 4. Samtalen om det sværeste i livet når ud til endnu flere mennesker, og vi kan fortsætte med at nedbryde tabuet omkring sorg og død.

”En dyb, nærværende og stærk podcast – det er dejligt, at et så tabubelagt, følsomt og vigtigt emne bliver italesat.” ”Gribende fortællinger som man ikke kan slippe… tak til alle jer som deler jeres sorg.” ”Hvis du har mistet en, du elsker, kan denne podcast virkelig anbefales.” Sådan skriver lytterne om podcasten.

Der har aldrig været nogen tvivl om, at podcasten skulle fortsætte. Landsforeningen Liv&Død, der står bag, har indgået et samarbejde med det ny Radio4, som sender ’Jeg plejede at tro på for evigt’ som en del af deres faste sendeflade. Lørdag d. 2. november var der premiere på det første afsnit.

’Jeg plejede at tro på for evigt’ bliver fortsat udgivet som podcast både hos Radio 4, på podcast-platforme og på Landsforeningen Liv&Døds hjemmeside.

Direktør i Landsforeningen Liv&Død, Kirsten Søndergaard, udtaler:

”For mange mennesker er død og sorg tabubelagte og ubehagelige emner. Det er derfor helt fantastisk, at vi er lykkedes med vores mission med denne podcastserie: At medvirke til at nedbryde tabuet omkring sorg og død, så vi bliver bedre til at tale om alt det, som er så svært – og så vi dermed ikke længere står alene med vores sorg.

Gennem samarbejdet med Radio 4 når vi ud til endnu flere mennesker, både dem som har mistet, og dem som er pårørende til nogen, der har lidt et tab.

Vores ønske med podcasten var at give mennesker, som har mistet, håb gennem andres historier om deres tab. Det glæder os, at lytterne gennem podcastserien netop har fundet håb og inspiration. Samtidig er det en succes, at den ikke kun er brugbar for efterladte, men også for dem, som ikke selv har mistet, men som er tæt på en, der er i sorg. Podcasten har også haft stor interesse hos fagpersoner, der beskæftiger sig med sorg og død og har kontakt med efterladte. Så vores ambition med ‘Jeg plejede at tro på for evigt’ er mere end nået.
Interessen for podcastserien afspejler et enormt behov for at snakke om og mindes dem, som vi har mistet. En persons død mindsker ikke betydningen af det forhold, vi har til dem. Gennem fortællingen er den døde fortsat en del af de levendes liv.”

Podcastens værter er stadig Pernille Strøm Øster og Julie Schelhart. De har begge selv mistet et menneske tæt på. Pernilles lillebror, Jonas, døde i en ulykke i 2014, mens Julies mor, Mette, døde af en hjerneblødning i 2016. Selvom det er nogle år siden, at Pernilles bror og Julies mor døde, er sorgen stadig present og en del af livet, og det vil den altid være. Det er en central del af de samtaler, der har været og vil være i podcasten: Sorg er ikke noget, man skal komme sig over eller igennem, man har den med sig resten af livet.

Podcastserien kan findes på alle relevante platforme for podcasts som iTunes og Spotify, ligesom podcastserien vil være tilgængelig på Landsforeningen Liv&Døds hjemmeside. Nye afsnit lægges op hver torsdag.

Hør podcasten på vores hjemmeside.

Kontaktinformation:

Kontakt Landsforeningen Liv&Døds direktør Kirsten Søndergaard på kso@livogdoed.dk eller tlf. 3052 3335.

Om Landsforeningen Liv&Død:

Landsforeningen Liv&Død er en humanitær, almennyttig organisation, der arbejder for en værdig afsked med livet og for at nedbryde tabuet om døden.

På billedet ses Julie Schelhart og Pernille Strøm Øster. Fotograf: Daniel Buchwald.