7. maj 2020

Ny sæson af ‘Jeg plejede at tro på for evigt’

I dag udkommer en ny sæson af vores podcastserie 'Jeg plejede at tro på for evigt' med i alt seks afsnit. I hvert afsnit fortæller en gæst, som har mistet en af sine nærmeste, om sit tab og sin sorg.

Podcastserien ‘Jeg plejede at tro på for evigt’ baserer sig på fortællinger om det at miste og savne, om sorg og minderitualer. Det er en række af rørende, svære men også smukke historier fortalt af mennesker, der har mistet en tæt på. Sorgen og døden bliver ikke et punktum, men et afsæt for at nedbryde tabuet omkring død, tab og det at mindes.

I hvert afsnit fortæller en gæst, som har mistet en af sine nærmeste, om sit tab og sin sorg. Podcasten skaber herigennem refleksion og bidrager til at udvikle et sprog til at tale om det allersværeste i livet.

I denne tredje sæson sidder Pernille Strøm Øster bag mikrofonen. Hun har været medvært på podcasten i de forrige sæsoner sammen med Julie Schelhart, der desværre er forhindret i at være med denne gang. 

Podcasten tager udgangspunkt i værternes egne tab. Pernille og Julie har begge selv mistet et menneske tæt på. Pernilles lillebror, Jonas, døde i en ulykke i 2014, mens Julies mor, Mette, døde af en hjerneblødning i 2016. Selvom tabet ligger flere år tilbage, er sorgen stadigvæk en stor del af livet. Det er en central del af de samtaler, der har været og vil være i podcasten: Sorg er ikke noget, man skal komme sig over eller igennem, man har den med sig resten af livet.

Podcast-serien er udarbejdet af Landsforeningen Liv&Død. 

 

Podcastserien kan findes på alle relevante platforme for podcasts som iTunes og Spotify, ligesom podcastserien vil være tilgængelig på Landsforeningen Liv&Døds hjemmeside. Nye afsnit lægges op hver torsdag.