14. oktober 2017

Festlig kulturnat: Mange kiggede forbi Liv&Død

Endnu engang bød Landsforeningen Liv&Død indenfor til en Kulturnat med spændende ting på programmet. Dette år lagde over 800 mennesker vejen forbi.

Kulturnatten løb som altid af stablen kl. 18-24, og der var et stort ryk-ind af mennesker, som ønskede at gå på opdagelse i vores alsidige program for aftenen.

Fotoudstilling: På rejse med døden

I vores helt nye særudstilling, der åbnende samme aften, kunne Liv&Døds gæster se den prisbelønnede, danske fotograf Klaus Bos fotos af alverdens døderitualer, bl.a fra lande som Ghana, Grønland, Haiti og Indonesien.

Udstillingen fandt sted i Funebariet, vores videncenter om død og begravelse.

På tur i Funebariet

Mange tog en rundtur i Funebariets faste udstilling for at blive klogere på mange forskellige aspekter af død og begravelse, fx hvilke typer gravsteder og kister man kan få, og hvad man kan tage stilling til, inden man dør, bl.a. digital arv.

 

Vigga Bro fortæller

Til Kulturnatten var også skuespiller og historiefortæller Vigga Bro i huset for at øse ud af sine fortællinger om livet og døden kl. 20.30-21.00. I vores lounge var der mange  mennesker, som var troppet op for at opleve historiefortælleren.

Skriv en bucket-liste

Hvad vil du gerne nå, inden du dør? Til Kulturnatten kunne aftenens gæster nedskrive ønsker til livet på en stor tavle, som stod opstillet uden for Liv&Død. På tavlen stod der bl.a.:

  • Synge gospel
  • Blive mormor og få den store kærlighed
  • Lære at tilgive

Forfattermøde

Den nye bog ”Dus med Døden” er skrevet med det mål at give læseren mod på at prøve at hjælpe andre i sorg og fjerne berøringsangst.

Til Kultunatten hos Liv&Død var det muligt at møde forfatterne bag bogen, Mette Bendixen og Marie-Louise Vianello, til en snak om bogen, ligesom det også var muligt at købe et eksemplar af den nye bog.

 

Lækker kaffe til aftenens gæster

Liv&Døds gæster skulle selvfølgelig have noget godt til ganen. Derfor kunne de få en velduftende kop kaffe brygget af baristaerne fra ”Kristians Kaffe”.

 

Stor interesse for rustvognsmotorcyklen

Uden for Liv&Død benyttede mange sig af muligheden for at komme helt tæt på Danmarks eneste Harley Davidson rustvognsmotorcykel og få en snak med en bedemand.

Rustvognsmotorcyklen var til aftenen venligst udlånt af Begravelse Danmark.

Flere gæster udtrykte glæde over aftenens forskellige arrangementer.

Tak til alle jer, der kiggede forbi, nye som gamle besøgende. Vi glæder os allerede til at se jer til næste års Kulturnat!

Se fotos fra aftenen

 

 
 
Læs mere om vores tidligere arrangementer til Kulturnatten.