31. oktober 2018

Liv&Død Prisen 2018 overrakt til Klaus Bo

PRESSEMEDDELELSE: Ved en festlig reception modtog Klaus Bo Liv&Død Prisen.

Prisoverrækkelsen fandt sted tirsdag den 30. oktober.

Med prisen fulgte 10.000 kr. Receptionen blev afholdt i Landsforeningen Liv&Døds lokaler på Nikolaj Plads i det indre København.Klaus Bo modtog prisen for sine enestående billeder af døderitualer fra rundt om i verden.

Formand for Landsforeningen Liv&Død, Inge Nesgård, bød gæsterne velkommen, og i talen til årets prismodtager sagde hun bl.a.:

“Dine billeder giver os et unikt indblik i, hvor anderledes man håndterer døden og det at miste sine kære i andre verdensdele, hvor man ofte fejrer det liv, der var. Når vi ser, hvordan man forholder sig til døden andre steder, kan det måske rykke ved vores eget forhold til døden og fjerne noget af vores berøringsangst.

For tendensen er, at vi nødigt nærmer os døden i vores del af verden – men med dig bag kameraet tør vi komme lidt nærmere. At du også er en eminent fotograf, der formår at tage billeder, som ikke kun er velkomponerede og æstetisk flotte, men også respektfulde og ydmyge i forhold til emnet, spiller en afgørende rolle.

Du står bag et helt enestående projekt – der udover billeder også består af lyd- og filmklip – et projekt der om noget giver stof til eftertanke – og for det fortjener du en kæmpe anerkendelse.”

Efter talen fik Klaus Bo ordet. Han viste også en filmoptagelse fra sin seneste rejse til Indonesien, hvor han var taget til for at dokumentere døderitualer.

Herefter fulgte et musikalsk indslag ved musiker Esben Just, der spillede begravelsesmusik fra New Orleans, og gæsterne blev budt på et lettere traktement.

Se billeder fra dagen

FAKTA

Om Liv&Død Prisen:

Liv&Død Prisen blev stiftet i 2011 i forbindelse med Landsforeningen Liv&Døds 130 års jubilæum. Prisen hylder personer eller organisationer, der har gjort en særlig indsats for at nedbryde tabuet om døden ved at sætte fokus på den og skabe debat og eftertanke om emnet i det offentlige rum.

Alle kan indstille en kandidat til prisen, som uddeles en gang om året. Bestyrelsen gennemgår alle indstillinger og beslutter, hvem der skal modtage prisen.

Læs mere

Om Klaus Bo:

Klaus Bo har i de sidste 20 år arbejdet som freelance-fotograf for forskellige danske og udenlandske aviser, blade, magasiner og NGO’er. Ved siden af dette arbejde har han arbejdet med egne personlige projekter både hjemme og i udlandet. Klaus Bo har vundet adskillige danske og internationale priser for sit arbejde.

Læs mere

Om projektet Dead and Alive:

Klaus Bos fotoprojekt Dead and Alive består indtil videre af 400.000 billeder og lyd- og filmklip af døderitualer fra forskellige kulturer og religioner. Klaus Bo blev inspireret til projektet af et billede, han tog til en begravelsesceremoni i en moske i Danmark i 2002 og begyndte at arbejde seriøst på projektet i 2010 – og han rejser fortsat rundt i verden for at indsamle fotomateriale om døderitualer.

Tidligere har billeder fra projektet været bragt af National Geographic. Flere af hans billeder fra Ghana har også været udstillet på Moesgaard Museum.

Landsforeningen Liv&Død har fra oktober 2017 til september 2018 haft et udvalg af Klaus Bos billeder af døderitualer udstillet i Funebariet, vores udstillingssted om død og begravelse.

Samme billeder kan ses på Frederikshavn Bibliotek frem til 16. november 2018.

Om Landsforeningen Liv&Død:

Landsforeningen Liv&Død er en humanitær, almennyttig organisation, der arbejder for en værdig afsked med livet og for at nedbryde tabuet om døden.

Funebariet er Landsforeningen Liv&Døds udstillingssted om død og begravelse i Danmark.

Læs mere

For yderligere information – kontakt:

  • Inge Nesgård, formand for Landsforeningen Liv&Død, telefon 40 14 91 94
  • Kirsten Søndergaard, sekretariatschef i Landsforeningen Liv&Død, telefon 33 36 49 73/30 52 33 35
  • Fotograf Klaus Bo, telefon 26 21 21 65 / e-mail klaus@klausbo.com