22. september 2011

Liv&Død Prisen 2011 går til journalist Anders Agger for ‘Sømanden og Juristen’

PRESSEMEDDELELSE: Liv&Død Prisen 2011 går til journalist Anders Agger for 'Sømanden og Juristen'. Prisen er på 10.000 kroner.

Anders Agger tildeles Liv&Død-prisen, der i år uddeles for første gang. Han blev valgt af en enig bestyrelse for sin programserie, som er med til at nedbryde tabuet om døden i den brede befolkning.

Ved at lade os følge den døende og de nærmeste pårørende, vennerne og plejepersonalet har udsendelserne på fornem vis været med til at nedbryde tabuet om døden og samtidig været en stærk reminder til os alle om, at vi også skal leve livet, mens vi har det. På sin egen måde har programmerne således mindet os alle om, at vi kommer til at forholde os til døden på et eller andet tidspunktFormand Inge Nesgaard

Liv&Død-prisen er indstiftet i anledning af Landsforeningens 130 års jubilæum og skal fremover uddeles årligt til personer eller organisationer, som har været med til at nedbryde tabuet om døden i det offentlige rum.

Blandt de indstillede har været forfattere, fagpersonale fra sundhedsområdet, forskere, journalister og kunstnere, men også personer som for første gang af forskellige årsager har taget fat på emnet døden. Karakteristisk for gruppen af indstillede kandidater er, at den er bredt sammensat.

Vi er glade for at se en spirende interesse for at tage hul på et emne, som desværre er meget tabubelagt i dagens Danmark. Døden er og bliver en del af livet, og det gør det besværligt for mange, at det er så svært at tale om. Med Prisen håber vi, at vi kan være med til at sætte fokus på døden og få flere til at turde tage fat om emnet, så den sidste fase af livet kan blive en god afslutning – både for den døende og de pårørende.Formand Inge Nesgaard

Prisen er på 10.000 kr. og overrækkes til Anders Agger onsdag den 28. september 2011 kl. 13.30-15.30 ved en uformel reception i Landsforeningens lokaler på Nikolaj Plads 27, 1067 København K. 

 

Se Anders Aggers diplom her.