12. august 2021

Landsforeningen Liv&Død og LOUD ude med ny sæson af podcasten ’Jeg plejede at tro på for evigt’

Podcasten ’Jeg plejede at tro på for evigt’ om at miste udkommer med en sjette sæson fra den 12. august, og ligesom forrige sæson sker det i samarbejde med LOUD. Den vigtige samtale om sorg og død kan dermed fortsætte.

’Jeg plejede at tro på for evigt’ har helt fra start haft en stor lytterskare, og Landsforeningen Liv&Død, som står bag podcasten, får også løbende mange henvendelser fra lyttere, som på den ene eller anden måde er blevet berørt af podcasten og har fundet trøst og håb i fortællingerne. De har blandt andet skrevet:

”Jeg har hørt næsten alle jeres afsnit i jeres gode podcastserie, og det har hjulpet mig meget i min egen proces, efter jeg mistede tilbage i 2014.”
Efterladt, der har mistet en forælder i en arbejdsulykke

”Jeg er blevet trolig lytter af jeres sindssygt medrivende og hjertelige podcast. Den giver så meget mening og går lige i hjertekulen.”
Efterladt, der mistede et barn kort tid efter fødsel

”Tusind tak for jeres skønne podcast – den har virkelig hjulpet mig med den sorg, jeg går rundt med.”
Pårørende til person med psykisk sygdom

”Tusind tak for en rigtig god og meningsfyldt podcast. Det er så dejligt, at I er med til at italesætte dette emne og dermed nedbryde tabuet og berøringsangsten omkring dét at være i sorg. Dette er med til at give sørgende et talerør og et sted at søge hen, når man er ny i og med sorg.”
Efterladt, mistede kæreste efter kort tids sygdom

Ifølge Landsforeningen Liv&Død viser podcastens vedvarende succes og relevans, at der er et stærkt behov for at tale om dem, man mister. Direktør Kirsten Søndergaard siger:

”En persons død mindsker ikke betydningen af det forhold, vi har til dem. Gennem fortællingen er den døde fortsat en del af de levendes liv. Det kan gøre en stor forskel, at dem, der har mistet, hører fra andre, at man kan lære at leve med sorgen, som man kan i podcasten.

Det glæder os derfor meget, at vi kan fortsætte vores gode samarbejde med LOUD, så vi har de bedste muligheder for at nå ud til så mange som muligt med budskabet om, at man ikke står alene med sin sorg, og at man kan tale om det allersværeste i livet.”

Podcasten vil også fortsat være at finde i Egmonts podcastunivers Talk Town.

Om podcasten

Pernille Øster og Jeppe Wad Vester er værter på ’Jeg plejede at tro på for evigt’. Hver uge har værterne en samtale med en person, der har mistet. Selvom podcasten efterhånden har en del fortællinger bag sig, så er der ikke to processer, der er ens. Enhver har sin egen måde at sørge på, og hvert afsnit indeholder nye nuancer og aspekter omkring det at miste.

’Jeg plejede at tro på for evigt’ henvender sig til alle, der er i berøring med sorg, fordi de enten selv har mistet eller er tæt på nogen, der har døden inde på livet. Og det vil i praksis være langt de fleste mennesker.

Første afsnit af den nye sæson 6 udkommer den 12. august og herefter ugentligt hver torsdag resten af året.

Her finder du podcasten

’Jeg plejede at tro på for evigt’ kan udover på LOUD og Talk Town findes på alle relevante platforme for podcasts som iTunes og Spotify, ligesom podcasten vil være tilgængelig på Landsforeningen Liv&Døds hjemmeside.

Lyt til podcasten hos LOUD.

Lyt til podcasten på vores hjemmeside.