30. marts 2021

Landsforeningen Liv&Død indgår samarbejde med LOUD om podcasten ’Jeg plejede at tro på for evigt’

Pressemeddelelse: Podcasten ’Jeg plejede at tro på for evigt’ om at miste udkommer med en femte sæson, og denne gang sker det i samarbejde med LOUD. Den vigtige samtale om sorg og død kan dermed nå ud til endnu flere.

Den 8. april starter den nye sæson af ’Jeg plejede at tro på for evigt’, som er den femte i rækken. Det sker denne gang i et samarbejde med LOUD. Podcasten kan derudover også findes i Egmonts podcastunivers Talk Town.

’Jeg plejede at tro på for evigt’ havde premiere i marts 2019, hvor den kom flyvende fra start, og har været blandt de mest lyttede podcasts herhjemme. Landsforeningen Liv&Død, som står bag podcasten, mener, at interessen skyldes, at der er et stærkt behov for at tale om dem, man mister. Direktør i Landsforeningen Liv&Død, Kirsten Søndergaard, udtaler:

’Jeg plejede at tro på for evigt’ har allerede rigtige mange lyttere, og med det nye samarbejde vil der komme endnu flere. Og det glæder os i Landsforeningen Liv&Død, at endnu flere får kendskab til og glæde af vores allerede nu meget populære podcast, som vi ved gør en stor forskel for mange, både dem som har mistet, og dem som er pårørende til nogen, der har lidt et tab.

For mange mennesker er død og sorg tabubelagte og ubehagelige emner. Interessen for podcasten fra større medier som LOUD og Talk Town fortæller os, at der er et bredt ønske om at blive bedre til at tale om det at miste. Det mener vi er en positiv udvikling, fordi dem, som har mistet, dermed ikke står alene med deres sorg. En persons død mindsker ikke betydningen af det forhold, vi har til dem. Gennem fortællingen er den døde fortsat en del af de levendes liv. Det gør også en stor forskel, at dem, der har mistet, hører fra andre, at man kan lære at leve med sorgen.

Også hos LOUD er der begejstring omkring det nye samarbejde. Her fortæller programdirektør Ann Lykke Davidsen om, hvorfor LOUD gerne vil have ’Jeg plejede at tro på for evigt’ som en del af deres lyd-univers.

´Jeg plejede at tro på for evigt’ er en god og vigtig podcast. Det er en podcast, der viser sårbarheden, og så er det nært. LOUDs indhold skal være relevant og nysgerrigt på livet på godt og ondt, og med denne podcast bliver det i den grad understreget og passer derfor til LOUD, hvor vores lyttere er unge voksne. Samtidig ser vi det som en naturlig opgave for os som public service-kanal at skabe en ramme for samtalen om sorg.

Podcastredaktør hos Talk Town, Mette Hovmand-Stilling, rakte ud til Landsforeningen Liv&Død, fordi hun selv havde hørt podcasten. Mette udtaler:

Emnet er både vanvittigt vigtigt og godt formidlet. Jeg er overbevist om, at podcasten hjælper mange, og i øvrigt minder alle os andre om livets skrøbelighed. Vi er meget glade for at kunne tilbyde ’Jeg plejede at tro på for evigt’ til vores brugere.

Om podcasten

Jeg plejede at tro på for evigt

Jeppe og Pernille fra podcastserien ‘Jeg plejede at tro på for evigt’.

Pernille Øster og Jeppe Wad Vester er værter på ’Jeg plejede at tro på for evigt’. Hver uge har værterne en samtale med en person, der har mistet. Selvom podcasten efterhånden har en del fortællinger bag sig, så er der ikke to processer, der er ens. Enhver har sin egen måde at sørge på, og hvert afsnit indeholder nye nuancer og aspekter omkring det at miste.

’Jeg plejede at tro på for evigt’ henvender sig til alle, der er i berøring med sorg, fordi de enten selv har mistet eller er tæt på nogen, der har døden inde på livet. Og det vil i praksis være langt de fleste mennesker.

Første afsnit af den nye sæson udkommer den 8. april og herefter ugentligt hver torsdag.

Her finder du podcasten

’Jeg plejede at tro på for evigt’ kan udover på LOUD og Talk Town findes på alle relevante platforme for podcasts som iTunes og Spotify, ligesom podcasten vil være tilgængelig på Landsforeningen Liv&Døds hjemmeside.

Læs mere om podcasten på Landsforeningen Liv&Døds hjemmeside her.

Kontaktinformation:

Kontakt Landsforeningen Liv&Døds direktør Kirsten Søndergaard på

Om Landsforeningen Liv&Død

Landsforeningen Liv&Død er en humanitær, almennyttig organisation, der arbejder for en værdig afsked med livet og for at nedbryde tabuet om døden.