15. marts 2012

Kendte kvinder tager livtag med døden

PRESSEMEDDELELSE: Ritt Bjerregaard, Christine Antorini, Anne Linnet og Hanne-Vibeke Holst bryder tabuer, når Landsforeningen Liv&Død samler de fire til en snak om sorg og savn.

Ritt Bjerregaard, Christine Antorini, Anne Linnet og Hanne-Vibeke Holst viser vejen, når Landsforeningen Liv&Død samler de fire til en snak om sorg og savn.

De fire kendte kvinder har alle mistet deres mødre inden for de seneste år. En af dem, Ritt Bjerregaard, er tidligere politiker med tunge erfaringer som minister, EU-kommissær og overborgmester i bagagen. Erfaringen med at miste sin mor fik hun dog først for nylig.

Hvad stiller man op med et lig?

Ritt Bjerregaard lagde mærke til, hvordan sorgen og savnet over at miste nogen ved den helt almindelige og naturlige død af sygdom og alderdom stort set ikke bliver behandlet i det offentlige rum. Derfor tog hun initiativet til bogen ”Min Mor er Død!”, hvor hun sammen med sine tre veninder, Christine Antorini, Anne Linnet og Hanne-Vibeke Holst, tager en dyb og tankevækkende men også herligt befriende snak om at miste en, man har kær.

TANKER OM LIVET OG DØDEN

Snakken fortsætter mandag d. 26. marts 2012, når Landsforeningen Liv&Død, der arbejder for at bryde tabuet omkring døden, er vært for en foredragsaften med temaet TANKER OM LIVET OG DØDEN. Her vil de fire kendte kvinder dele deres tanker og erfaringer samt diskutere, hvad det er, man som voksen kvinde mister, når ens mor er død og borte. Og hvad stiller man egentligt op med et lig?

Foredraget bliver styret af den erfarne journalist Lene Johansen, der også har samlet og nedskrevet de fire kvinders tanker i bogen “Min Mor er Død!”.

Stærk kemi skal få flere til at turde

Det kunne lyde som et tungt og dystert emne, og det er det også. Men med den stærke kemi mellem de fire kvinder er der lagt op til en aften, hvor der bliver plads til såvel smukke, følsomme som eftertænksomme betragtninger, der går lige i hjertet. Direktør for Landsforeningen Liv&Død, Mogens Balling, siger:

Vi er glade for at kunne præsentere Anne Linnet, Ritt Bjerregaard, Christine Antorini og Hanne-Vibeke Holst til en snak om noget, der stadig er omgærdet af et tabu, og som mange har svært ved at tale om. Vi ser denne foredragsaften som endnu et skridt i Landsforeningen Liv&Død’s arbejde for at nedbryde tabuet omkring døden og inspirere flere til at turde tage fat på emnet, også i det offentlige rum. Og ikke mindst håber vi på, at vi kan bidrage til, at såvel døende som deres pårørende oplever, at den sidste fase af livet kan være en både positiv og værdig oplevelse, når man kan tale om døden og sine tanker herom.Mogens Balling

FAKTA om TANKER OM LIVET OG DØDEN

  • Arrangementet finder sted i Kongressalen på IDA Mødecenter på Kalvebod Brygge i København. Billetterne kan købes på nettet på billetto.dk/tankeromlivetogdoeden
  • Landsforeningen Liv&Død arbejder for en værdig afsked med livet og for at bryde tabuet omkring døden. Foreningen hjælper både døende og deres pårørende over hele Danmark.
  • Læs mere om bogen ‘Min Mor er Død