10. oktober 2015

Festlig kulturnat hos Liv&Død

Liv&Død bød endnu engang indenfor til Kulturnatten og i år lagde omkring 500 gæster vejen forbi Nikolaj Plads 27 i indre København.

Kulturnatten fandt som altid sted kl. 18-24.

Gæster stimlede sammen ved Harley Davidson rustvognsmotorcyklen.

Gæster stimlede sammen ved Harley Davidson rustvognsmotorcyklen.

Motorcykelrustvogn et tilløbsstykke
Mange gæster begyndte aftenens arrangement med et kig på Danmarks første Harley Davidson rustvognsmotorcykel, der i dagens anledning var udlånt af Begravelse Danmark og holdt parkeret uden for Liv&Død. Her var der også mulighed for at få sig en uformel snak med en af bedemændene, der kunne fortælle om både motorcyklen og jobbet.

Det sidste log af i Funebariet
Gæsterne tog sig en rundtur i Liv&Døds faste udstilling om død og begravelse i Funebariet, hvor de også kunne få viden og råd om digitalt liv og digital arv i den nye udstilling med fokus på emnet. Der blev bl.a. snakket om at sikre pårørende adgang til koder, deling af digitale fotos og mulighederne for at bevare og slette profiler fra sociale tjenester som facebook. Mange blev bevidste om, at der var noget, de skulle hjem og snakke med deres nærmeste om.

Foredrag om livet før døden
I stueetagen var der fra kl.19 og hver time frem til kl. 22 foredrag med forfatteren bag den nyligt udkomne og roste bog ”Snak på livet løs”, Stine Buje. Stine fortalte om sin bog, der er en hjælp til personer, der skal miste en pårørende, og gav gæsterne råd om, hvordan de kan komme tættere på deres kære og tage de gode snakke inden døden.

Søren Bebe Duo underholdt gæsterne bl.a. med jazzklassikere.

Søren Bebe Duo underholdt gæsterne bl.a. med jazzklassikere.

Masser af musikperler til gæsterne
Mange kom særligt for at høre Søren Bebes Duo på første sal, der spillede jazzklassikere, loungemusik og andre ørehængere.

Flere gæster fik en smagsprøve på gravøl.

Flere gæster fik en smagsprøve på gravøl.

Godt til ganen
Gæsterne kunne i Funebariets lounge-område forkæle sig med læskende smagsprøver på gravøl serveret af BrygSelv, ligesom der var vand og sodavand til andre tørstige. Mens drikkevarerne blev skyllet ned, kunne man læse om fænomenet gravøl – bl.a. at gravøl er en skik, der går tilbage til førkristen tid. På en storskærm var der mulighed for at læse forskellige gæsters bud på en værdig død.

Tak til alle jer, der kiggede forbi, nye som gengangere. Vi glæder os allerede til næste års Kulturnat!