18. september 2015

Festlig fejring af Liv&Død Prisen 2015

PRESSEMEDDELELSE: Liv&Død Prisen blev uddelt til Rita Nielsen ved en reception den 18. september.

Der var højt humør blandt de mange gæster, der denne fredag lagde vejen forbi Liv&Døds lokaler på Nikolaj Plads for at være med til at hylde dette års prismodtager, Rita Nielsen.

En enestående indsats for uhelbredeligt syge

Inge Nesgård ønsker Rita Nielsen tillykke med Liv&Død Prisen.

Inge Nesgård ønsker Rita Nielsen tillykke med Liv&Død Prisen.

Formand Inge Nesgård bød velkommen og holdt derefter en tale til Rita Nielsen om, hvorfor netop hun i år er valgt til at modtage prisen. Hun sagde bl.a.:

Liv&Død Prisen går til dig, Rita Nielsen, for din fantastiske og mangeårige indsats for uhelbredeligt syge på hospice, som foredragsholder, forfatter og underviser. Døden er i vores samfund stadigvæk et svært emne at tage fat på - både for fagfolk og pårørende. Med dine spændende, rørende og humoristiske beretninger fra livet på hospice har du formået at give døden et ansigt og nedbryde tabuet om døden med både vid og humor. Ikke mindst har du været med til at sætte palliationen på danmarkskortet og udbrede de vigtige værdier og faglige kundskaber, der skal til for at skabe tillid og omsorg for det døende menneske.

 

Rita Nielsen skærer Liv&Død kagen for.

Rita Nielsen skærer Liv&Død kagen for.

 

 

Dødsbevidsthed giver livsbevidsthed
Herefter fik Rita Nielsen ordet, der i sin tale bl.a. takkede sine kolleger, som havde indstillet hende til prisen og understregede, at dødsbevidsthed giver livsbevidsthed: Der er mest liv i livet, når døden er en del af det. Hun sagde også, at det er vigtigt fortsat at arbejde for at nedbryde tabuet om døden.

 

Prisoverrækkelsen blev efterfulgt af et lettere traktement og et musikalsk indslag ved sanger Sabina Mathew.

 

 

Læs mere om prisen og hvordan kommende kandidater indstilles til næste års pris.