11. oktober 2019

Fernisering for særudstillingen ’Menneske af jord og himmel’

Torsdag den 10. oktober blev der afholdt fernisering for Landsforeningen Liv&Døds nye særudstilling ’Menneske af jord og himmel’ .

Det skete kl. 16-17.30 hos Landsforeningen Liv&Død på Nikolaj Plads i indre København – i Funebariet, Landsforeningen Liv&Døds udstillingssted om død og begravelse.

I udstillingen kan de besøgende blive inspireret af det antikke dødspas til at møde døden med ro.

Landsforeningen Liv&Døds direktør Kirsten Søndergaard bød velkommen, og herefter fortalte designer Pia Bindra, som har skabt udstillingen i samarbejde med Landsforeningen Liv&Død, om hendes arbejde med udstillingen og hendes interesse for emnet.

Til arrangementet blev der serveret champagne og snacks.

Herefter blev dørene åbnet til særudstillingen, så gæsterne kunne se den flotte udstilling.

Se billeder fra dagen

Om udstillingen ’Menneske af jord og himmel’

Udstillingen kan ses som et rum i vores moderne verden, hvor du som besøgende kan forholde dig til døden, ligesom det antikke menneske gjorde det.

I udstillingen bliver du præsenteret for en nyfortolkning af det antikke dødspas og for en række forskellige elementer, der hver især skaber refleksion over, hvordan vi også i en moderne, sekulær tid kan møde døden med ro og mestre den kundskab hver dag at vandre mod døden.

De antikke dødspas, der blev fundet i datidens grave, er små, tynde stykker guldfolie med sagnfiguren Orfeus’ instruktion i, hvordan man rejser gennem det græske dødsrige Hades og når til et velsignet efterliv.

Udstillingen er skabt af designer Pia Bindra i samarbejde med Landsforeningen Liv&Død.

Tid og sted for udstillingen

Udstillingen åbner i forbindelse med Kulturnatten i København den 11. oktober 2019 kl. 18-24 og kan ses frem til og med januar 2020.

Udstillingen kan ses i Funebariet, Landsforeningen Liv&Døds udstillingssted om død og begravelse, som ligger på Nikolaj Plads 27 i hjertet af København.

Udstillingen kan ses alle hverdage kl. 9-15.

Mere om udstillingen