15. oktober 2016

Farverig Kulturnat hos Liv&Død

Vi inviterede endnu engang indenfor til Kulturnatten. Læs om aftenen her.

Liv&Død åbnede igen i år dørene til Kulturnatten, og over 600 gæster valgte at besøge os på Nikolaj Plads i hjertet af København.

Kulturnatten fandt som altid sted kl. 18-24, og vi havde noget for enhver smag på programmet i løbet af aftenen.

Motorcykelrustvogn et hit

Rustvognsmotorcyekl

Rustvognsmotorcyklen stod uden for Liv&Død.

Mange gæster tog som det første et kig på den Harley Davidson rustvognsmotorcykel, der holdt parkeret uden for Liv&Død, og som i dagens anledning var udlånt af Begravelse Danmark. Her var det ikke kun muligt at se på motorcyklen, men også få sig en snak med en bedemand.

Mange skrev på bucketlisten.

Mange skrev på bucketlisten.

Bucket-liste

Uden for Liv&Døds hus kunne aftenens gæster nedskrive sine ønsker til, hvad de gerne vil nå, inden de dør, på en stor tavle, som vi havde opstillet udenfor.

Et hav af mennesker skrev deres ønsker ned på tavlen, og  der blev blandt andet skrevet så forskellige ting som:

  • Kysse min familie
  • Til Australien
  • Opleve mine børn få børn
  • Kunne acceptere mine egne fejl
  • Nyde livet
Der blev holdt foredrag om "Min Livshistorie".

Der blev holdt foredrag om “Min Livshistorie”.

Foredrag om livshistorie

I stueetagen var der fra kl.19 og hver time frem til kl. 22 foredrag med initiativtagerne bag det digitale værktøj “Min Livshistorie”. De fortalte om, hvordan man med værktøjet kan gemme alle sine minder – både fotos, fortællinger, breve, lydoptagelser o.l. – ét sted digitalt.

Der blev til foredraget blandt andet snakket om, at det at gemme sine minder ikke kun er til stor glæde for den enkelte, men også er en gave for de pårørende.

Flere gæster lagde vejen forbi rummet om digital arv.

Flere gæster lagde vejen forbi rummet om digital arv.

Spot på digital arv

I Funebariet – Liv&Døds videncenter om død og begravelse – var det muligt at få svar på, hvad der sker, når vi dør, og hvordan vi kan tage afsked med vores kære.

Gæsterne kunne også blive klogere på digitalt liv og digital arv i vores udstilling med fokus på emnet.

Der blev blandt andet snakket om, at vores digitale liv ikke bare lukker og slukker af sig selv, den dag vi dør – og hvilken betydning den digitale arv kan have for de efterladte. Der var også fokus på, hvordan man kan sikre sine pårørende adgang til koder, hvordan det er muligt at dele digitale fotos, og om man kan bevare og slette profiler fra sociale tjenester som facebook.

Flere udtrykte, at digital arv ikke var noget, de havde tænkt over tidligere, men det ville de fremover.

Sabina Mathew og Filip Lindell.

Sabina Mathew og Filip Lindell.

Sabina sang for gæsterne

På første sal var der godt til ørene, for sangerinde Sabina Mathew leverede både gospel, rock og popnumre til aftenens besøgende, mens Filip Lindell akkompagnerede på guitar.

Kristians Kaffe serverede byens bedste kaffe.

Kristians Kaffe serverede byens bedste kaffe.

Lækker livseliksir

Gæsterne kunne i Funebariets forkæle sig med lækker kaffe serveret af Kristians Kaffe. Her var der alt fra espresso, cappuccino, macchiato og latte til de kaffetørstige. Til dem, der ikke var til kaffe, var der både te og kakao at varme sig på. På en storskærm var der mulighed for at læse forskellige gæsters bud på en værdig død.

Tak til alle jer, der kiggede forbi, nye som gamle besøgende. Vi glæder os allerede til at se jer til næste års Kulturnat!