18. september 2013

200 gæstede Funebariet til fem dage med film

Funebariet – Landsforeningen Liv&Døds videncenter om død og begravelse – blev midlertidigt udvidet med en biograf under dette års BUSTER Filmfestival for Børn og Unge.

Her var Funebariet og Liv&Død nemlig samarbejdspartner med BUSTER og lagde i den forbindelse lokaler til fem dages visning af i alt seks kortfilm under temaet “Kom tæt på døden”.

I løbet af de fem dage kiggede godt 200 gæster forbi, blandt andet skoleelever fra 2., 4. og 5. klasse sammen med deres lærere. Under filmforestillingerne blev de seks kortfilm – tre danske og tre tyske – vist som en samlet pakke på omkring 70 min.

Buster_dk_2013Børnene kunne blandt andet opleve den underfundige tyske tegnefilm ’Anden, døden og tulipanen’, hvor en and får besøg af Døden, samt den danske kortfilm ‘Tro, håb og Batman’, hvor drengen Christian, som er vild med Batman, må sige farvel til sin far, der dør af kræft. De øvrige titler var ‘Når livet går sin vej’, ‘Hund i Himlen’, ‘Den sidste rejse’ og ‘Skatten’. Du kan læse om alle filmene på Landsforeningen Liv&Døds filmoversigt. 

Alle filmforevisninger blev afsluttet med en lille rundvisning samt spørgetid i selve Funebariet. Der var også mulighed for, at man kunne skrive en lille hilsen eller tegne en tegning på tre til formålet opstillede kister, hvilket rigtig mange af børnene benyttede sig af.

Under én af forestillingerne havde Funebariet besøg af en reporter fra filmmagasinet Ekko, og det kom der denne artikel ud af.

Herunder kan du opleve en række billeder fra BUSTERs besøg i Funebariet: