11:00 - 12:30 Oplæsning

Guidet fælleslæsning med døden som tema

Kom til guidet fælleslæsning i Funebariet med døden som tema og del din skønlitterære læseoplevelse med andre.

Skønlitteraturen kan åbne mange døre – også ind til de store eksistentielle temaer som døden. Og det er netop døden, som er omdrejningspunktet til vores guidede fælleslæsning denne dag, hvor du kan høre forskellig slags prosa og poesi, der på den ene eller anden måde bringer døden i fokus.  

Skønlitteraturen er udvalgt af den uddannede læseguide og hospitalspræst Susanne Engberg, som også varetager læsningen. Arrangementet vil veksle mellem højtlæsning og samtale.

Om arrangementet siger Susanne Engberg:

At samles om læsning af skønlitteratur er en måde at skabe et frirum for fællesskab og refleksion på tværs af baggrunde og vilkår.

Som præst i sundhedsvæsenet igennem mange år har jeg ofte brugt prosa og poesi til at åbne sindet op for nye tanker, horisonter og drømme. Jeg oplever igen og igen – uanset hvor man kommer fra og hvad man kæmper med – at litteraturen har en kraft til både at sætte ord på livet, og alt hvad det indebærer i et sprog, der vækker resonans og eftertanke.

Gennem højtlæsning vil vi til dette arrangement sammen sætte ord på de tanker og følelser, teksterne lader opstå i os med de livserfaringer, vi hver især bringer ind i forståelsen af teksterne.

Arrangementet er en del af vores uge 44- kampagne, hvor vi sætter fokus på døden i livet, i kunsten og litteraturen. I håb om at sætte gang i de samtaler om døden, som ofte ikke sker, men som er så vigtige.

Arrangementet er skabt i samarbejde med Læseforeningen.

 

Dato: 1/11 kl. 11
Varighed: Ca. 1 ½ time

Pris: Gratis

Antal pladser: 10

 

Hvad er en guidet fælleslæsning?

Det er en metode udviklet til at dele skønlitterære læseoplevelser gennem live-læsning i mindre grupper. Læsningen varetages af en uddannet læseguide og veksler mellem højtlæsning og samtale. Læseguiden udvælger og forbereder teksterne inden mødet, oftest en kombination af prosa (noveller eller romanuddrag) og poesi. For deltagerne er der ingen forberedelse.
Læs mere på Læseforeningens hjemmeside.

Hvor: Landsforeningen Liv&Død, Nikolaj Plads 27, 1067 København K

Pris: Gratis

Tilmelding

Tilmeldingsfrist overskredet – tilmelding ikke mulig

2023 Ons 01 Nov