27. september 2024

Ny podcastserie vil gøre samtalen om døden lettere

“Når døden os skiller” udforsker, hvordan vi kan gøre den svære samtale lettere.

Her i efteråret lancerer vi en ny podcastserie, “Når Døden os skiller“, der udforsker døden og forsøger at gøre den lettere at tale om. Det vil den gøre gennem samtaler med personer, der beskæftiger sig med døden, hvor lytternes egne spørgsmål bliver inddraget.

Hvorfor en podcast om døden?

Døden er noget, vi alle skal forholde os til – en del af livet, vi ikke kan undgå. Men selvom vi ved, at den kommer, er det sjældent, vi taler om den. Døden vækker ofte ubehag, og vi undgår at tænke på den, fordi den konfronterer os med vores egen dødelighed og med, at dem, vi holder af, også en dag skal dø. Det er forståeligt, at den undgås, men det efterlader os ofte med spørgsmål, som først bliver besvaret, når vi selv står tæt på døden – og det kan være overvældende.

Med podcastserien “Når døden os skiller” ønsker vi at bryde tavsheden og skabe et rum, hvor vi tør tale åbent om døden. Podcastens vært, Stine Buje, leder lytterne igennem samtaler med personer, der på forskellig vis har arbejdet med og engageret sig i emner relateret til døden. De vil dele deres indsigt og erfaringer, og svare på spørgsmål fra lytterne.

Døden er noget, mange har svært ved at tale om. Med podcastserien håber vi at gøre det nemmere at tage hul på de svære emner og give lytterne redskaber til bedre at kunne forstå og forberede sig på det, vi alle skal opleve.Stine Buje

Hver episode dykker ned i en ny side af døden, og med hjælp fra lytternes spørgsmål vil samtalerne blive relevante og vedkommende.

“Når døden os skiller” er mere end bare en podcast om døden – det er en mulighed for, at vi kan tage nogle af de samtaler, vi ellers undgår, og dermed blive bedre til at håndtere døden, så vi kan leve livet mere fuldt ud.

Vi stod også bag den anerkendte podcast “Jeg plejede at tro på for evigt”, der centrerede sig om sorg og den personlige fortælling. “Når døden os skiller” er et nyt, selvstændigt projekt, der i højere grad fokuserer på døden i et større perspektiv – som et vilkår – og på de samtaler, den kan aflede.

Praktisk

Podcastserien “Når døden os skiller” vil udkomme i fem episoder. Man vil både kunne lytte til den via foreningens hjemmeside, og også via de forskellige platforme, hvor man normalt kan lytte til podcast. Første episode udkommer mandag d. 28. oktober som en del af vores kampagneuge ”UGE 44 – Fokus på døden” – en kampagne, hvor vi sætter fokus på døden på tværs af landet i uge 44. Læs mere om kampagnen her.

For yderligere information, kontakt info@livogdoed.dk.