Jeg plejede at tro på for evigt: Sæson 4
Sæson 3 af vores podcastserie ‘Jeg plejede at tro på for evigt’ blev sendt i perioden fra den 17. december 2020 til den 11. februar 2021.
Værterne var Pernille Strøm Øster og Jeppe Vester.
I første afsnit fortæller Jeppe sin egen personlige fortællinger om at miste, og i de efterfølgende afsnit fortæller besøgende om deres erfaringer og oplevelser om forskellige dødsfald og deres sorg.
I denne sæson fortæller de besøgende om at miste forældre, bedsteforældre og børn.
Lyt til sæson 4 herunder:
-
Afsnit 1: Jeppe - om at miste sin mor
Jeppes mor døde af kræft i 2016, da han selv var i starten af tyverne. På det tidspunkt boede han på et ferieresort på de kanariske øer og forsøgte at leve sit ungdomsliv fuldt ud og gemte derfor også sorgen væk. Men da han kom hjem og forsøgte at genoptage et liv i Danmark, blev han ramt af det med dobbelt styrke og i en grad så han til sidst ikke kunne finde sin egen adresse og måtte flytte hjem til sin far og bare ligge på sofaen og lave ingenting.
Udover at være gæst i denne episode, så er Jeppe også Pernilles nye medvært på podcasten.
Lyt til podcasten:
mig
× -
Afsnit 2 - særafsnit: Preben Engelbrekt - om sorg i julen
Julen kan være rigtig hård, hvis man har mistet nogen af dem, som man plejede at holde den med eller tænke på i juledagene. Det har den også været for Pernille og Jeppe, som er draget ud af studiet for at tale med Preben Engelbrekt om, hvordan det er, højtiden påvirker os, og hvordan man bedst kommer igennem den, hvis man synes, det er svært.
Preben er stifter og direktør i Det Nationale Sorgcenter og herunder Børn, Unge og Sorg, som han stiftede for 20 år siden. Han har med andre ord brugt de sidste 20 år af sit liv på at snakke med folk i sorg og samle viden om, hvordan sorg påvirker mennesker.
Lyt til podcasten:
× -
Afsnit 3: Lea - om at miste sin far
Lea havde tvangstanker om at hendes far skulle dø og var generelt bange for, at han ikke kunne klare sig selv. For fire år siden blev den frygt til virkelighed, og det kastede hende ud i en spiral af vrede, hvor hun selv mistede lysten til at leve og endte med at blive indlagt. Efterfølgende fandt hun vej tilbage til livet blandt andet med hjælp fra en af hendes fars veninder.
Lyt til podcasten:
× -
Afsnit 4: Sara - om at miste sin far
Da Sara var 12 år gammel, vågnede hun en morgen ved, at der var fuld af mennesker i uniform i huset. De var kommet for at fortælle, at hendes far var blevet dræbt under en mission som jægersoldat i Afghanistan.
I tiden efter troppede hundredevis af mennesker op for at hylde og ære hendes far, og hun lærte, hvordan både hans kammerater og hendes egen familie og venner rykkede sammen for at hjælpe alle gennem sorgen. Men i dag otte år senere har hun også lært, at hendes sorg aldrig forsvinder, men kommer og går, og hun stadig kan komme i situationer, hvor hun pludseligt og nogle gange helt uventet bliver ramt af sorgen.Lyt til podcasten:
× -
Afsnit 5: Ida - om at have forældre, der begge har kræft
Ida er 23 år gammel. Inden for seks måneder blev først hendes far og derefter hendes mor i 2019 erklæret uhelbredeligt syge med kræft. Så selvom hun stadig har dem begge, så fylder sorgen allerede massivt, og det gør tankerne om, hvordan man balancerer ønsket om både at være der for forældrene og ikke lade sit eget liv gå i stå også.
Lyt til podcasten:
× -
Afsnit 6: Lasse - om at miste sin far
Lasse har ifølge ham selv på mange måder haft en idyllisk barndom i et smukt hus på landet på Fyn med far, mor og tre søskende. Men det var den kun, hvis man undlader én detalje: At hans far også drak rigtig meget og stille og roligt visnede hen de sidste år af sit liv. Så selvom faren var en levemand og gav ham rigtig mange gode stunder, så kæmper minderne om dem og minderne om druk med hinanden, når Lasse tænker tilbage på hans far, som døde af et hjertestop, da han var 15 år gammel.
Lyt til podcasten:
× -
Afsnit 7 - særafsnit: Katrine Philp - om at miste sin far og om børn i sorg
Voksne kan lære rigtig meget af børn i sorg. Sådan siger Katrine Philp, som har lavet en hel film fra børns perspektiv om, hvordan de tackler sorg. Gennem et år fulgte hun børnene på sorgcentret Good Grief i New Jersey, USA, hvor de kommer for at bearbejde sorgen over at miste forældre, søskende eller andre tæt på. Undervejs i optagelserne mistede Katrine pludseligt sin egen far, og tabet af ham endte med at påvirke hele tilblivelsen af filmen. Filmen hedder ‘Bag Skyerne’ og kan ses på DR TV.
Lyt til podcasten:
× -
Afsnit 8: Mille - om at miste sin mormor
Milles mormor var også hendes forbillede og bedste veninde, som hun rejste alene ud i verden med og fortalte alt. Så da hun døde efter et kort sygdomsforløb, blev Mille ramt af en voldsom sorg, men også til tider af tvivlen om, hvorvidt man må sørge lige så meget over tabet af bedsteforældre, som tabet af andre, der dør tidligere i livet.
Lyt til podcasten:
× -
Afsnit 9: Mads - om at miste sin datter
Nøjagtig en måned efter hun var faldet om med et hjertesvigt måtte Josephines far Mads og resten af familien træffe den tunge beslutning at slukke for det kunstige hjerte, der holdt hende i live. Siden da har Mads kæmpet med en enorm sorg over tabet og forsøgt at bearbejde alle de tanker og følelser, der ophobede sig i den måned, mens lægerne og Josephine kæmpede for at få hende tilbage til livet.
Lyt til podcasten:
×
Vil du høre flere afsnit?
Her kan du finde alle sæsoner af ‘Jeg plejede at tro på for evigt’.