Jeg plejede at tro på for evigt: Sæson 6

Sæson 6 af vores podcastserie ‘Jeg plejede at tro på for evigt’ blev sendt fra den 12. august til den 23. december 2021 i samarbejde med LOUD. Der udkom i alt 19 afsnit.
Værterne var Pernille Strøm Øster og Jeppe Vester.

Lyt til sæson 6 herunder: 

 • Afsnit 1: Sara - om at miste sin far

  Jeg plejede at tro på for evigt er tilbage med en ny sæson. I første afsnit taler Jeppe og Pernille med Sara, der har mistet sin far. Det udvikler sig til en rørende snak om en fantastisk mand og far, der var ufatteligt livsglad, men samtidig bevidst om døden, da den kom tæt på og gjorde, hvad han kunne, for at klæde sin familie på til tiden efter.

  Lyt til podcasten:

  Jeg plejede at tro på for evigt

  Jeppe, Sara og Pernille

  Billede af et fotografi af Saras far og en lille figur i birketræ. Figuren er den sidste gave, som Sara fik af sin far.

  ×
 • Afsnit 2: Frederikke - om at miste sin storebror

  Frederikke fortæller om at miste sin storebror, der hele sit liv var fuld af glæde, energi og livskraft, men som ændrede sig drastisk, efter han blev syg. Derfor føles det næsten som at miste ham to gange. Efter sin brors død oplevede Frederikke en forsinket sorgreaktion og taler med Jeppe og Pernille om, hvordan hun bearbejdede sit tab i årene efter.

  Lyt til podcasten:

  Jeg plejede at tro på for evigt

  Pernille, Frederikke og Jeppe

  Jeg plejede at tro på for evigt

  Frederikke med broderen Christian

  Jeg plejede at tro på for evigt

  Frederikke med broderen Christian – og Christian som voksen.

  ×
 • Afsnit 3: Sara - om at miste sin mor

  Sara mister som barn sin mor efter et længere sygdomsforløb. Morens personlighed ændres over årene, fordi kræften sidder i hjernen. Sara fortæller om at være barn i et hjem med en meget syg mor, om at længes efter en værdig afsked og om at skrive tekster om og til sin mor.

  Lyt til podcasten:

  Jeg plejede at tro på for evigt

  Jeppe, Sara og Pernille

  Jeg plejede at tro på for evigt

  Billede af moren i begyndelsen af hendes sygdomsperiode – og morens ur, der er en af de ting, Sara har arvet, som betyder noget særligt for hende,

  ×
 • Afsnit 4: Yasmin - om at miste sin far

  Yasmins far bor i Tyrkiet og dør af corona. Et lidt kaotisk forløb med forsøg på at komme til begravelsen bliver et kapløb mod tiden og coronarestriktioner, som Yasmin taber. Det betyder at hun ikke får den afsked med sin far hun drømmer om, og stadig mangler. Yasmins historie er også en historie om at være ‘ny’ i sorgen, og om at se ind i en fremtid uden sin far.

  Lyt til podcasten:

  Pernille, Yasmin og Jeppe

  Billeder af Yasmin og hendes far

  Et smykke som Yasmins far valgte til hende på en af hendes rejser i Tyrkiet.

  ×
 • Afsnit 5: Trine - om at miste sin lillebror

  Trines historie og liv er spundet omkring både døden og livet. Som ung mistede hun sin bror til cancer, og som voksen sygeplejerske har hun valgt at arbejde på hospice. Med Jeppe og Pernille taler hun både om at være på rette hylde som voksen og om at finde sine ben i en rystet familie mens man står midt i ungdommen.

  Lyt til podcasten:

  Jeppe, Trine og Pernille

  Trines lillebror inden han blev syg

  Lillebrorens tegninger og et sprog, som han selv har fundet på

  ×
 • Afsnit 6: Thorbjørn - om at miste sin far og mor

  I en eller alder af 28 er Thorbjørn forældreløs. Han mistede sin far som barn, og sin mor som ung voksen. Vi taler med Thorbjørn om forskellen på at miste en forælder når man er et barn, og når man selv er voksen. Vi taler om facader, og om det at løbe fra sorgen – helt bogstaveligt talt.

  Lyt til podcasten:

  Jeppe, Thorbjørn og Pernille

  Thorbjørns far

  Thorbjørn og hans mor

  En nisse opkaldt efter Thorbjørns nevø. Thorbjørns mor elskede jul, men i dag bryder Thorbjørn sig ikke om julen.

  ×
 • Afsnit 7: Rosa - om at miste sin mor

  Rosa bor kun sammen med sin mor i sine allerførste leveår, og under ti år senere dør moren alene i sin lejlighed. I dag er Rosa 23 år, og netop selv blevet mor. Men hvordan er man den bedste mor, når man ikke selv har en at spejle sig i? Og har man mere “ret” til at sørge når man ikke kan huske at have boet med sin mor. For første gang har vi også en baby med i studiet, nemlig Rosas datter, Sommer.

  Lyt til podcasten:

  Pernille, Rosa med sin datter Sommer og Jeppe.

  Rosa med sin mor og storebror

  Sweater som Rosas mor hæklede til Rosa da hun var barn

  ×
 • Afsnit 8: Nicoline - om at miste sin søn

  Nicoline mister sin søn, da han bare er fire år gammel. Han dør efter at have levet med et transplanteret hjerte, siden han var 1½ år. Hvordan er man mor til et barn, der ikke er her mere? Og hvilke valg er de bedste, man kan tage? Nicoline fortæller om et stort kærlighedstomrum, begravelsesbeslutninger og om at slukke for sit barns respirator.

  Lyt til podcasten:

  Jeppe, Nicoline og Pernille

  Nicolines søn Kalle

  Kalles girafbamse

  ×
 • Afsnit 9: Kenneth - om at miste sin far

  En smuk afsked med livet, kærligheden og tilværelsen. Sådan kunne man beskrive Kenneths fars afsked med verden. I familien taler de åbent om farens sygdom, om døden og om tiden efter. Kenneths far, Anders, dør hjemme i sit eget hus, med en søn i hver hånd og sin kones hånd på panden, og Kenneth fortæller om, hvad den afsked og åbenhed har gjort for et ellers trist farvel til en forælder.

  Lyt til podcasten:

  Pernille, Kenneth og Jeppe

  Kenneth og hans far i New York og Kenneths far med børnebørn på armene

  Kenneths tatovering, der refererer til en broche, der er gået i arv i familien

  ×
 • Afsnit 10: Julie - om at miste sin mor

  To uger efter Julie er startet i gymnasiet, mister hun sin mor til selvmord. Julie beskriver tiden som en dobbelt identitetskrise: At stå midt i ungdommens løsrivelse, og samtidig skulle sige farvel til en forælder alt for tidligt. Vi taler også om det tabu som selvmord kan være, og hvilke følelser der er, eller ikke er, knyttet til det. Julie tilgiver nemlig sin mor fra dag et, og det er ikke alle der kan forstå den tilgivelse.

  Lyt til podcasten: 

  Pernille, Julie og Jeppe

  Flere forskellige billeder. Bl.a. pasfotos af Julies mor, et billede af Julie som lille med sin mor, og et billede af moren i en skræddersyet kjole, som hun havde på til et bal, hun skulle til sammen med faren.

  Julies lille bamse som hun fik på familiens første rejse til USA sammen, da hun var fire år.

  ×
 • Afsnit 11: Rikke - om at miste sin mor

  Rikkes mor fik svær demens, inden hun døde. Da det var værst, kunne hun komme på besøg mange gange i træk med 10 minutters mellemrum, fordi hun havde glemt, at hun lige havde været der. Undervejs i forløbet mistede Rikke flere gange, og da døden kom, var det både en sorg og en lettelse.

  Lyt til podcasten:

  Rikke og Jeppe

  Rikke og hendes mor

  En ring, som Rikkes mor altid gik med på lillefingeren

  ×
 • Afsnit 12: Kristian - om at miste sin far

  Kristian mister sin far til kræft. I tiden efter er han både ekstra voksen for sin lillebror, men også en ung mand, der skal håndtere sorgen og tabet af en forælder. Kristians far kommer aldrig til at acceptere at han kommer til at dø tidligt, og frygten for og tankerne om døden, fylder stadig hos Kristian i dag.

  Lyt til podcasten: 

  Jeppe, Kristian og Pernille

  Et brev fra Kristians far

  Kristians far

  Kristian, hans lillebror Lasse og hans far

  ×
 • Afsnit 13: Stine - om at miste sin far

  Stine vokser op med sin far alene, fordi hun og søsteren bliver skilt ad da forældrene bliver skilt. Hun fortæller om at føle sig alene i en sorg, på trods af at have søskende, at opleve tabet af en forældre helt forskelligt. Men hun fortæller også at sørge i andre sammenhænge, og at finde sine egne fællesskaber.

  Lyt til podcasten:

  Pernille, Stine og Jeppe

  Stines brudebuket med et billede af hendes far

  ×
 • Afsnit 14: Line Kirsten - om at miste sin lillesøster

  Line Kirsten mister sin lillesøster på tre år, da hun selv er seks, til cancer. I afsnittet fortæller hun om at være barn i sorg, at rumme dødens uundgåelighed som voksen og at formidle begge dele i Line Kirstens egen podcast, der netop handler om søsterens død.

  Lyt til podcasten:

  Jeppe, Line Kirsten og Pernille

  Den ene genstand er den sten, som Line Kirstens podcast er opkaldt efter. Hun har den ene halvdel mens hendes lillesøster havde den anden. Den anden genstand er lillesøsterens sok, der plejede at dufte hjemligt.

  ×
 • Afsnit 15: Jens - om at miste sin mor

  Jens mister sin mor som barn, og fortæller i dette afsnit om at mangle en voksen mor i sit liv, men også om at finde både troen og roen i tabet og manglen på moren. Inden Jens’ mor dør, efterlader hun en række bøger til Jens, både med og uden noter. Og selvom det er længe siden, mangler Jens endnu at læse de sidste, for det vil være de sidste døre der kan åbnes ind til historien om den mor, der ikke er her længere. Slutteligt spiller Jens selv sit musiknummer, for ingen udgave af “Håndslag til Tony” rammer helt den rigtige stemning.

  Lyt til podcasten:

  Pernille, Jens og Jeppe

  Brødrene Løvehjerte, som Jens’ mor læste højt for ham.

  ×
 • Afsnit 16: William - om at miste sin far

  William mister først sin kusine og nogle år senere, da han er på efterskole, sin far. I årene efter farens død, får William ikke arbejdet med den sorg der følger med. Først efter gymnasiet eksploderer følelsen af at være utilpas, uheldig og alene; han får angst og angstanfald, og begynder at dulme livet i stoffer og alkohol.
  Han begynder i terapi i tyverne, og psykologen hjælper William til at gå ind i sorgen, at arbejde med den. Verden bliver lysere og bedre, og William finder for alvor fodfæste i livet.
  Vi taler med William om angst, forskellen på kusinens og farens død, terapi, vrede og livet i dag.

  Lyt til podcasten: 

  Pernille, William og Jeppe

  Williams far

   

  ×
 • Afsnit 17: Bente - om at miste sit barnebarn, sin datter og sin mand

  En ufattelig tragedie. Det er måske det tætteste man kommer på en beskrivelse af Bentes historie. Hun mister først sit barnebarn til vuggedød, og nogle måneder senere sin mand, datter og svigersøn i en brand, startet af svigersønnen. Bente bliver derfor værge for sit ældste barnebarn, Nina på tre år. Bente fortæller om at blive automatisk, at finde hinanden og sig selv i en ny hverdag og om at finde fodfæstet igen.

  Lyt til podcasten: 

  Pernille, Bente og Jeppe

  Bentes børnebørn Nina og Marvin

  Bentes datter

  Bentes mand og datter

  ×
 • Afsnit 18: Rikke - om at miste sin datter

  Rikke siger selv, at hun mister sin datter to gange. En gang under fødslen, hvor datteren mangler ilt og bliver svært handicappet, og en gang mere da hun endeligt forlader denne verden 18 måneder senere. Med Rikke taler vi om at leve med et sygt barn, lettelsen og afmagten da hun dør, og om muligheden for at have sit døde barn hjemme hos sig selv. Vi taler også om en vej og en tid ud af den altoverskyggende sorg; om mindekasser og bøger dedikeret til Lea.

  Lyt til podcasten: 

  Pernille, Rikke og Jeppe

  Rikke og Lea

  Halskæde med aftryk fra Leas hånd

  ×
 • Afsnit 19 - særafsnit: Niels Overgaard - om at miste sin far og om stoiske livsprincipper

  Sæsonafslutning. I dette særafsnit får Jeppe og Pernille besøg af Niels Overgaard, forfatter til bogen “Det hele handler ikke om dig”. Niels fortæller både om at miste sin far, men også om hvordan antikkens stoiske principper er relevant for det moderne menneske; både som generel livsfilosofi, og hos de sørgende. For de gamle grækere handlede det om at være fornuftig og acceptere livet som der er, men hvor findes fornuften når man mister en kær? Det og meget mere, vil Niels Overgaard dykke ned i dagens afsnit.

  Lyt til podcasten: 

  Jeppe, Niels og Pernille

  ×

Vil du høre flere afsnit?

Her kan du finde alle sæsoner af ‘Jeg plejede at tro på for evigt’.