Jeg plejede at tro på for evigt: Sæson 7

Sæson 7 af vores podcastserie ‘Jeg plejede at tro på for evigt’ blev sendt fra den 13. januar til den 26. maj 2022 i samarbejde med 24syv. Der udkom i alt 20 afsnit.
Værterne var Pernille Strøm Øster og Jeppe Vester

Lyt til sæson 7 herunder: 

 • Afsnit 1: Camilla - om at miste sin morfar

  “Du var en stor idiot, men det her fortjente du ikke”, siger Camillas mor, da de står over morfaren begravelsessted.
  Camillas historie er ikke som de flestes. Hun har i mange år ikke kontakt til sin morfar, da to uniformerede betjente en dag dukker op ved familiens hoveddør og fortæller ikke bare at morfaren er død, men også at han har været død i noget tid. Meget lang tid.
  Camilla beskriver hvordan morfarens hårde skæbne påvirker hendes, både i social og psykologisk forstand og hvordan hun efterfølgende har fundet roen og en plads til den sorg der er knyttet til en morfar hun ikke rigtig kendte.

  Lyt til podcasten:

  Pernille, Camilla og Jeppe

  Et billede af Camillas morfar på hans bryllupsdag og et billede af ham, som Camilla husker ham

  ×
 • Afsnit 2: Tobias - om at miste sin tante og sin ven

  Tobias mister på seks uger både sin tante og sin ven, begge af kræft. Vi taler både om venskaber der transcenderer generationer, og om at sørge alene og i fællesskab, for mens Tobias føler sig lidt alene i sorgen til tanten, Gitte, er vennen, Christian, en del af en drengegruppe, der kan følge og forstå hinanden i sorgen. Efter de to begravelser tager Tobias på en længere rejse, med kultur, mad, fordybelse og sorgbearbejdelse, ikke for at flygte for sorgen, men for at møde den.

  Lyt til podcasten:

  Jeppe, Tobias og Pernille

  Et billede af Tobias, hans tante og hans søster og et tæppe, som tanten har strikket til ham

   

  ×
 • Afsnit 3: Thale - om at miste sin søster og far

  På seks uger mister Thale både sin lillesøster, til kræft, og sin far, til alkoholmisbrug. Thale fortæller om en presset familie, om at bo på et hospital, at blive væltet bagover af livet, og at gribe sig selv igen. Men hun fortæller også om konflikter mellem søsteren og faren og om at tilgive både farens misbrug og sig selv.

  Lyt til podcasten: 

  Pernille, Jeppe og Thale

  Thales far med Thale og lillesøsteren

  ×
 • Afsnit 4: Janne - om at miste sine forældre

  Janne mister sine forældre efter de begge i en længere periode har haft en alkoholmisbrug. De misbrug ender med at præge de sidste år, forældrene lever. Men hvor Jannes mor sidste år er præget af ventesorg, en sorg på forhånd, er sorgen efter faren helt anderledes. Vi taler også om hvordan sorgen efter faren og moren adskiller sig, og hvordan farens sidste år var fyldt med glæde og livslyst der vendte tilbage. Til sidst runder vi også at Jannes far havde doneret sin krop til videnskaben, og med Janne taler vi om det valg og tiden efter.

  Lyt til podcasten:

  Jeppe, Janne og Pernille

  Janne med hendes far og hendes forældre

  Jannes forældre som unge og et smykke, med billeder af Jannes søskende i

  ×
 • Afsnit 5 - særafsnit: Allan Køster - Sorgen som fænomen og oplevelse

  Allan Køster har i det meste af sit liv beskæftiget sig med sorg som forskningsobjekt. Han beskriver på fin vis sorgen som en menneskeligt fænomen og sætter lup på selve oplevelsen af at være i sorg. Vi taler om begreberne distance, længsel og livshistorie og taler også om hvorfor det at miste en forælder kan være definerende for et barn.

  Lyt til podcasten: 

  Jeppe, Allan og Pernille

  ×
 • Afsnit 6: Mia - om at miste sin forlovede

  Mia mister sin forlovede i en drukneulykke, og på fineste vis bliver det startskuddet til en ny karrierevej; hun bliver bedekvinde. Hun fortæller om at være både den praktiske mor og partner, og samtidig være den sørgende kæreste der bliver revet rundt af og i sorg. Hun fortæller også om svære og gode beslutninger i tiden efter, at have Michael hjemme i stuen og en fotomappe som sørgested.

  Lyt til podcasten: 

  Mia og Jeppe

  Et billede af pyt-knappen og et billede af Michael

  Et billede af Mia og Michaels vielsesringe og et billede af Michaels kiste

  ×
 • Afsnit 7: Agnes - om at miste sin far

  Da Agnes er lille drømmer hun at hendes far slet ikke er død, men i virkeligheden har en lejligheden på kirkegården, lige under gravstenen. Men Agnes’ far er død. Hun mister ham til selvmord da hun er tre år gammel, efter han i flere år har lidt af psykisk sygdom.
  Agnes fortæller om at savne en far hun aldrig kendte, og at stykke en historie sammen bid for bid, og om hvordan det stadig gibber i hende, når faren bliver nævnt.

  Lyt til podcasten: 

  Pernille, Jeppe og Agnes

  Agnes som spæd og hendes far

  Agnes og hendes far

  To ringe, der betyder meget for Agnes

  ×
 • Afsnit 8: Victor - om at miste sin mor

  “Jeg kan jo godt se jeg har en syg mor, der er afkræftet, men hun er stadig mor, det er det vigtigste for mig” siger Victor kort tid inde i dagens afsnit.
  Victors mor har været syg det meste af hans barndom, og ender med at dø kort tid inden studentereksamenen. Victor fortæller om at blive voksen midt i en ungdomstid, om “dommedage” på hospitalet, om kaninhuller på netdoktor og at leve med at have en syg mor derhjemme.
  Victors mor ligger desuden kun ganske få meter fra Pernilles bror, Jonas, på kirkegården i Hillerød, og de har mistet på næsten samme tidspunkt. Sammen taler de om at tabe ungdomsnaiviteten midt i en gymnasietid.

  Lyt til podcasten: 

  Pernille og Victor

  Billede af Victors mor og et tørklæde som måske stadig dufter lidt af hende

  ×
 • Afsnit 9: Julie - om at miste sin søn

  Julie vågner en morgen og går ned til sin 10 mdr gamle søn, Bille. Allerede da hun ser ham i døråbningen er der på en eller anden måde noget galt. Bille har mistet livet over natten, uden varsel og uden årsag.
  En tid med politi, obduktion og forvirring følger, men også en tid hvor hjemmets andre børn skal forstå at Bille ikke kommer tilbage. Julies historie er mere end noget andet en historie om at være mor. Både til de børn her på jorden, og dem der er taget herfra.

  Lyt til podcasten: 

  Jeppe, Julie og Pernille

  Julies søn Bille

  Bøgerne, som Julie har skrevet efter sit tab

   

  ×
 • Afsnit 10: Laura - om at miste sin far

  Laura formår på næsten befriende vis at fortælle om vreden og frustrationen over det at have en syg far. Dagens afsnit handler om at miste en forælder og om alle de følelser, der hører til, når vi mister dem, der egentlig skulle passe på os.
  Laura fortæller også om have fundet ‘Jeg plejede at tro på for evigt’, om at blive nødt til at holde pause fra podcastens historier og om at vende tilbage til historierne fra andre efterladte.

  Lyt til podcasten: 

  Jeg plejede at tro på for evigt

  Laura og Jeppe

  Jeg plejede at tro på for evigt

  Fotografi af Lauras far, de to sammen – og en halskæde, der betyder meget for Laura.

  ×
 • Afsnit 11: Olivia - om at miste sin mor

  Må man lade være at fortælle sine børn at man skal dø?
  Olivias mor får konstateret ALS, en nervesygdom der unægtelig ender med døden, men vælger ikke at fortælle sine børn om det. I dagens afsnit fortæller Olivia hvordan der er at have en mor, der bliver tiltagende syg, om vrede og sorg og forskellige behov blandt søskende.

  Lyt til podcasten: 

  Pernille, Olivia og Jeppe

  En solsikke, hvilken var morens yndlingsblomst og et fotografi af Olivia sammen med sin mor

  ×
 • Afsnit 12: Freja - om at miste sin far

  Freja mister sin far i et trafikuheld, og fortæller om sårbarhed, om at miste meget pludseligt, om at se et ulykkessted, om hvornår man fortæller om sin døde far og at have lyst til at mindes alt det gode og fine i det levede liv. Jeppe, som er afsnittes vært, har faktisk mødt Freja før, lige da hun havde mistet sin far, og sammen taler de om hvordan sorgen over en forælder udvikler sig over tid.

  Lyt til podcasten: 

  Jeppe og Freja

  Billeder af Freja og hendes far

  En billedbog som Frejas mor har lavet til Freja

  ×
 • Afsnit 13: Kim - om at miste sin kone

  Kan man sørge færdig på forhånd? Da Kims hustru, Dianne, bliver syg af kræft, starter et to år langt farvel. Mens Kim må tage mere og mere over som far, forsvinder den hustru, han kendte, langsomt for øjnene af ham, mens sygdommen tærer på funktioner og overskud.
  Kim fortæller ærligt om at sige ordentligt farvel, at føle lettelse og om at finde kærligheden igen.

  Lyt til podcasten: 

  Jeg plejede at tro på for evigt

  Jeppe og Kim

  ×
 • Afsnit 14: Thor - om at miste sin mor

  Thor har ligesom Jeppe mistet sin mor til kræft, da han var i starten af 20’erne. Han fortæller om at blive vred på verden, at blive distanceret fra døden, men også om at tage kampen op mod tabuet omkring død, sorg og det at have mistet. På mange måder minder Jeppe og Thors historier om hinanden, hvorfor samtalen også handler om nogen at spejle sig i.

  Lyt til podcasten: 

  Jeg plejede at tro på for evigt

  Jeppe og Thor

  Jeg plejede at tro på for evigt

  Thors mor med Thor og Thors mor med hunden, som hun var tæt knyttet til.

  ×
 • Afsnit 15: Isabella - om at miste sin farbror

  “Han bragte andre værdier ind i vores familie”. Sådan beskriver Isabella sin farbrors betydning for familien. Bjarne, der er født med Downs Syndrom, var et sprudlende, og anderledes indslag i familien. Han dør af cancer, og på grund af Bjarnes handicap skal familien træffe vigtige beslutninger på vegne af ham.
  Familien valgte at takke nej til livsforlængende behandling – hør Isabella fortælle om hvorfor dét var den rigtige beslutning, om at finde Bjarnes livsglæde i den kunst han efterlod og om svære samtaler.

  Lyt til podcasten: 

  Pernille, Isabella med et værk Bjarne har lavet og Jeppe

  Et billede af Bjarne, Bjarne og Isabella, og Bjarne og familie

   

  ×
 • Afsnit 16: Amanda - om at miste sin mor og flere andre

  Amanda og hendes familie har oplevet flere tab end de fleste. Hun har begravet både en en mor, en fætter, en onkel, en morbror og flere bedsteforældre. I dagens afsnit taler vi derfor både om det at miste en mor som barn, men også at hvordan forskellige, og mange, tab – måske – ændrer et menneske, og en familie.

  Lyt til podcasten: 

  Amanda og Jeppe.

  Amandas mors parfumer og en kalender, som hun skrev lidt dagbog i.

  Forskellige fotografier af Amandas mor og deres familie.

  ×
 • Afsnit 17: Ditte - om at miste sin mand

  “Der er dage hvor jeg ikke vil livet. Ikke fordi jeg gerne vil døden. Men jeg vil ikke livet”. Følgende citat er et af mange fine fra samtalen mellem Jeppe og Ditte, der mistede sin mand, Søren, for tre år siden. Hun fortæller også, at var hun sikker på at møde Søren på “den anden side”, så sad hun her ikke i dag. Stærke, rørende og fine citater er det helt særlige ved dagens afsnit.

  Lyt til podcasten:

  Jeppe og Ditte

  Billeder af Ditte og hendes mand til Roskilde Festival foran Orange Scene og spejlselvportræt af Dittes mand

  ×
 • Afsnit 18: Emilie - om at miste sin søster

  Emilie mister sin søster til en overdosis. I dagens afsnit fortæller hun om kærligheden til den søster der ikke er her mere, om akavede samtaler, om at finde nye venskaber i sorgen, og om de særlige tidspunkter, hvor Katrine mangler ekstra meget.

  Lyt til podcasten:

  Pernille, Emilie og Jeppe

  Emilies storesøster, lillesøster og Emilie

  Emilies tatovering af en havskildspadde

  ×
 • Afsnit 19: Patricia - om at miste sin mor og mormor

  I næsten parallelle forløb mister Patricia både sin mor og mormor til kræft. Hun tager plejeorlov for at tage sig af sin mormor, der langsomt mister lysten til livet. Hør Patricia fortælle om et udmattende forløb, om at påtage sig mange roller og om at føle sig alene med plejen og derefter alene i sorgen.

  Lyt til podcasten:

  Patricia og Jeppe

  Jeg plejede at tro på for evigt

  ×
 • Afsnit 20: Jeppe - om at miste sin bror

  “Está mal”. Jeppe bliver ringet op af sin brors spanske kæreste. Morten er faldet om med et hjertestop midt i Barcelona. Hele familien flyver til Spanien, og da de ankommer må Jeppe agere tolk på hospitalet, mens broren svæver mellem liv og død. Sæsonen sidste afsnit handler om sorgens kærlighed, og om sorgens vrede. Om den ‘rene’ sorg og den, man har svært ved at være i.
  Dagens afsnit er også Pernilles sidste, så til sidst siger værts-Jeppe tak for 70 fine afsnit.

  Lyt til podcasten:

  Jeppe, Jeppe og Pernille

  Jeppe sammen med sin storebror Morten i Mortens lejlighed i Spanien

  ×

Vil du høre flere afsnit?

Her kan du finde alle sæsoner af ‘Jeg plejede at tro på for evigt’.