Jeg plejede at tro på for evigt: Sæson 1

Sæson 1 af vores podcastserie ‘Jeg plejede at tro på for evigt’ blev sendt i perioden den 21. marts 2019 til den 13. juni 2019.
Værterne var Pernille Strøm Øster og Julie Schelhart.

I første afsnit fortæller Pernille og Julie deres egne personlige fortællinger om at miste, og i de efterfølgende afsnit fortæller besøgende om deres erfaringer og oplevelser om forskellige dødsfald og deres sorg.

I denne sæson fortæller de besøgende om at miste forældre, børn, søskende, bedsteforældre, venner, ægtefæller og kærester. 

Lyt til sæson 1 herunder:

 • Afsnit 0: Pernille og Julie - om at miste sin bror og om at miste sin mor

  Dette afsnit er om Pernille og Julie, som også er værter på ‘Jeg plejede at tro på for evigt‘. Deres historier om, hvem de har mistet, hvordan podcasten her er blevet til, hvorfor den hedder som den gør og meget mere.

  Lyt til podcasten:

   

   

  Pernille sammen med sin lillebror Jonas.

  Julie sammen med sin gravide mor.

  ×
 • Afsnit 1: Matilde - om at miste sin bror

  Første afsnit handler om Matilde. Hun mistede for lidt over seks år siden sin lillebror til en overdosis. Her fortæller hun om, hvordan det var at finde ham, hvordan hun selv og omverdenen reagerede og om, hvorfor hun i lang tid havde mere fokus på, hvordan hendes mor havde det, end hvordan hun selv havde det.

  Lyt til podcasten:

   

   

  Matilde sammen med sin lillebror Rasmus.

  Rasmus’ halskæde, som var en gave fra Matilde.

  ×
 • Afsnit 2: Sara - om at miste sin søn

  Det her afsnit er historien om Sara, som mistede sin søn Nord på kun halvandet år. Nord blev slået ihjel af sin far, som efterfølgende tog sit eget liv.

  Hvordan man overhovedet kan stå oprejst, efter at have været det igennem, og hvordan omverdenen reagerer, når sådan noget sker, kan du høre om, når Sara her fortæller sin både forfærdelige, men også på mange måder livsbekræftende historie.

  Lyt til podcasten:

  Nord i det træ med et hul i, hvor han tit stod.

  Nords kaninbamse.

  ×
 • Afsnit 3: Joakim - om at miste sin ven

  Joakim blev i 2015 ringet op i Spanien og fik at vide, at hans bedste ven og dobbelte fætter Carl Emil var røget ud fra et vindue på fjerde sal i deres fælles lejlighed.

  Carl Emil blev kun 25 år og det viste sig senere, at han havde taget svampe og i rusen selv havde kastet sig ud.

  Her fortæller Joakim om sorgen og savnet og om, hvordan han i lang tid prøvede at flygte fra at have det skidt, indtil han til sidst blev ramt så hårdt, at han måtte genstarte store dele af sit liv.

  Lyt til podcasten:

  Carl på tur i skoven.

  Joakim med den gryde, som Carl ofte lavede mad i, for han elskede at lave mad.

  ×
 • Afsnit 4: Dawn - om at miste sin farmor og sin mor

  Dawn har inden for kort tid mistet både sin mor og sin farmor. Mens hendes mor slet ikke var klar til at tage herfra, havde hendes farmor allerede år i forvejen afholdt generalprøve på sin egen begravelse, så hun ikke gik glip af festen.

  Dawn er i øvrigt også sangerinde i Fastpoholmen, som har skrevet titelsangen til podcasten, så historien om den får du også med til sidst.

  Lyt til podcasten:

  Dawns mor Carole.

  Dawns farmor Karen under generalprøven til sin egen begravelse, så hun med sikkerhed ikke gik glip af noget.

  ×
 • Afsnit 5: Petra - om at miste den bror hun, som hun plejede at kende, efter en ulykke

  Petras bror blev som 16-årig ramt af et tog. Han døde ikke, men kom slemt til skade og fik efterfølgende så store psykiske men, at Petra i dag føler, at hun på mange måder løbende har mistet sin bror siden den dag. 

  I dag bor Petras bror på en institution, og hun føler reelt ikke, at hun kender ham og er tvivl, om han overhovedet selv aner, hvem han er.

  Lyt til podcasten: 

  Petra med sin bror.

  Petras bror før ulykken fandt sted.

  Petras brors halskæde med hans stjernetegn. Petra går nu med halskæden.

  ×
 • Afsnit 6 - særafsnit: Christian Juul Busch - om at være hospitalspræst

  Christian Juul Busch er ikke med, fordi han har mistet, men fordi han ved rigtig meget om at miste.
  Christian er til dagligt hospitalspræst på Rigshospitalet og er nok en af de danskere, der har talt med flest mennesker, som har mistet folk tæt på.

  Lyt til podcasten: 

  Christian Juul Busch i studiet sammen med værterne Pernille og Julie.

  ×
 • Afsnit 7: Johannes - om at miste sin bror

  Johannes har mistet sin lillebror Peter, som kastede sig i døden fra en bro under en gymnasietur til Italien. Men selvom hans død er et selvmord, er det usikkert, om han overhovedet ønskede at dø.

  Lyt til podcasten: 

  På billedet ses Peter med sin storesøster.

  Peters skateboard, som Johannes fortæller om i podcasten. På skateboardet står skrevet titlen på den sang, som Johannes har valgt i podcasten.

  ×
 • Afsnit 8: Peter - om at miste sin kone

  Peter er 88 år gammel og har efter 67 år sammen mistet sin kone Helga. Et tab der har slået bunden væk under ham og kastet ham ud i et liv, hvor han pludselig skal vænne sig til at gøre rigtig mange ting alene. Men han har også fundet nye måder at holde sig i gang.

  Lyt til podcasten:

  Peter og Helga da de blev gift.

  Peter og Helga til deres sølvbryllup.

  Peter og Helga til deres diamantbryllup.

  ×
 • Afsnit 9: Marie - om at miste sin far

  Marie er i dag 14 år, men da hun kun var ni, mistede hun pludselig sin far til en hjerneblødning. Det fik hende til at reagere på måder, hun ikke rigtig selv forstod, og så gav det hende en sorg, som hun beskriver som en kuffert, hun stadig bærer rundt på, og som nogle dage er tungere end andre.

  Lyt til podcasten:

  Maries far

  Maries fars lykke-Buddha, som nu er Maries lykke-Buddha.

  ×
 • Afsnit 10: Ina - om at miste sin mand

  Ina mistede for et år siden sin mand Lasse, der også er far til hendes fire børn. Lasse døde af ALS, som er en nervesygdom, som betyder, at man langsomt mister alle kroppens funktioner og til sidst ikke kan trække vejret.

  Lyt til podcasten:

  Billedet her er taget kort efter, Lasse fik diagnosen ALS. Ina og Lasse bliver velsignet sammen med deres 3 børn. Det 4. er på vej i Inas mave.

  ×
 • Afsnit 11: Trine - om at miste sin søn

  Trine har mistet sin søn Mathias, som døde af hjernehindebetændelse (meningitis) – et pludseligt og fuldstændig uventet tab af en ellers frisk og sporty 16-årig dreng. Et tab der både har fået Trine til at ønske inderligt, at hun var religiøs, og som stadig får hende til at ryste på hovedet, når hun fortæller om det.

  Lyt til podcasten:

  På billedet ses Trine og Mathias.

  Et smykke som Trine fortæller om i podcast-afsnittet.

  ×
 • Afsnit 13: Kimie - om at miste sin kæreste

  Kimie har mistet sin kæreste Lasse, som også var far til deres to drenge. Lasse tog sit eget liv, og efter hans død opdagede hun nye sider ved ham, som hun aldrig havde kendt til, mens han var i live.

  Lyt til podcasten:

  Kimie

  Kimie og Lasse.

  ×

Vil du høre flere afsnit?

Her kan du finde alle sæsoner af ‘Jeg plejede at tro på for evigt’.