Funebariet

Funebariet er Landsforeningen Liv&Døds udstillingssted om død og begravelse. Det ligger centralt placeret i det indre København ved Nikolaj Plads. Alle er velkomne til at besøge Funebariet, som har åbent hverdage kl. 9-15.

Kommende udstilling Kommende særudstilling sætter fokus på selvmord

Den 26. oktober åbner vores nye særudstilling, som sætter fokus på forskellige aspekter omkring selvmord.

Læs mere

Bliv klogere på døden med et besøg i Funebariet

Vi kommer alle i kontakt med døden. I vores familier, gennem vores arbejde og blandt vores venner. Men mange har alligevel svært ved at tale om døden og vil helst undgå emnet.

Et besøg i Funebariet er et godt sted at starte en dialog om, hvad der skal ske, når vi dør. Hvilke tanker og ønsker har vi hver især? Det kan være med til at gøre det mere naturligt at tale om død og begravelse – også ens egen.

Bestil rundvisning

Hvad kan du se i Funebariet?

Vores faste udstilling skaber et godt afsæt for en reflekteret og nutidig samtale om tab og sorg, død og begravelse. For alle som på den ene eller anden måde kommer i kontakt med disse for mange svære emner.

Hvad sætter vi fokus på?

  • Hvad vi kan tage stilling til, inden vi dør
  • Den sidste tid og en værdig afsked
  • Begravelsen/bisættelsen
  • Sorg- og minderitualer

Du kan bl.a. se vores Livets Træ, skrive dine livsønsker på et blad og sætte det på træet – og du kan se en kiste og urne. (Til højre kan du se billeder fra den faste udstilling.)

Vi har også skiftende særudstillinger, der tager fat på temaer om død og begravelse i nye kunstneriske former. 

Alle er velkomne

Funebariet er åbent for alle – både børn og voksne – hvor du selv kan gå rundt og se udstillingen. Det koster 30 kr. for enkeltpersoner at besøge Funebariet.

Grupper skal booke en rundvisning i udstillingen (mindst 10 og max 20 personer). Rundvisninger er af 1-2 timers varighed, og finder sted i Funebariets faste udstilling.

En rundvisning for en gruppe koster 750 kr.

En rundvisning for en gruppe uden for normal åbningstid (som er hverdage kl. 9-15) koster 1125 kr.

Vi har mange rundvisninger særligt inden for disse målgrupper:

  • Uddannelser inden for social- og sundhedsområdet
  • Konfirmander
  • Skoleklasser

Flere besøger Funebariet i forbindelse med deres uddannelse og oplever en rundvisning som et godt supplement til den teoretiske læring om emnet døden.

De får en grundlæggende viden om forhold i forbindelse med død og begravelse, som giver en større ballast til at håndtere deres daglige arbejde.

For social- og sundhedsfaglige uddannelser

Besøg Funebariet og få viden om død og begravelse, der kan anvendes i arbejdet.

Læs mere her
Besøg Funebariet med børn og unge

Tag hul på emnet død og begravelse sammen med børn og unge.

Læs mere her
For uddannelser med børnefokus

Bliv klogere på død og begravelse med udgangspunkt i barnet med et besøg i Funebariet.

Læs mere her
Hvad siger de besøgende?

“Jeg synes, det var berigende og givende, og jeg gik derfra med en viden, som jeg sætter pris på. Dejligt at tale med andre om noget, der er så normalt og samtidig tabu for mange.”

Besøgende i Funebariet

“Jeg fik virkelig meget stof til eftertanke. Både i forhold til refleksion og også helt praktisk. Vedkommende, givende og virkelig interessant sted at besøge. Kan kun anbefale andre at få oplevelsen. Ingen af os kommer alligevel udenom døden, så man kan ligeså godt forholde sig til den. ”

Besøgende i Funebariet

Find forskellige former for information om Funebariet nedenfor.

Del din historie og billeder i ny udstilling

Vi søger for tiden efter fortællinger om og billeder af spontane mindesteder og offentlige mindearrangementer fra rundt om i landet, som skal bruges i vores nye udstilling om ritualer ved død, begravelse og sorg i Danmark. Har du en historie og billeder, som vi må bruge?

Læs mere X
Del din historie i ny udstilling