19. maj 2014

Liv&Død Prisen uddeles for fjerde gang

Formålet med Liv&Død Prisen er at hylde personer eller organisationer, der har gjort en særlig indsats for at nedbryde tabuet omkring døden ved at sætte fokus på døden og skabe debat og eftertanke om emnet i det offentlige rum.

Landsforeningen Liv&Død uddeler igen i år Liv&Død Prisen, som er på 10.000 kr. og et diplom. Formålet med Liv&Død Prisen er at hylde personer eller organisationer, der har gjort en særlig indsats for at nedbryde tabuet omkring døden ved at sætte fokus på døden og skabe debat og eftertanke om emnet i det offentlige rum.

Liv&Død Prisen så første gang dagens lys i 2011, hvor den blev lanceret som led i Landsforeningen Liv&Døds 130 års jubilæum. Her gik Prisen til journalisten Anders Agger. Det følgende år var det Per Bøge og Jes Dige, der modtog Prisen for deres arbejde med at nedbryde tabuet omkring døden ved at ruste voksne til at hjælpe børn, der har mistet. I 2013 var det så ægteparret Marianne Harboe og Hans Dal, der blev hædret med årets Pris for deres store og beundringsværdige indsats for beboerne på Danmarks hospicer.  LD_Prisen_Plakat

Indstil din kandidat til Liv&Død Prisen 2014

Alle kan indstille en kandidat til Liv&Død Prisen. De indstillede kandidater kan være såvel kendte som ukendte danskere, og deres initiativer kan være af enten national eller lokal karakter – blot skal de på den ene eller anden måde kunne inspirere andre til at turde tage fat på at tale om døden.

Hvis du kender nogen, der kunne være en værdig modtager af Liv&Død Prisen 2014, og du ønsker at indsende dit forslag til årets prismodtager, kan du finde indstillingsskemaet på vores temaside om Liv&Død Prisen. Fristen for indstilling af kandidater er den 1. juli 2014.