Sorgarkivet Funebariet

Sorgarkivet

En keramisk kat, der er gået i stykker. Et stykke musik. Et røntgenbillede af en hofte. Løsrevne genstande, der hver især alle fortæller en personlig historie om sorg og oplevelser af tab.

Ni deltagere deler i udstillingen ’Sorgarkivet’ deres oplevelse af sorg i form af ting. Ting, der er nedarvet gennem generationer, ting der er udvalgt fra dødsboet, eller ting der er skabt under sorg. Nogle er kunstnere og andre ikke. Fælles for dem alle er, at de har mistet en eller flere af deres nærmeste.

Bag udstillingen står Franciska Wild, der selv har haft tab tæt inde på livet efter at have mistet sin mor, ældste veninde og far over en femårig periode. Hendes oplevelse af sorg var en lammende ensomhed. Men ved at omsætte sin sorg i et kunstnerisk udtryk fik hun en genvej til at udtrykke følelser, der var svære at dele med andre.

Udstillingen er en del af Franciska Wilds speciale og bygget op som et arkiv, hvor sorg kan deles, opleves og inspirere, men samtidig en undersøgelse af, hvordan deltagere og publikum oplever sorg gennem forskellige udtryk.

Udstillingen kan ses i Funebariet, Landsforeningen Liv&Døds udstillingssted døden.
Funebariet har åbent hverdage kl. 9-15.
Entré: 30 kr. pr. person

Udstillingen kan ses fra den 25. maj til den 16. september.

Læs mere om udstillingen

(På billedet er en keramisk kat, som kan ses i udstillingen. Katten er lavet af Sara Marie Sandfær.)

Hvor: Landsforeningen Liv&Død, Nikolaj Plads 27, 1067 København K

Pris: 30,00 DKK