Vores holdning til de fortsatte Covid-19-restriktioner ved begravelser sommeren 2021

Restriktioner ophævet 1. september 2021

Der er ikke længere særregler eller restriktioner i forbindelse med Covid-19, når der skal afholdes begravelser/bisættelser, og nu skal man blot følge de generelle råd for at forebygge smitte.

Læs mere her.

Nedenstående kommentar er fra den 12. juli 2021 under de fortsatte restriktioner ved begravelser/bisættelser

Der er fortsat Covid-19 restriktioner for kirker og trossamfund, hvilket betyder, at der blandt andet til begravelser ikke nødvendigvis kan deltage alle de gæster, som man ønsker, skal være med til højtideligheden.

De manglende lempelser undrer Landsforeningen Liv&Død:

“Det giver ingen mening, at folk har kunnet samles og stå så tæt i forbindelse med EM-kampe, men at det ikke kan lade sig gøre ved mindehøjtideligheder, hvor man ved, at folk er mere afdæmpede og tager større hensyn til hinanden. Det er respektløst, og vi mener, det er på tide, at reglerne bliver lempet. For vi har at gøre med et område, som har stor følelsesmæssig betydning for dem, der står tilbage og gerne vil sige farvel på en ordentlig måde,” siger Kirsten Søndergaard, direktør i Landsforeningen Liv&Død og tilføjer, at politikerne ikke lader til at have forståelse for, hvor stor betydning begravelser og bisættelser kan have for de efterladte, nære som fjerne.

”Selvom det kan være en tung dag, er vores erfaring, at begravelsen er den mindeværdige dag, hvor man samler alle dem, der kendte den afdøde, og får taget afsked, deler anekdoter og på en måde også fejrer det liv, der nu er forbi. Afskeden med den døde er en enkeltstående og unik begivenhed, man ikke bare kan udskyde til, når reglerne er ophævet,” siger Kirsten Søndergaard.