Videndeling og debat: TANKER OM LIV OG DØD

Landsforeningen Liv&Død vil gerne være med til at dele viden og også starte en debat om, hvordan vores forhold til døden kan gen- eller nytænkes

På denne vis kan vi være med til at sikre, at den måde vi hver især håndterer dødsfald og det at miste er i bedst mulig overensstemmelse med både vores egne og den afdødes ønsker.

Under temaet TANKER OM LIV OG DØD inviterer vi derfor fageksperter og -personligheder til at dele deres perspektiv på forskellige forhold omkring livet og døden.


Mie Lynggaard Nielsen
Mie Lynggaard Nielsen

Tanker # 1

Mie Lynggaard Nielsen er antropologistuderende og foredragsholder. Hun mener danskernes forhold til døden har ændret sig. Vi ved ikke længere, hvordan vi bedst handler, fx når vi skal snakke med nogen, der lige har mistet. Jeannette Venderby interviewer.

Læs artiklen her: Døden er også så meget andet (åbner som PDF-fil)


Elisabeth Arendt
Elisabeth Arendt

Tanker # 2

Elisabeth Arendt fungerede fra 2007-12 som præst i Den Danske Kirke i Toronto. Her består menigheden af både nybagte udlandsdanskere og mangeårige beboere, og den tæller godt 1500 medlemmer spredt ud over den canadiske provins Ontario.

Mens der i Danmark er ret faste ritualer for og måder at afvikle en begravelse eller bisættelse på, må man i kirken i Toronto kombinere og forene forskellige kulturer og dermed tilgodese både danske og canadiske skikke. Det fører til nye og anderledes måder at sige farvel på.

Læs artiklen her: En kærlig afsked i krydsfeltet mellem flere kulturer (åbner som PDF-fil)