Hvordan giver du din livshistorie videre digitalt?

En livshistorie er en fortælling om en persons liv. Nu kan du gøre din livshistorie digital og dele den med de nærmeste. Læs mere om hvordan.

Der findes it-værktøjer, som du kan bruge til at gemme din livshistorie digitalt. Vi har her valgt at sætte fokus på it-værktøjet ‘Min Livshistorie’, som en dansk virksomhed står bag.

Med “Min Livshistorie” bliver det muligt for dig både at nedskrive dine historier, optage fortællinger i lyd og gemme billeder, smalfilm, spolebånd, lysbilleder og video – og dermed samle alle dine minder ét sted digitalt.

Digital arv

Oversigt over et digitalt liv med fokus på online konti og profiler, der ses med en ramme omkring. (Klik på billedet for at se det i større udgave.)

Adgang for hele familien

Din livshistorie er værdifuld ikke kun for dig selv, men også dine pårørende.

Da ‘Min Livshistorie’ er webbaseret, kan flere familiemedlemmer få adgang til din livshistorie og oprette historier, lægge fotos og videoer mv. på din tidslinje. Dermed kan I dele vigtige minder med hinanden.

Samtidig kan dine nærmeste få stor glæde af din livshistorie, den dag du ikke er her mere, fordi de vigtige øjeblikke er bevaret digitalt og kan findes frem igen og igen.

Ud over at du og dine pårørende kan anvende it-værktøjet, kan tjenesten også bruges af institutioner og ældrecentre mv. i forbindelse med arbejdet med bl.a. ældre og demente.

Arvekonto

‘Min Livshistorie’ giver mulighed for at registrere, hvem (en eller flere personer) der skal arve din livshistorie, når du dør, og have adgang til dine historier. Du kan gemme din digitale arv og koder til Facebook og Dropbox etc., som kun de udvalgte personer kan få adgang til.

Sådan opretter du dig på ‘Min Livshistorie’

Du kan gratis oprette en konto med mulighed for at gemme ubegrænset antal billeder, tekst, lydfiler, film m.m.

 

  • Hvad er digital arv

    Digital arv er betegnelsen for personlige, digitale ejendele – som tæller alt fra digitale fotos, videoer, elektronisk lagrede dokumenter, sociale profiler, konti, hjemmesider m.m., som vi efterlader os ved død på computere eller nettet.

    Fælles for vores digitale ejendele er, at de som oftest er beskyttet af personlige koder og derfor svære for de efterladte at få adgang til efter vores død.

    Læs mere

    ×