Kulturnatten hos Landsforeningen Liv&Død

Kulturnatten afvikles hvert år fredagen før skolernes efterårsferie - det vil sige fredag i uge 41. Under Kulturnatten kan Funebariets faste udstilling opleves, men der er altid planlagt ekstra aktiviteter og happenings med mere.

Gennem årene har Liv&Død tilbudt mange forskellige oplevelser i den fredede bygning på Nikolaj Plads 27 i København.

Herunder kan du læse om de seneste års Kulturnat hos Landsforeningen Liv&Død.

 • Kulturnatten 2021: Snakken om livet

  Landsforeningen Liv&Død inviterede til en aften, hvor refleksion og samtaler om livet var i fokus, da vi endnu engang åbnede dørene til Kulturnatten den 15. oktober.

  Vi deler det ydre liv med hinanden, så hvorfor ikke dele vores indre? Til Kulturnatten kunne du vende dine tanker, håb og drømme med velkendte og fremmede ører. Du kunne få inspiration til at udtrykke dig og gå i dialog om både det lette og det svære – og få et poetisk indblik i livets mange facetter.

  Lyttebænken:

  Denne aften kunne du sætte dig på ’Lyttebænken’ uden for vores bygning. ’Lyttebænken’ er et projekt skabt af Camilla, som denne aften sad på bænken og var klar til en uforpligtende og nærværende samtale om stort og småt med dem, der havde lyst til at sætte sig. Bænken henvendte sig til alle, og alle emner var velkomne.
  – Tidspunkt: Kl. 19:00-20:00 og kl. 21:00-22:00

  Samtaler om det vigtige i livet: Stine Buje

  Du kunne denne aften høre et oplæg fra forfatter og foredragsholder Stine Buje, der blandt andet har skrevet en række bøger, som giver inspiration til at tage stilling til livet. Stine Buje satte med udgangspunkt i sine samtalekort gode samtaler i gang om det vigtige i livet.
  – Tidspunkt: Kl. 20:00-20:45

  Poesi om livet: Claus Høxbroe

  Beatpoeten Claus Høxbroe fabulerede løs om livets store og knap så store facetter, da han lagde vejen forbi og leverede levende, medrivende og rytmisk poesi. Claus Høxbroe er kendt for sin store dedikation til den jazzede og rytmiske poesi-genre og er en markant skikkelse i nyere dansk lyrik og genren spoken word.
  – Tidspunkt: Kl. 21:30-22:00

  Skriv en bucket-liste

  Inden jeg dør, vil jeg… På en stor tavle udenfor kunne du til Kulturnatten skrive, hvad du gerne vil nå, inden du dør.
  – Tidspunkt: Kl. 18:00-00:00

  Bliv klogere på døden i Funebariet

  Hvad skal der ske, når du dør? Og hvad kan du tage stilling til, før det sker? Hvordan skal din begravelse være? Og hvad skal der ske med din digitale arv? I Funebariet var der mulighed for at blive klogere på forskellige aspekter af tab og sorg, død og begravelse.
  – Tidspunkt: Kl. 18:00-00:00

   

  Plakat for Kulturnatten 2021 hos Landsforeningen Liv&Død.

   

  ×
 • Kulturnatten 2020: Aflyst på grund af Covid-19

  I 2020 kunne vi desværre ikke afholde arrangementer, da Kulturnatten blev aflyst pga. Covid-19. 

  ×
 • Kulturnatten 2019: Tag stilling

  Hvad skal du nå, inden du dør? Er du for eller imod organdonation? Hvordan skal din begravelse være? Denne aften stillede vi skarpt på de mange ting, som du kan tage stilling til omkring døden – og livet.

  Menneske af jord og himmel

  Vi åbnede til Kulturnatten en ny udstilling med titlen ‘Menneske af Jord & Himmel’ – en udstilling om, hvordan det antikke dødspas kan inspirere os til at møde døden med ro. Udstillingen skabte et rum i vores moderne verden, hvor du kunne forholde dig til døden, ligesom det antikke menneske gjorde det. Udstillingen bestod af en række elementer, der skabte refleksion over, hvordan vi i en sekulær tid kan mestre den kundskab at vandre mod døden som mennesker af jord og himmel.

  Udstillingen var skabt af designer Pia Bindra i samarbejde med Landsforeningen Liv&Død.

  Du kunne se udstillingen i Funebariet, vores udstillingssted om død og begravelse.

  Bliv klogere på døden i Funebariet

  Hvad skal der ske, når du dør? Og hvad kan du tage stilling til, før det sker? Hvordan skal din begravelse være? Og hvad skal der ske med din digitale arv? Denne aften kunne du blive klogere på forskellige aspekter af tab og sorg, død og begravelse i den nye, faste udstilling i Funebariet, vores udstillingssted om død og begravelse. Her kunne du bl.a. se livets træ, en kiste og en urne.

  Intimkoncerter med Kenneth Thordal

  Der var intet mindre end verdenspremiere, da musiker Kenneth Thordal til to intimkoncerter for første gang sang sine sange fra albummet ’Den tid. Den sorg” for et større publikum. I sommeren 2017 mistede Thordal sin datter Fiona, og albummet handler om hende og Thordals sorg – og om at der findes glæde og håb i livet, også når man har mistet en elsket.

  Koncert kl. 19.30-20.15
  Koncert kl. 21-21.45

  Mød Donaid og lær om organdonation

  Donaid er en gruppe af frivillige medicinstuderende, som arbejder for, at flere tager stilling til organdonation. Denne aften kunne du møde dem hos Landsforeningen Liv&Død, hvor de fremviste griseorganer og stillede skarpt på forskellige aspekter af organdonation som fx hvilke organer der kan doneres, hjernedødskriteriet og etiske problemstillinger.

  Udstilling om organdonation

  I forbindelse med den Internationale Organdonationsdag den 12. september åbnede vi denne aften en udstilling om organdonation. Udstillingen gav vigtig viden om organdonation og nyeste tal på området og fortalte samtidig personlige historier om organdonation. Det var også muligt at møde nogle af dem, der har doneret og modtaget et organ.

  Skriv en bucket-liste

  Inden jeg dør, vil jeg… På en stor tavle kunne du til Kulturnatten skrive, hvad du gerne vil nå, inden du dør.

   

  Liv&Døds plakat for Kulturnatten 2019.

  ×
 • Kulturnatten 2018: På opdagelse i livet, døden og minderne

  Vi bød nok engang indenfor til Kulturnatten, og omkring 800 mennesker lagde vejen forbi.

  Arrangementerne foregik dette år i to etager – i kælderen og på 1. sal.

  Særudstilling om sorg og minder

  I vores kultur mangler vi i dag fælles erfaringer med at sørge og mindes de døde. Mange efterladte savner og har brug for at skabe plads til den afdøde i deres liv.

  Vi vil derfor i vores nye særudstilling sætte fokus på sorg og minder og inspirere efterladte til at skabe plads til de døde i livet. Udstillingen består af 45 danskeres erfaringer og traditioner med at mindes en nær afdød.

  Særudstillingen åbnede i forbindelse med Kulturnatten, hvor aftenens gæster kunne se udstillingen og læse de personlige mindefortællinger – og selv bidrage selv til aftenens tema om sorg og minder. De kunne også møde nogle af udstillingens bidragsydere.

  Særudstillingen fandt sted i Funebariet – vores udstillingssted om død og begravelse.

  Skriv en bucket-liste

  Inden jeg dør, vil jeg… På en stor tavle, som stod opstillet udenfor, kunne man til Kulturnatten skrive, hvad man gerne vil nå, inden man dør. Og også samle lidt ny inspiration fra andre, som skrev på tavlen.

  Nikolaj Nørlund gav to intimkoncerter.

  Nikolaj Nørlund er en beundret skikkelse på den danske musikscene. Til Kulturnatten hos Landsforeningen Liv&Død kunne gæsterne opleve ham til to intimkoncerter, hvor den erfarne musiker spillede et udpluk af sange fra sit store bagkatalog.

  Koncerterne fandt sted i kælderen kl. 20.00 og på 1. sal kl. 21.00.

  Gravøl i kælderen

  I kælderen under Landsforeningen Liv&Død var der udover koncert med Nikolaj Nørlund også gravøl. Man kunne tage del i et interaktivt slide show – en bucket-liste vendt lidt på hovedet.

  Kristians kaffe

  Dem, der kiggede forbi, kunne også få en velduftende kop kaffe – espresso, latte, cappuccino etc. – brygget af baristaerne fra ”Kristians Kaffe”, der denne aften gæstede Landsforeningen Liv&Død. Til dem, der ikke drak kaffe, var der kakao og te.

  Bliv klogere på døden i Funebariet

  Hvad skal der ske, når du dør? Og hvad kan du tage stilling til, før det sker? Skal din Facebook-profil leve videre, når du ikke er her mere? Og hvad skal der ske med familiens data? Aftenens gæster kunne blive klogere på mange forskellige aspekter af død og begravelse i Funebariet i vores faste udstilling om død og begravelse. Her kunne de også se kister og urner.

   

  ×
 • Kulturnatten 2017: En aften på opdagelse i livet og døden

  Endnu engang bød Landsforeningen Liv&Død indenfor til en Kulturnat med spændende ting på programmet. Dette år lagde over 800 mennesker vejen forbi.

  Kulturnatten løb som altid af stablen kl. 18-24, og der var et stort ryk-ind af mennesker, som ønskede at gå på opdagelse i vores alsidige program for aftenen.

  Fotoudstilling: På rejse med døden

  I vores helt nye særudstilling, der åbnende samme aften, kunne Liv&Døds gæster se den prisbelønnede, danske fotograf Klaus Bos fotos af alverdens døderitualer, bl.a fra lande som Ghana, Grønland, Haiti og Indonesien.

  Udstillingen fandt sted i Funebariet, vores videncenter om død og begravelse.

  På tur i Funebariet

  Mange tog en rundtur i Funebariets faste udstilling for at blive klogere på mange forskellige aspekter af død og begravelse, fx hvilke typer gravsteder og kister man kan få, og hvad man kan tage stilling til, inden man dør, bl.a. digital arv.

   

  Vigga Bro fortæller

  Til Kulturnatten var også skuespiller og historiefortæller Vigga Bro i huset for at øse ud af sine fortællinger om livet og døden kl. 20.30-21.00. I vores lounge var der mange  mennesker, som var troppet op for at opleve historiefortælleren.

  Skriv en bucket-liste

  Hvad vil du gerne nå, inden du dør? Til Kulturnatten kunne aftenens gæster nedskrive ønsker til livet på en stor tavle, som stod opstillet uden for Liv&Død. På tavlen stod der bl.a.:

  • Synge gospel
  • Blive mormor og få den store kærlighed
  • Lære at tilgive

  Forfattermøde

  Den nye bog ”Dus med Døden” er skrevet med det mål at give læseren mod på at prøve at hjælpe andre i sorg og fjerne berøringsangst.

  Til Kultunatten hos Liv&Død var det muligt at møde forfatterne bag bogen, Mette Bendixen og Marie-Louise Vianello, til en snak om bogen, ligesom det også var muligt at købe et eksemplar af den nye bog.

   

  Lækker kaffe til aftenens gæster

  Liv&Døds gæster skulle selvfølgelig have noget godt til ganen. Derfor kunne de få en velduftende kop kaffe brygget af baristaerne fra ”Kristians Kaffe”.

   

  Stor interesse for rustvognsmotorcyklen

  Uden for Liv&Død benyttede mange sig af muligheden for at komme helt tæt på Danmarks eneste Harley Davidson rustvognsmotorcykel og få en snak med en bedemand.

  Rustvognsmotorcyklen var til aftenen venligst udlånt af Begravelse Danmark.

   

  ×
 • Kulturnatten 2016: Inden jeg dør...

  Liv&Død åbnede igen dørene til Kulturnatten, og over 600 gæster valgte at besøge os på Nikolaj Plads i hjertet af København.

  Kulturnatten fandt som altid sted kl. 18-24, og vi havde noget for enhver smag på programmet i løbet af aftenen.

  Mange gæster tog som det første et kig på den Harley Davidson rustvognsmotorcykel, der holdt parkeret uden for Liv&Død, og som i dagens anledning var udlånt af Begravelse Danmark. Her var det ikke kun muligt at se på motorcyklen, men også få sig en snak med en bedemand.

  Uden for Liv&Døds hus kunne aftenens gæster nedskrive sine ønsker til, hvad de gerne vil nå, inden de dør, på en stor tavle, som vi havde opstillet udenfor.

  Et hav af mennesker skrev deres ønsker ned på tavlen, og der blev blandt andet skrevet så forskellige ting som:

  • Kysse min familie
  • Til Australien
  • Opleve mine børn få børn
  • Kunne acceptere mine egne fejl
  • Nyde livet

  I stueetagen var der fra kl.19 og hver time frem til kl. 22 foredrag med initiativtagerne bag det digitale værktøj “Min Livshistorie”. De fortalte om, hvordan man med værktøjet kan gemme alle sine minder – både fotos, fortællinger, breve, lydoptagelser o.l. – ét sted digitalt.

  I Funebariet – Liv&Døds videncenter om død og begravelse – var det muligt at få svar på, hvad der sker, når vi dør, og hvordan vi kan tage afsked med vores kære.

  Gæsterne kunne også blive klogere på digitalt liv og digital arv i vores udstilling med fokus på emnet.

  På første sal var der godt til ørene, for sangerinde Sabina Mathew leverede både gospel, rock og popnumre til aftenens besøgende, mens Filip Lindell akkompagnerede på guitar.

  Gæsterne kunne i Funebariets forkæle sig med lækker kaffe serveret af Kristians Kaffe. Her var der alt fra espresso, cappuccino, macchiato og latte til de kaffetørstige. Til dem, der ikke var til kaffe, var der både te og kakao at varme sig på. På en storskærm var der mulighed for at læse forskellige gæsters bud på en værdig død.

  kulturnatten_nyeste

  ×
 • Kulturnatten 2015: Snak - på livet løs

  Liv&Død bød endnu engang indenfor til Kulturnatten, og i år lagde omkring 500 gæster vejen forbi Nikolaj Plads 27 i indre København. Kulturnatten fandt som altid sted kl. 18-24.

  Mange gæster begyndte aftenens arrangement med et kig på Danmarks første Harley Davidson rustvognsmotorcykel, der i dagens anledning var udlånt af Begravelse Danmark og holdt parkeret uden for Liv&Død. Her var der også mulighed for at få sig en uformel snak med en af bedemændene, der kunne fortælle om både motorcyklen og jobbet.

  Gæsterne tog sig en rundtur i Liv&Døds faste udstilling om død og begravelse i Funebariet, hvor de også kunne få viden og råd om digitalt liv og digital arv i den nye udstilling med fokus på emnet. Der blev bl.a. snakket om at sikre pårørende adgang til koder, deling af digitale fotos og mulighederne for at bevare og slette profiler fra sociale tjenester som facebook. Mange blev bevidste om, at der var noget, de skulle hjem og snakke med deres nærmeste om.

  I stueetagen var der fra kl.19 og hver time frem til kl. 22 foredrag med forfatteren bag den nyligt udkomne og roste bog ”Snak på livet løs”, Stine Buje. Stine fortalte om sin bog, der er en hjælp til personer, der skal miste en pårørende, og gav gæsterne råd om, hvordan de kan komme tættere på deres kære og tage de gode snakke inden døden.

  Mange kom særligt for at høre Søren Bebes Duo på første sal, der spillede jazzklassikere, loungemusik og andre ørehængere. Gæsterne kunne i Funebariets lounge-område forkæle sig med læskende smagsprøver på gravøl serveret af BrygSelv, ligesom der var vand og sodavand til andre tørstige. Mens drikkevarerne blev skyllet ned, kunne man læse om fænomenet gravøl – bl.a. at gravøl er en skik, der går tilbage til førkristen tid. På en storskærm var der mulighed for at læse forskellige gæsters bud på en værdig død.

  Kulturnatten plakat 2015

  ×
 • Kulturnatten 2014: Gys, gru og gravøl

  Godt 440 gæster valgte at lægge vejen forbi Liv&Død, da Landsforeningen endnu engang åbnede op i huset på Nikolaj Plads 27 under Kulturnatten i København.

  Dørene blev som altid åbnet kl.18:00, hvor de første gæster tog sig en rundtur i Liv&Døds faste udstilling om død og begravelse, Funebariet, hvor man også kunne opleve en opdateret udgave af Trille Skjelborgs stærke fotoudstilling ’Memento Mori’ (Husk du skal dø), blive klogere på skovbegravelse samt se indholdet i en såkaldt sprogkuffert om døden.

  Fra kl.19:00 og herefter fire gange frem til kl. 22:00 kunne man opleve den danske gyserforfatter Steen Langstrup, der via sin medrivende fortællestil fik tilhørerne helt ud på stolekanten med mystiske – og selvoplevede – historier om mødet med diverse spøgelser på Frilandsmuseet i Lyngby. Steens historier blev fremført i den gamle stue i Landsforeningen Liv&Døds hus fra 1797. Her var der pyntet op med sorte draperinger og levende lys, og bagerst i den stemningsfyldte stue kunne man desuden opleve to meget livagtige ’hvide damer’ – en type spøgelse som, Steen kunne berette, også findes på Frilandsmuseet. Steen Langstrup læste desuden én af sine noveller, kaldet ’Indbrud’, op, og den historie får sandsynligvis hjerterne hos nogle af tilhørerne til at banke lidt hårdere, næste gang strømmen går derhjemme. I pauserne mellem Steen Langstrups optrædener kunne man købe og få signeret forfatterens bøger, hvilket flere benyttede sig af.

  Mens gyset altså holdt pause i stuen, kunne man i Funebariet på førstesalen opleve den engelske mestercellist Ursula Smith give en række små, medrivende cellokoncerter. Ursula Smith spillede bl.a. flere stykker af J.S. Bach, men hun kom også omkring den danske sangskat med bl.a. en meget smuk fortolkning af ’Se, nu stiger solen af havets skød’. Mellem de enkelte numre fortalte Ursula om musikken og om, hvordan flere i hendes hjemland England i dag vælger populære pop- eller rocknumre i stedet for mere traditionelle salmer til begravelsen.

  I Funebariets café- og loungeområde ventede der alle gæster en dejlig overraskelse. Her var bryggeriet BrygSelv nemlig på besøg og uddelte læskende smagsprøver på bl.a. Scotch Ale, American IPA og Belgian Dubbel. Der var vand og sodavand til børnene, og mens der blev drukket og snakket, kunne man studere et til Kulturnatten opstillet tema om ’gravøl’. Samtidig kunne man på en storskærm se en lang række forskellige bud på ’en værdig afsked med livet’ – bud der er indsamlet blandt nogle af Funebariets godt 3.000 årlige gæster.

  Kulturnatsplakat_2014

  ×
 • Kulturnatten 2013: Livet, døden og den grønne tråd

  460 gæster kiggede forbi Landsforeningen Liv&Død under Kulturnatten 2013. Under overskriften ’Livet, døden og den grønne tråd’ kunne gæsterne opleve et inspirerende indspark med foredragsholderen Catrine Engelgreen. På uformel og selvironisk vis pakkede hun aftenens foredrag ind i humoristiske anekdoter fra sit eget liv og inspirerede aftenens Kulturnatsgæster til at tro på egne evner, gå efter sine mål og overvinde angsten for at blive til grin.

  Aftenens gæster kunne også møde bandet Morten Skou Andersen & de mennesker han normalt sammenligner sig med. Morten og hans band synger på dansk, og i teksterne handler det fx om forfald, dekadence og om at forholde sig til døden. I løbet af aftenen spillede bandet fire små intimkoncerter og sørgede derved for at skabe en helt særlig stemning i Funebariet under Kulturnatten, fx med sangen “Den 21. maj 2011″, der er et 12 minutter langt nummer om en Facebook-opdatering, der sender fortælleren ud på en rejse mod undergangen.

  På Kulturnatten 2013 hos Liv&Død var der desuden mulighed for at se fotografen Trille Skjelborgs stærke billeder på fotoudstillingen ‘Memento mori’. Her stillede hun skarpt på døden, tabet og sorgen og forsøgte at minde os om vores egen og andres dødelighed og den samhørighed, vi har med andre mennesker.

  Endelig kunne man i tidsrummet 19-22 møde designeren Pia Galschiøt, der sammen med sin mand Mikkel Galschiøt Bentzen står bag den nyskabende urne, Beyond. Beyond-urnen er lavet i støbepap og er derfor bionedbrydelig. Samtidig indeholder den en række frø, som frigives, når urnen nedbrydes. På den måde vil der vokse blomster og et træ op dér, hvor urnen er gravet ned, og livet vil så at sige blomstre igen. Under Kulturnatten viste Pia Galschiøt forskellige udgaver af urnen frem og svarede på spørgsmål om dens tilblivelse.


   

  Plakat_2013

  ×
 • Kulturnatten 2012: Først døden - så livet

  I 2012 var temaet  ‘Først døden – så livet’, hvilket blandt andet refererer til filosoffen Søren Kirkegaard, der mente, at man ikke rigtig kan forstå at nyde livet fuldt ud uden at have døden med i tankerne som en del af det.

  Dette budskab fik manuskriptforfatteren, skuespilleren og iscenesætteren Claus Damgaard formidlet i stuen hos Liv&Død i sit skæve comedy show, der blev leveret hele fem gange i løbet af aftenen.

  Kirkegaard-showet gjorde indtryk på mange. Som Jesper fra Solrød Strand udtrykte det dagen derpå:

  Tak for et godt arrangement på Kulturnatten. Af alle arrangementerne gjorde dette det største indtryk på mig! Og comedyshowet sørgede for vi gik derfra i opløftet stemning.Jesper, Solrød Strand

  Gæsterne hos Liv&Død på Kulturnatten 2012 kunne også nyde tonerne af Martin Stummanns Jazzband, der spillede en perlerække af klassiske swingjazznumre fra 30’erne og 40’erne. Martin Stummanns Jazzband har eksisteret siden 1989, og med mere end 200 års erfaring som aktive musikere satte de for alvor gang i vibrationerne i Funebariet denne aften.


   

  Kulturnatsplakaten 2012

  ×
 • Kulturnatten 2011: Døden i kunsten

  På trods af den lave aftentemperatur bevægede 488 personer sig ud i det københavnske aftenliv og ind i varmen hos Landsforeningen Liv&Død under Kulturnatten 2011.

  Aftenens tema ‘Døden i kunsten’ bød på en dukketeaterforestilling om døden, en fotoudstilling om begravelser og en kunstner, som malede på urner og en kiste. Den rustvogn, som var parkeret udendørs, tiltrak også mange nysgerrige, som denne aften kunne spørge bedemændene Bjarne, Mette og Henning om alt mellem himmel og jord.

  Vores gæstebog er vidne til de oplevelser, som vores gæster fik på kulturaftenen:

  ”Dejligt at se Funebariet igen efter flere års forløb. Mads Henum var hyggelig at samtale med” skriver Hans fra Greve.

  Kunstneren Mads Henum malede et nyt låg til den kiste, som er fast udstillet i Funebariet. ”Jeg er ikke helt tilfreds med den nuværende udsmykning på kistelåget, derfor maler jeg et nyt”, fortalte Mads Henum. Tre malede urner blev det også til i løbet af Kulturnatten.

  Mange benyttede lejligheden til at få en snak med Mads om Min Sidste Vilje, som han har udfyldt og lagt i sin kiste. Min Sidste Vilje er en formular, hvor man kan fortælle om sine ønsker og tanker i forhold til sin egen begravelse.

  “Tusind tak for det fine diplom og gavekortet. Vi kommer igen næste år!” skriver Pia, mor til Magnus på 12 år.

  Magnus var vores æresgæst og fik overrakt et diplom og et gavekort. Syv år i træk har han besøgt Funebariet på Kulturnatten. Både mor og søn tegnede denne aften på de kister, som var opstillet til samme formål i Funebariets børnerum.

  Kulturnatsplakaten 2011

  ×
 • Kulturnatten 2010: Kom tæt på døden

  535 personer valgte at besøge Funebariet på Kulturnatten 2010 i København fredag den 15. oktober. Mange havde på forhånd planlagt at kigge forbi, mens andre blev opfordret til at komme indenfor af vores friske bedemand Mette Pedersen, som var ‘sat på gaden’ netop for at gøre folk opmærksomme på vores arrangement.

  Funebariet var hele aftenen fyldt med liv og en god stemning – trods det at emnet for arrangementet dette år var ‘Kom tæt på døden’.

  Ud over den faste udstilling i Funebariet, kunne man møde kunstneren Mads Henum. Mads Henums selvmalede kiste var udstillet og i løbet af aftenen malede Mads tre urner samt et maleri, hvoraf sidstnævnte blev foræret væk til en tilfældig men heldig gæst. Den heldige var en hollandsk kvinde.

  Herudover kunne man i stueetagen opleve lydmontagen ‘Livet omkring døden’, som Kenn Carlsen stod for. Lydmontagen blev afviklet tre gange, og alle blev afsluttet med en dialog om deltagernes oplevelser og tanker efter at have hørt montagen – hvilket mundede ud i tre meget spændende dialoger med forskelligt fokusområde.

  Flere benyttede også muligheden for at få svar på diverse spørgsmål ved at tage en snak med én de tre bedemænd, som var tilstede hos Liv&Død under hele Kulturnatten 2010.

  Kulturnatsplakaten 2010

  ×
 • Kulturnatten 2009: Husk du skal dø

  435 personer fandt vej til Nikolaj Plads på Kulturnatten 2009. De mange gæster kom dels for at opleve Funebariet og dels for at høre musikforedraget ‘Husk du skal dø’ med sociolog Michel Hviid Jacobsen og Trio Cosmos. Der var livlig aktivitet i hele huset hele aftenen også i caféen, hvor alle kunne nyde en forfriskning.

  Musikforedraget ‘Husk du skal dø’ var delt op i fem afsnit, der tog tilhørerne med på en rejse gennem dødens historie fra den klassiske død i middelalderen over den smukke død i romantikken og den bortgemte død i det tyvende århundrede til nutidens spektakulære og paradoksale død.

  Enkelte valgte at blive siddende og høre alle fem oplæg, mens andre udvalgte et foredrag om en af de fem dødstidsaldre. Også denne del af aftenen var en stor succes, og der var rift om pladserne, hvilket desværre betød, at der var enkelte, der måtte gå forgæves.

  En del af AOKs dødsrute

  AOK (Alt om København) havde valgt vores arrangement som en del af en af deres foretrukne ruter. ‘Dødsruten’ valgte de at kalde den – og den samlede rute bestod udover et besøg i Funebariet af to øvrige arrangementer, dels et besøg i Jesuskirken i Valby og dels et besøg på Assistens Kirkegård på Nørrebro.

  Kulturnatsplakaten 2009

  ×